Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Elena Lasconi, despre deşeurile de la ARO: „Am credinţa că, până la sfârşitul anului, vom scăpa de ele”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1250

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Martie_2569_lasconi1.jpg

Primarul Elena Lasconi s-a hotărât să ţină promisa conferinţă de presă în ziua în care s-au împlinit cinci luni de la depunerea jurământului. Expozeul său a cuprins un rezumat al celor 152 de zile trecute de la preluarea mandatului. „Am permanent lângă mine, pe birou, broşura din campania electorală. În general, primarii îşi uită promisiunile. Ce vreau să le spun câmpulungenilor este că eu nu îmi uit promisiunile. Cei trei piloni ai mandatului meu, pe care i-am explicat în programul campaniei electorale, au fost reconstrucţia oraşului, atragerea investitorilor şi dezvoltarea turismului.”, a punctat aceasta obiectivele pe care s-a angajat să le pună în practică.

Candidatul Elena Lasconi a gândit reconstrucţia oraşului prin: curăţenie, infrastructură, sănătate, educaţie, spaţii verzi, patrimoniu, siguranţă şi smart city. La întâlnirea cu jurnaliştii, şefa Executivului a explicat ce acţiuni a gândit pentru fiecare dintre domeniile enumerate. „Infrastructura unui oraş este inima oraşului. Fără infrastructură nu putem avea pretenţia ca investitorii să vină în oraşul nostru. De asemenea, dacă nu îmbunătăţim calitatea vieţii cetăţenilor, nu avem cum să avem bunăstare la Câmpulung.”, a afirmat aceasta.

Primul punct al agendei sale de lucru, care a deschis prezentarea acţiunilor întreprinse în cele cinci luni, îl constituie deşeurile periculoase abandonate în hala incendiată de pe fosta platformă ARO. „Ştiu că, poate, pe mulţi nu-i interesează această problemă, dar acolo este o bombă cu ceas. Am fost de mai multe ori pe platformă, am văzut cum sunt depozitate deşeurile, nimeni nu ştie exact ce este în butoaiele ruginite, unele dintre ele fără capace, şi ce ar putea să se întâmple dacă aceste deşeuri intră în contact unele cu altele. Asta a fost prioritatea zero, deşi nu ţine de Primărie.”, a precizat aceasta.

Primarul Lasconi spunea că a întocmit sute de hârtii, expediate apoi tuturor instituţiilor care ar putea sprijini municipalitatea. În plus, a luat legătura cu toţi generatorii de deşeuri şi i-a reunit într-o şedinţă, la care au participat reprezentanţi ai Agenţiei de Mediu, ai Gărzii de Mediu şi secretarul de stat de la Ministerul Mediului, Raul Pop. „Am credinţa că, până la sfârşitul anului, vom scăpa de ele.”, a declarat primarul Elena Lasconi. Vom reveni cu amănunte.                            

The most visited gambling websites in The UK