Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Încă este scoasă la vânzare păstrăvăria de la Lunca Gârtii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 785

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_decembrie_2545_14.jpgÎncă nu s-a cumpărat păstrăvăria de la Stoeneşti, anunţul de vânzare fiind încă valabil pe site-ul unei agenţii imobiliare. Firma care administrează crescătoria de păstrăvi din Lunca Gârtii a intrat în faliment anul trecut după ce, în perioada de insolvenţă, nu s-a putut ţine de planul de reorganizare. Întreg complexul este scos la vânzare pe site-ul imoradar24.ro, contra sumei de 750.000 de euro, pentru plata datoriilor către creditori. Firma Nereus Management Bucureşti a concesionat pe 30 martie 2010, pe 49 de ani, 41.000 metri pătraţi în Stoeneşti, satul Lunga Gârtii. 

Ca să facă mai atractivă oferta, agentul de vânzări a menţionat în anunţ că, în 2017, totalul vânzărilor de produse din păstrăv şi icre s-a ridicat la 44.731 kilograme, iar cifra de afaceri realizată în 2017, din vânzarea produselor din păstrăv şi icre a fost de 1.005.697 lei. Un alt avantaj ar fi amplasare strategică, cinci mari oraşe fiind pe o rază de 250 kilometri (Bucureşti, Braşov, Ploieşti, Târgovişte, Piteşti, Sibiu).

Complexul piscicol cuprinde 72 de bazine creştere circulare, fiecare cu câte un volum util de 90 metri cubi şi un schimb de apă la două ore. 48 de bazine beneficiază de instalaţie de oxigenare, iar 12 de alimentare cu apă freatică. Capacitatea minimă anuală de producţie este 200.000 kilograme, cu o durată de creştere a unei serii, de la stadiu de icre embrionate la păstrăv de consum între 16 şi 18 luni, astfel încât seriile să ajungă la maturitate succesiv şi să asigure continuitatea livrărilor.

Unitatea de procesare a păstrăvăriei are o suprafaţă construită de 564 metri pătraţi; cu o capacitate de eviscerare până la 40 peşti pe minut; una de afumare de până la 400 kilograme pe zi produs finit, în patru spaţii de depozitare cu refrigerare, cu un volum totala de 291,36 metri cubi. Mai este dotată cu un spaţiu de congelare (-24 grade C) cu volum de 22 metri cubi. În plus, există şi o flotă auto proprie, formata din trei autoutilitare VW Caddy, şi o autoutilitară VW Crafter, dotate cu instalaţii de refrigerare (0-2 grade C). Pe proprietate există şi un sediul administrativ, de 310 metri pătraţi, cu o cameră de zi, birouri, spaţii de dormit, bucătărie, grupuri sanitare, duşuri.

Problemele la păstrăvărie au existat încă din primul an de activitate, iar potrivit planului de reorganizare, principalele cauze au constat în impactul fenomenelor meteo imprevizibile. Ba a plouat prea mult, ba a fost apa prea rece… Apoi, la declin a contribuit importul masiv de păstrăv şi s-a accentuat presiunea concurenţială a altor păstrăvării din zonă şi din ţară. Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK