Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Costul WC-urilor şi zugrăvelii în casele chiriaşilor pricopsiţi de Primărie, suportat de comunitate!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1140

b_400_250_16777215_10_images_2053wc.jpgPropunere neruşinată a subalternilor lui Ţâroiu de a se scădea din preţul de vânzare a apartamentelor de pe scara A a blocului D22 până şi reparaţiile de bun simţ, care nu intră în categoria îmbunătăţirilor 

Primăria a intrat în noul an cu „datorii” faţă de chiriaşii de pe scara A a blocului D22, aşa-zisele „locuinţe de serviciu”, pentru cumpărarea cărora, la preţul dorit de ocupanţi, nu la cel fixat de expert, au curs procesele timp de cinci ani. Procedura de vânzare-cumpărare este departe de a fi încheiată, numai dacă ne gândim la faptul că, la vară, se fac doi ani de când Consiliul Local a hotărât ca prima expertiză, contestată în instanţă de un locatar câştigător, să fie refăcută, ţinând cont de sentinţa obţinută de acesta. 

Mai precis, fostul adjunct al Poliţiei Municipale, Florian Popescu, după ce şi-a câştigat în instanţă dreptul de a-şi cumpăra apartamentul, alături de alţi şapte vecini (Gheorghe Herţeg, Moise Niculescu, Vasile Mocanu, Adrian Poianu, Viorel Dumitraşcu şi Florina Gurgu, reprezentaţi de vecinul Emil Maiorescu), s-a judecat şi pentru preţ. Locuinţa lui Florian Popescu, situată la etajul II, formată din trei camere, cu o suprafaţă utilă de 72,25 de metri pătraţi, a fost evaluată la 92.935 lei sau 21.300 euro. Când a auzit cât îi cere Primăria, poliţistul s-a adresat din nou Tribunalului Argeş, care, în februarie 2014, a anulat, în parte, hotărârea Consiliului Local privitoare la preţurile de vânzare şi raportul de evaluare, dar numai în ceea ce-l privea pe iniţiatorul procesului, nu şi pentru ceilalţi care erau interesaţi să cumpere. Magistraţii piteşteni au stabilit că preţul real al apartamentului este de 48.000 lei. Aproape jumătate din valoarea stabilită de expert şi aprobată de Consiliul Local! Mai mult, autorităţile au fost obligate să-i achite reclamantului cheltuielile de judecată în sumă de 10 milioane de lei vechi.       

Atunci, ca să scape de litigiile cu vecinii lui Popescu, intuind că deznodământul va fi acelaşi, odată creat precedentul, Consiliul Local a adoptat, pe 28 august 2014, o nouă hotărâre, prin care încuviinţau altă expertiză, care să calculeze preţurile de vânzare a apartamentelor din blocul  D22, scara A, ţinând cont de cele stabilite de magistraţi în cazul lui Florian Popescu. Adică din valoarea de piaţă a spaţiilor locative, în care au fost incluse lucrările de îmbunătăţire efectuate de reclamant, trebuie scăzută valoarea actualizată a intervenţiilor respective. Iar diferenţa rezultată reprezintă preţul de vânzare a locuinţelor.

Lucrări pe care orice gospodar le întreprinde în locuinţă ca să nu stea ca-n grajd figurează pe lista de investiţii propuse a fi scăzute din preţul apartamentelor  

Efectuarea unui nou raport de evaluare, prin care să fie „date jos” din preţ investiţiile făcute de chiriaş, a fost aprobată, aşa cum am precizat, în vara lui 2014. Suntem la sfârşitul lunii ianuarie 2016, iar expertul contractat de Primărie nu s-a apucat de lucrare. De ce? Pentru că aleşii nu s-au pus de acord ce îmbunătăţiri se vor scădea din preţul apartamentului. Însă, vina nu le aparţine în totalitate lor. De fapt, mai vinovaţi decât aceştia pentru trenarea chestiunii sunt angajaţii Serviciului Investiţii, care ar fi ţinut blocat materialul timp de patru luni. Într-un sfârşit, în luna decembrie 2015, când proiectul de hotărâre a fost inclus pe ordinea de zi, consilierii municipali s-au trezit în mapa de şedinţă cu o listă de lucrări, în cazul unora, pretenţiile de scoatere din valoarea de vânzare fiind de-a dreptul revoltătoare! Inclusiv vasul de WC figura ca lucrare de investiţie ce trebuia scăzută din preţ! Sau zugrăveala locuinţei! Deci, „mărunţişuri” pe care orice gospodar le întreprinde în casă ca să nu stea ca-n cocină! Iar chiriaşii pricopsiţi cu case în decembrie 1999 au pretenţia să le suporte comunitatea WC-urile! 

Iată cum arată lista renovărilor propuse a fi eliminate din valoarea de vânzare a spaţiilor locative din imobilul amintit: 

=reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie din PVC/aluminiu cu geam termopan interioară şi exterioară;

=zugrăveli şi vopsitorii interioare;

=reparaţii şi înlocuiri de pardoseli;

=achiziţionare şi montare de centrale termice şi instalaţie de alimentare cu gaze;

=montare de uşi metalice la intrare;

=înlocuiri de obiecte sanitare (vase WC, chiuvete bucătărie, etc.);

=montare de gresie şi faianţă;

=închis balcon cu tâmplărie din PVC/aluminiu cu geam termopan;

=instalat apometre.

Aceasta este înşiruirea propusă de  Compartimentul de Investiţii-Achiziţii, la care a lucrat Bogdan Popescu, acuzat de Ionel State de întârziere nepermisă a materialului, în condiţiile în care fiul colegului său de partid şi de Consiliu Local, Ion Dumitraşcu, arde de nerăbdare să cumpere locuinţa închiriată de la Primărie.        

“Dacă îşi pune parchet de bambus, faianţă şi gresie de Veneţia, fiindcă aşa vrea el, noi trebuie să micşorăm valoarea imobilului?” 

În plen, la şedinţa din decembrie, Maria Cotenescu a plusat cu o lună de întârziere. Intervenţia acesteia a condus la amânarea votului până la următoarea întrunire. „Mă voi abţine de la acest punct, deoarece nu sunt de acord ca cineva care este în chirie într-o casă a statului să facă îmbunătăţiri. Dacă a făcut îmbunătăţiri, le-a făcut pentru că a dorit, ca să-şi îmbunătăţească nivelul de trai. Nu trebuie să le scădem din valoarea imobilului. Noi i-am dat un imobil. Trebuia să-l păstreze aşa cum i l-am dat. La domnul Popescu este o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, care trebuia pusă în aplicare. Dacă el îşi pune parchet de bambus şi faianţă şi gresie de Veneţia, fiindcă aşa vrea el, noi trebuie să micşorăm valoarea imobilului?”, a zădărnicit aceasta planurile de cumpărare pe nimic a unor apartamente care nu se pot compara cu cele din blocul 17. Mare mirare că nu le-a dat Primăria bani locatarilor ca să le cumpere!  

Când a auzit-o pe pesedistă, Dumitraşcu, tatăl unuia dintre fericiţii posesori de locuinţe fix pe acea scară, a sărit cu aceeaşi îndrăzneală cu care se bagă în discuţii de fiecare dată când se vorbeşte despre blocul D22, scara A, fără să-i pese de starea de incompatibilitate, cel puţin din punct de vedere moral, în care se află. Tatăl, consilier local, aprobă preţul, fiul, chiriaş, cumpără la preţul fixat de tată şi colegii lui. „Ar trebui să comparăm cu blocul 17, unde oamenii n-au făcut îmbunătăţiri, cum arată. Atunci să vorbim ce trebuie să facă omul ca să nu trăiască cu ceea ce îi dă Primăria.”, s-a ofuscat Dumitraşcu. Dar nici Maria Cotenescu nu s-a lăsat: „El trebuie să menţină ce i-am dat noi. Dacă se strică, trebuie să repare ce s-a stricat. Un vas de WC este o reparaţie. Şi tu, la casa ta privată…” Până să supună la vot propunerea de amânare venită din partea social-democratei, Ionel State apucase să ceară scoaterea de pe listă a zugrăvelilor şi apometrelor, „pe care nu trebuie să le plătim noi”. Într-un final, a rămas ca cei 13 chiriaşi să vină la Primărie în această lună ca să prezinte, cu documente, ce au schimbat în casa repartizată de Primărie. „Domnul Popescu, de la Investiţii, care ţine blocat acest material de patru luni, să-şi asume sarcina de a prelua chiriaşii la discuţii, apartament cu apartament, şi să ne prezinte materialul.”, a cerut Ionel State. Bogdan David s-a arătat mai mult decât încântat că locatarii sunt chemaţi personal la Primărie, fiindcă aşa vor fi descoperiţi cei pe care şederea în altă ţară îi împiedică să onoreze invitaţia. „Sunt cazuri de chiriaşi care nu mai sunt de câţiva ani în ţară. Sunt curios cum au contracte în continuare.”, a conchis David, care ştie că n-are ce le face, fiindcă aşa au fost învăţaţi de precedesorii lui: să li se primească chiria, deşi contractele de închiriere sunt expirate de mult. 

 

The most visited gambling websites in The UK