Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Excelenţa Sa David Saranga, ambasadorul Israelului în România, turist în zona Muscel

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1038

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Februarie_2556_Clipboard14.jpg

Frumuseţea naturală a ţării noastre l-a impresionat şi pe ambasadorul Israelului în România, Excelenţa Sa David Saranga, un iubitor declarat al culturii şi tradiţiilor româneşti, care se află pentru a doua oară în misiune în România, după o primă experienţă în calitate de vice-ambasador. Şi-a început activitatea diplomatică în urmă cu peste 25 de ani şi a decis să înveţe limba română pentru a-i cunoaşte mai bine pe români şi patrimoniul lor cultural, dar şi gastronomia locală. David Saranga a vizitat numeroase regiuni din ţara noastră, descoperind peisaje extraordinare şi oameni minunaţi, care, în opinia sa, alcătuiesc „România profundă”.

Pasionat de România

Excelenţa Sa a inclus pe lista obiectivelor turistice demne de vizitat şi zona Muscel, ziua de 31 ianuarie găsindu-l la poalele masivului Iezer-Păpuşa, în zona Voina-Râuşor. David Saranga a fost impresionat de lacul de acumulare şi s-a oprit pentru o scurtă şedinţă foto pe baraj, postând fotografiile pe pagina personală de Facebook. Cu o zi înainte, călătorind de la Bran spre Câmpulung, în comuna Dâmbovicioara a coborât din maşină pentru a cunoaşte oamenii şi a sta de vorbă cu ei, neezitând să se fotografieze cu o localnică ce vindea produse agro-alimentare la marginea drumului. 

Anul trecut, pe 15 noiembrie, ambasadorul Israelului în România a vizitat Mănăstirea „Negru Vodă” şi a poposit pentru prima dată în comuna Dâmbovicioara, cumpărând produse tradiţionale de la un producător local, Ţică Oncioiu, în vârstă de 82 de ani. „România are o frumuseţe aparte. Este o ţară care impresionează prin peisajele extraordinare, prin tradiţiile vechi de secole şi mai ales prin căldura şi bunătatea oamenilor. (...) Eu sunt un turist pasionat de România şi mă bucur că am din nou prilejul să (re)descopăr splendoarea acestei ţări, de care am rămas strâns legat. Cultura apropie oameni, creează noi punţi şi comunităţi, iar toate aceste manifestări artistice din spaţiul românesc sunt expresia creativităţii şi talentului acestui popor. (...) Evocând amintiri din cele mai vechi timpuri, arhitectura, oamenii şi peisajele rurale nu spun doar povestea acestei ţări, a patrimoniului său, a florei şi a faunei, dar şi povestea unor case primitoare, a unor bucate de altădată şi a unor tradiţii transmise din mamă-n fiică şi din tată-n fiu.”, a precizat ambasadorul Israelului într-un interviu publicat de site-ul vacantelatara.ro. Pe 21 ianuarie, Excelenţa Sa a primit Premiul „Ambasador Mihnea Constantinescu” pentru Excelenţă în Diplomaţie la Gala „Împreună Protejăm România”. Amalia MANOLE

The most visited gambling websites in The UK