Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Zonele verzi şi parcările care vor lua locul garajelor demolate vor fi create pe bază de proiecte gândite de arhitecţi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 995

Spaţiile dintre blocuri nu vor fi „curăţate” şi amenajate după ureche, este angajamentul noului Executiv    

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Martie_2565_19.jpgProgramul ADP-ului, care nu impresionează la originalitate - nici n-avea cum, dat fiind bugetul insuficient al serviciului public, care, după ce că e mic, nu e gestionat nici corect -, a generat observaţii la şedinţa Consiliului Local, ţinută în ultima zi de joi a lunii februarie. Fostul primar, mare iubitor de borduri, a remarcat că agenda de lucru pe 2021 conţine prea puţine trotuare. Prea puţine trotuare conţineau şi precedentele planuri de lucru ale Administraţiei Domeniului Public, dar dacă acum sunt mai puţine decât în trecut, e de „bine”. În afara sugestiei de revizuire a numărului de trotuare, în privinţa cărora avem îndoieli că va suporta corecturi pe plus, gestionarilor programului de lucrări publice li s-au recomandat intervenţii la faţade, pentru protecţia trecătorilor care ar putea avea de suferit, din cauza tencuielilor desprinse cu uşurinţă în momentul trecerii de la vremea rece la cea caldă. Din alocuţiunea Elenei Lasconi reţinem ideea cea mai atractivă: demolarea garajelor, în locul cărora vor fi create parcări şi zone verzi, cu ajutorul unor specialişti în domeniul Arhitecturii.       

Restanţele în materia trotuarelor datează din timpul lui Ţâroiu  

După ce a pierdut funcţia de primar, Liviu Ţâroiu a dobândit o lejeritate în a recunoaşte minusurile activităţii ADP, care existau şi atunci, există şi în prezent. Pentru că n-are utilaje, n-are muncitori, n-are bani, iar puţinul pe care îl are îl mai şi risipeşte. N-am zis „prăduieşte”. Trotuarele - spune ex-primarul Câmpulungului - „este unul dintre capitolele la care suntem rămaşi mult în urmă.” Evident, suntem rămaşi în urmă din timpul mandatelor sale de viceprimar şi primar, în care nu s-a reuşit execuţia unor trotuare impecabile măcar în zonele aglomerate, cum sunt centrul, Vişoiul şi Gruiul. Zonele menţionate au carenţe severe în materia spaţiilor de deplasare a pietonilor şi vor avea în continuare, căci 2021 n-are ţinte cutezătoare în această privinţă. „Probabil că la buget vom vedea ce sume vor fi alocate şi va trebui să prezentăm ceva pe această porţiune. În acelaşi timp, şi cantitatea de asfalt mi se pare mică faţă de ceea ce se putea realiza.”, a cârcotit Ţâroiu. Potrivit directorului Bogdan Pătru, serviciul şi-a propus să pună accent pe reparaţii care necesită mai multă manoperă de pregătire şi apoi aşternere a asfaltului. „N-am vrut să vin cu lucruri care nu se pot realiza, am vrut să fie ceva viabil. Dar vrem să depăşim, căci nimeni nu-şi doreşte o limitare.”, a scuzat Pătru modestia programului. 

Curăţarea faţadelor de tencuiala şubredă, acţiune care se repetă aproape anual, propusă şi noului primar     

Până la reparaţii stradale, prima deficienţă care trebuie corectată sunt faţadele centrale, pe sub care se perindă trecătorii, ameninţaţi de bucăţile de tencuială desprinse pe fondul fenomenului de îngheţ-dezgheţ. Sugestia consilierului Ivan a fost de reluare a acţiunii de curăţare a exterioarelor clădirilor de fragmentele de zidărie fragile, întrucât, în eventualitatea unui accident, responsabilitatea aparţine primarului. Iar legea nu ţine cont că este primar de patru luni sau de 12 ani. „Aşa se întâmplă primăvara. Şi lucrări mai noi au asemenea deficienţe, din cauza intemperiilor şi a fenomenului de îngheţ-dezgheţ, care afectează construcţiile şi, mai ales, faţadele.”, a punctat Ivan un inconvenient de sezon, care le obligă pe autorităţi să facă ceva. Cum s-a făcut, de altfel, şi în anii trecuţi, nefiind o premieră pentru administraţie ce propunea social-democratul.       

„Stimate domnule consilier - a venit replica primăriţei -, mă fascinează coerenţa dumneavoastră. Şi mă uimeşte faptul că aveţi atâtea idei bune pentru oraş. Tencuiala n-a căzut de pe clădiri în ultimele patru luni, ci pentru că a fost lăsată aşa 30 de ani. Nu ştiu ce v-a împiedicat să faceţi lucruri concrete, când aţi avut atâtea P.N.D.L.-uri şi atâţia bani la dispoziţie în ultimii aproape cinci ani. Aş vrea să veniţi cu soluţii şi cu proiecte concrete. Dacă dorinţa dumneavoastră este de a face, aveţi în mine un partener, indiferent ce partid reprezentaţi aici. N-o să mai facem cârpeală, ca până acum. (…) Nici asfaltare, nici trotuare, nici locuri de parcare nu vom mai face după ureche. Am văzut locuri de parcare cu asfaltul făcut înainte de alegeri, urcat pe bordurile vechi de acum 20 de ani. Dacă o să facem ceva, dacă o să avem o zonă, să presupunem, în care o să demolăm nişte garaje între blocuri şi o să facem acolo un proiect de zonă verde şi de locuri de parcare, acelea vor fi făcute cu arhitect, cu proiect, poate o să facem şi concurs de proiecte. O să luăm legătura inclusiv cu Facultatea de Arhitectură. O să apelez la studenţi din ultimul an. O să facem tot ce este omeneşte posibil ca oraşul acesta să arate civilizat.”, este angajamentul şefei Executivului. Magda BĂNCESCU

 

The most visited gambling websites in The UK