Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primăriţa Elena Lasconi a trecut cu bine prin operaţia efectuată la Cluj. Aseară s-a întors la Câmpulung şi mâine vine la serviciu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 4066

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_decembrie_2544_lasconi.jpgPrimarul Elena Lasconi a trecut cu bine prin intervenţia chirurgicală efectuată la o clinică medicală din Cluj, pentru remedierea unei afecţiuni cervicale vechi, care îi cauza dureri insuportabile. În ciuda stării de sănătate alterate de suferinţa fizică tot mai intensă, şefa Executivului a fost permanent la serviciu în cele două luni trecute de la învestirea în funcţie. S-a implicat în acţiuni solicitante, care au însemnat prelungirea programului la serviciu până seara târziu, tot ca să fie cetăţenii mulţumiţi şi convinşi că n-au greşit când au ales un lider din afara administraţiei publice. Mai mult, Elena Lasconi a făcut dovada unei concentrări impecabile la sarcini dificile, pe care le-a experimentat pentru întâia oară, chit că era încercată de dureri chinuitoare, din cauza cărora, în mod normal, nu-ţi stă capul la nimic. Cum urma o perioadă mai grea decât cea de acomodare şi de învăţare a mersului lucrurilor în Primărie - şi anume pregătirea bugetului local pe anul 2021 -, Elena Lasconi a luat decizia înţeleaptă de a se îngriji şi de propria sănătate. Marţi după amiază, a fost operată şi, miercuri seară, s-a şi întors la Câmpulung.

 

♦Marţi, a fost operată, miercuri, s-a întors acasă

Dedicaţia pentru noua profesie şi pentru oameni a determinat-o pe Elena Lasconi să rămână conectată la problemele Primăriei, chiar şi în timpul călătoriei către Cluj, unde urma să aibă loc operaţia. Luni după amiază, deşi aflată în maşină, la drum lung, primăriţa a participat la şedinţa extraordinară a Consiliului Local, la care se dezbăteau lucruri importante: bursele şcolarilor şi reţeaua de gaz. Până şi într-un moment în care, teoretic, trebuia să se îngrijească de ea, a pus Primăria înaintea sănătăţii, reuşind să se concentreze la a explica iniţiativele Executivului şi a contracara acuzele opozanţilor cu iz de sabotaj al plăţilor aşteptate de copii în această perioadă. Să nu vă imaginaţi că a existat vreunul din opoziţie care s-o menajeze sau să-i ureze „Însănătoşire grabnică!”, deşi o vorbă încurajatoare nu strica, măcar din curtoazie. Bunul simţ obliga la o urare de reuşită a intervenţiei chirurgicale, dar n-a existat aşa ceva, semn că omenia, decenţa şi politeţea sunt calităţi rare la unii dintre rivalii politici ai primăriţei.

Luni seara, a ajuns la Cluj şi, în după amiaza zilei următoare, a fost operată. Miercuri, Elena Lasconi a şi pornit către casă. Numai ziua de joi este de repaus, căci, vineri, intenţionează să revină la serviciu, deşi refacerea fizică va mai dura. Aşadar, pentru cei care şi-au făcut griji din pricina anunţului Elenei Lasconi de la începutul săptămânii avem veşti pozitive: avem o primăriţă puternică, fizic şi psihic, nerăbdătoare să-şi reia lucrul la Primărie. Chit că înţelept erau să-şi ia câteva zile de odihnă.  

 

♦Pandemia elimină obiceiul colindatului primarului şi al focului de artificii

În această dimineaţă, primarul Elena Lasconi ne-a răspuns la câteva întrebări pe care, la rândul nostru, le-am primit de la cetăţenii interesaţi să afle în ce măsură mai pot fi respectate tradiţiile Primăriei de sărbători. Obiceiul colindatului primarului „pică” din motive lesne de înţeles, generate de pandemie. Tot în spiritul prudenţei într-o perioadă nefericită pe care o traversăm, câmpulungenii nu trebuie să se aştepte la şampania oferită de Primărie, pentru că „acest lucru înseamnă îndemn la adunări mari de oameni”, a precizat Elena Lasconi.

 

♦La căsuţele din Piaţa Primăriei se vor vinde numai produse specifice sărbătorilor   

Totuşi, pentru că sunt sărbători, cei care au trecere prin Piaţa Primăriei se pot opri la căsuţele care vor fi închiriate doar comercianţilor cu produse specifice: vin fiert, ceai, turtă dulce, ciocolată de casă, aranjamente de Crăciun, etc.

Darurile oferite la sfârşit de an de Primărie copiilor vor ajunge la cei mici prin intermediul directorilor de şcoli, care vor organiza acţiunea de împărţire a pachetelor.

În schimb, autorităţile locale vor distribui, prin Direcţia de Asistenţă Socială, 250 de pachete pentru câmpulungenii cu venituri modeste.

Instituţia Primăriei va funcţiona după un program normal în perioada Sărbătorilor, cu liber pe 25 decembrie 2020 şi 1 ianuarie 2021.

 

♦Primarul Elena Lasconi: Suntem primii la „catalog” pe judeţul Argeş în ceea ce priveşte organizarea centrului de vaccinare

„Nu avem acţiuni de Sărbători şi îi rugăm pe câmpulungeni să fie precauţi, să respecte regulile de distanţare, să poarte mască. Ştiu că e greu, mai ales că vorbim despre cea mai frumoasa sărbătoare din an. O să trecem şi peste asta, dar important este să fim sănătoşi. Suntem pe ultima sută de metri şi cu înfiinţarea centrului de vaccinare în Câmpulung. Suntem primii la „catalog” pe judeţul Argeş în ceea ce priveşte organizarea centrului de vaccinare. Imediat ce primim dozele de vaccin începem şi campania de vaccinare. O sa fie bine! Sărbători fericite!”, este mesajul Elenei Lasconi pentru câmpulungeni în ziua de odihnă de după operaţie.

Magda BĂNCESCU                               

 

 

The most visited gambling websites in The UK