Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La Spitalul Câmpulung sunt internaţi 54 de bolnavi COVID

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1814

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_septembrie_2522_covid.jpg

Conform site-ului oficial, înainte de pandemia de coronavirus, Spitalul Municipal Câmpulung avea 441 de paturi şi acoperea aproape toată paleta de servicii medicale, oferind servicii medicale de specialitate pentru aproape 120.000 de câmpulungeni şi musceleni. În aprilie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit ca unitatea medicală de la Câmpulung să devină suport pentru bolnavi COVID, astfel, în starea de urgenţă au fost închise majoritatea secţiilor şi compartimentelor, iar bolnavi au fost transferaţi la alte spitale din judeţ.

Ca şi la debutul pandemiei, Spitalul Câmpulung este aproape gol, fiind internaţi în jur de 54 de pacienţi cu infecţie SARS-CoV-2, cei mai mulţi din Argeş şi vreo 15 din alte judeţe. Puţin, raportat la capacitatea de cazare a spitalului, în timp ce muscelenii cu alte boli în afară de COVID sunt nevoiţi să se trateze cel mai aproape la Piteşti, iar cei care-şi permit, la clinici private din judeţ, Braşov sau Capitală. Aşa cum v-am mai relatat, la noi se transferă abuziv pacienţi de la alte spitale COVID din Argeş, pe motiv că au comorbidităţi, dar şi din alte judeţe, fără acordul medicilor de la Câmpulung. În acest fel se consumă rezervele de tratament ale judeţului, care sunt repartizate în funcţie de rata de incidenţă cumulată la 14 zile.

În ciuda demersurilor făcute de conducerea Spitalului şi administraţia locală, de redeschidere a Municipalului şi pentru pacienţi non-COVID, Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Argeş nu a venit nici măcar cu un răspuns, dacă este posibil sau nu acest lucru. După o parte a medicilor de la Câmpulung acest lucru s-ar putea face dacă s-ar vrea cu adevărat salvarea şi altor bolnavi decât a celor infectaţi cu coronavirus.

Până una, alta, muscelenii nu se vor putea trata aproape de casă şi din cauza conducerii, cu un manager interimar în prag de pensionare şi care stă mai mult în concediu medical decât la serviciu. E.M.

The most visited gambling websites in The UK