Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Azi, Piaţa era deschisă, cu circuite şi dezinfectant pentru cumpărători, fără geamuri pentru comercianţi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1424

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2535_piata_c_4.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2535_piata_c_3.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2535_piata_c.jpgDupă ce duminică, primăriţa Elena Lasconi a anunţat schimbări la conducerea Pieţei şi a închis hala, care nu respecta normele actuale, legale, de funcţionare, Ionel Vlădescu a continuat măsurile impuse, iar luni, pieţarii erau la „datorie”.

La începutul săptămânii, administraţia Pieţei Centrale a spart şi geamurile care dau în spatele clădirii, a deschis toate cele trei uşi din faţă şi a desfiinţat peretele de sticlă dintre compartimentul de legume-fructe şi cel de produse lactate. Pe uşa din dreapta intră muşterii, un angajat îi pune să se dezinfecteze pe mâni, după care le măsoară temperatura şi pot să meargă să-şi facă liniştiţi cumpărăturile. Ieşirea din hală se face numai pe uşa din stânga (cum te uiţi la clădire), fiind deschisă şi cea din mijloc, dar este „baricadată” pentru oameni. Pentru comercianţi au fost instalate trei încălzitoare cu flacără, tip ciupercă, care folosesc gaz de butelie, dar producătorii erau nemulţumiţi că acestea nu fac faţă curenţilor de aer rece care se formează în hală după ce au fost sparte geamurile care alcătuiau pereţii din faţă şi din spate.

Referitor la situaţia găsită în Piaţa Centrală, primarul Elena Lasconi, ne-a spus: „Vreau să vă spun că eu o să fac toate demersurile legale posibile pentru demiterea celor doi. Trebuie să urmăm nişte paşi: comisie de disciplină, mai multe documente. Ideea este că acolo s-a încălcat legea fragrant. În momentul de faţă, conform Hotărârii de Guvern, piaţa trebuia să fie închisă şi administratorul pieţei trebuia să se asigure că aceasta va fi închisă. Noi am găsit o soluţie de compromis în momentul în care a venit domnul prefect şi am avut tot sprijinul dânsului, şi îi mulţumim pe această cale, de a deschide piaţa în următoarele condiţii: două rânduri de geamuri pe peretele din faţă scoase, două rânduri de geamuri pe peretele din spate scoase, ca să se facă fluxul de aer. De asemenea să asigurăm culoare speciale, dezinfectant, termometru şi cineva de la Poliţia Locală să fie la intrare, să le spună oamenilor pe unde să intre, pe unde să iasă, până când se obişnuiesc. Acest lucru nu s-a întâmplat ieri (nr. duminică), când am fost la piaţă. Am văzut că era festival acolo, toată lumea intra şi ieşea pe aceeaşi uşă, mizerie, nu se respecta nimic, nu era nimeni cu dezinfectant, cu termometru aşa cum am indicat să se întâmple şi mai ales că dânsul (nr. directorul Ionel Vlădescu) era la această discuţie cu prefectul, adică ştia foarte clar despre ce este vorba. Şi geamurile din spate erau toate închise, practic piaţa funcţiona ilegal, s-a încălcat legea. Aici nu este vorba de a-mi da eu cu părerea despre o Hotărâre de Guvern, pot să-mi dau cu părerea ca şi cetăţean, dar ca primar eu trebuie să respect legea şi să mă asigur că oamenii sunt în siguranţă. În continuare o să rămână tot ei până facem demersurile necesare. Dar, oricum, domnul viceprimar se ocupă să funcţioneze activitatea la piaţă în mod corespunzător, dânsul are în subordine pieţele. Trăim o perioadă foarte grea, eu nu ştiu cât timp o s-o mai ţinem cu ideea asta că nu există COVID? Se strânge din ce în ce mai mult cercul în jurul nostru, suntem într-o perioadă în care a explodat numărul de cazuri de COVID şi noi nu ne putem juca cu sănătatea oamenilor. Dacă cineva ajunge la spital astăzi, mâine, poimâine diagnosticat cu COVID şi spune că a fost la piaţă, la cumpărături ieri, aceşti domni sunt pasibili de pedeapsă penală datorită zădărniciei combaterii bolilor, deci nu ne jucăm cu asta.”

The most visited gambling websites in The UK