Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Simona Bucura Oprescu: „România coboară în topul global al sprijinului direct acordat în pandemie firmelor şi populaţiei”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 185

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2574_Clipboard25.jpg

Aşa cum ne-a spus deputatul argeşean Simona Bucura Oprescu, „România coboară în topul global al sprijinului direct din buget acordat în pandemie firmelor şi populaţiei şi intră în compania unor ţări din Africa!”

Parlamentarul aminteşte că Guvernele Orban şi Cîţu au împrumutat sume record în numele României, dar nu au sprijinit firmele, nu au ajutat fermierii, nu au mărit pensii, salarii şi alocaţii, iar investiţiile publice sunt modeste. „Ei bine, sprijinul direct acordat de la buget firmelor şi populaţiei în contextul pandemiei plasează România în a doua jumătate a unui clasament global, în care Fondul Monetar Internaţional analizează 191 de state. Astfel, pe baza datelor de la finele lunii decembrie, centralizate acum, România se află pe locul 124 în lume, poziţie deloc onorantă, cu o evoluţie negativă. FMI arată că România, cu măsuri directe de la buget de 2,3% din PIB, sub un prag de 2,5% din PIB, se află în compania statelor din Africa şi a câtorva ţări din Asia! Şi atunci, se naşte din nou întrebarea: ce aţi făcut cu banii, domnilor guvernanţi? Răspunde cineva?”, ne-a declarat Simona Bucura Oprescu

Programul de succes „Prima Casă”, iniţiat de către PSD, devine în Guvernarea actuală Programul „Adio Casă!” 

Familiile tinere primesc încă o lovitură de la Coaliţia Austerităţii, care a modificat programul „Prima Casă” de-o manieră ce îl face inaccesibil celor cărora le era destinat şi aveau cea mai mare nevoie de el. Cei mai mulţi dintre tineri nu se pot califica în program.

„Acum, în varianta Guvernului Cîţu, pentru un credit de 48.000 de euro, pe 30 de ani, e nevoie ca solicitantul să aibă un salariu de minimum 3.300 de lei, ceea ce reprezintă salariul mediu pe economie. Ar plăti lunar o rată de 1.500 de lei, adică 45% din salariu. Încă odată se probează că tinerii sunt abandonaţi de această guvernare care, după ce a refuzat dublarea alocaţiilor, aşa cum prevedea legea, recent a suspendat şi o altă măsură importantă pentru familiile la început de drum, respectiv sprijinul de 1.500 de lei pentru educaţia timpurie în creşe şi grădiniţe.”, a adăugat deputatul.

The most visited gambling websites in The UK