Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şcolile s-ar putea deschide după ce vor fi vaccinaţi profesorii şi vârstnicii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 738

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_decembrie_2546_Clipboard04.jpg

Şcolile s-ar putea redeschide în siguranţă la sfârşitul lunii martie - început de aprilie, după ce se încheie a doua etapă de vaccinare anti-Covid, care vizează cadrele didactice, vârstnicii şi persoanele din categoriile vulnerabile.

Medicul argeşean Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a explicat la Digi24 de ce este important să se vaccineze cadrele didactice şi persoanele din categoriile vulnerabile, astfel încât şcolile să se poată redeschide în siguranţă. El a subliniat că, în cazul copiilor, nu s-a pus problema severităţii bolii, ci că aceştia se pot infecta, pot să fie asimptomatici şi să transmită altor persoane acest virus.

Gheorghiţă a adăugat că, la şcoală, activitatea este foarte bine organizată, cel puţin pentru copiii mici şi că riscul de expunere a acestora în timpul orelor era foarte mic. Riscul era legat de activităţile din afara şcolii - transport în comun, parc sau alte activităţi. „În faza a doua de vaccinare intră profesorii şi populaţia în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide şcoala în siguranţă la sfârşitul lui martie - începutul lui aprilie, când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci am fi terminat etapa a doua pentru categoriile vulnerabile.”, a spus Valeriu Gheorghiţă. Medicul Valeriu Gheorghiţă are 38 de ani, a absolvit, în 2006, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul Bolilor Infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu Cercel. Este absolvent al Colegiului Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti şi a făcut rezidenţiatul la Spitalul „Matei Balş” din Capitală. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK