Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Vardista lui Ţâroiu de la Poliţia Locală s-a mocăit degeaba o oră să-i scrie amenda Elenei Lasconi. Instanţa a anulat-o!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3065

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_octombrie_2526_lasconi.jpgElena Lasconi a câştigat procesul cu Poliţia Locală, un zelos agent electoral pentru Liviu Ţâroiu, în perioada dinaintea alegerilor. Cum alegătorii, oricât de impertinenţi, nu se cădeau a fi sancţionaţi, căci pierdea în greutate procentul şefului, agenţii Primăriei  au ochit „marea contravenientă” a târgului: contracandidata primarului, care nu s-a suspus regulii şuierate printre dinţi de dirijorul campaniei, de a sta cuminte în lunile premergătoare alegerilor. Căci… aşa era pe la noi până să vii tu! Dacă Elena Lasconi a încălcat „dispoziţia” de a nu tulbura apele, electoral vorbind, Ţâroiu a încercat s-o intimideze. Cum? Punând o conţopistă străină de exerciţiul scrierii de procese-verbale s-o taxeze. Mai precis, o salariată cu atribuţii de birou a Poliţiei Locale i-a aplicat o amendă de 500 de lei adversarei superiorului, pentru fapta unor juniori din grupul ieşit la împărţit de fluturaşi prin oraş, având ca subiect o informare despre crematoriul de leşuri încuviinţat de Primărie, prin eliberarea certificatului de urbanism. La sfârşitul lunii iulie, Elena Lasconi a anunţat că va ataca în instanţă măsura discriminatorie, luată pe bază de antipatii cauzate puterii de cei care nu ţopăie precum cântă jupânul. Pe 13 octombrie, magistratul Judecătoriei Câmpulung a admis plângerea petentei şi a anulat jenanta sancţiune, ordonată de Ţâroiu din răzbunare.

 

Oare, afaceristul iniţiator al crematoriului de leşuri o fi fost amendat?    

Contextul sancţionării Elenei Lasconi l-a constituit construcţia ilegală, demarată la marginea Drumului Naţional 73, puţin mai jos de Spălătoria „Nelu Şuşter”, de un patron interesat să înfiinţeze un incinerator de deşeuri animale. Ca viitor primar responsabil de sănătatea comunităţii locale, Elena Lasconi a simţit datoria de a informa populaţia despre ce o aşteaptă. Şi anume că se vor arde cadavre de animale lângă şoseaua naţională şi europeană, tranzitată şi de ai noştri, şi de alţii, care o folosesc ca legătură spre Braşov şi mai departe. Vă amintim că Primăria, cea dintâi instituţie a oraşului care avea competenţa să oprească un proiect ce încalcă o hotărâre a Consiliului Local, de interzicere, printre altele, a incineratoarelor de deşeuri de orice fel, i-a eliberat certificatul de urbanism unui debutant în afaceri „toxice”. Astfel, Tiberius Nicolae Ancu s-a considerat îndreptăţit, chiar încurajat, să înceapă construcţia, deşi n-avea autorizaţie.

Apropo, n-am remarcat pe portalul Judecătoriei Câmpulung nicio acţiune a lui Ancu împotriva amenzii anunţate de Primărie că i-o va aplica, în momentul în care afacerea a ieşit la iveală. De unde deducem fie că insul n-a fost deranjat de amendă şi, prin urmare, n-a contestat-o, fie că Primăria nu i-a aplicat-o. Mai degrabă credem a doua variantă, de vreme ce Primăria i-ar fi cerut - cel puţin, aşa s-a lăudat în presă - desfiinţarea lucrărilor executate fără autorizaţie de construire. Iar lucrările sunt bine mersi la faţa locului. În plus, ne alimentează bănuiala că autorităţile n-au terminat de redactat procesul-verbal de sancţionare a afaceristului faptul că, de câte ori Liviu Ţâroiu era întrebat ce amendă a încasat întreprinzătorul, ocolea răspunsul. Adică rămânea să se intereseze.       

Campania de informare, de la care i s-a tras amendarea Elenei Lasconi, a constat în împărţirea unor afişe reduse ca dimensiune trecătorilor întâlniţi în raidurile lor prin oraş de tinerii din echipa de voluntari a acesteia. Unele dintre afişe au fost lipite pe scări de bloc, dar nu se ştie dacă juniorii, neştiutori, le-au expus într-o manieră nepermisă de legea locală. Sau dacă cineva, vrând s-o discrediteze pe iniţiatoarea campaniei, le-a lipit intenţionat, livrându-i astfel primarului motivul perfect de a se făli cu pedepsirea „răufăcătoarei”.  

 

S-o vedem acum pe conţopista de la Poliţia Locală, mai pricepută la ameninţat decât la scris amenzi  

Pe 27 iulie, ziua în care Elena Lasconi s-a declarat „intrată în istorie” ca fiind prima persoană amendată de Primărie pentru o acţiune civică, aceasta a povestit experienţa trăită la Primărie. „Oraşul arată ca o sorcovă, dar primarul are alte priorităţi. Concret, astăzi (n.r. 27 iulie) am primit o amendă de 500 de lei pentru afişaj în spaţiul public. Este vorba despre acţiunea civică pe care mi-am asumat-o, referitoare la incineratorul de animale din Câmpulung. Mai exact, am împărțit flyere pentru a informa câmpulungenii despre aceasta mizerie ecologică. Asta în contextul în care, de vreo zece ani, în Câmpulung, mai există o bombă ecologică pe platforma ARO, care ar putea transforma Câmpulungul în Cernobîl. Dar astea nu sunt priorități pentru primar, deşi s-a lăudat în campania electorală că ne scapă de deşeurile periculoase de pe platforma ARO.
Ca să vă daţi seama de absurdul situaţiei. Doamna de la Poliţia Locală, care m-a convocat la Primărie, să-mi dea amendă şi care m-a ameninţat „că nu ştiu eu în ce mă bag şi o să văd eu cum mă afund”, a fost depăşită total de situaţie. În primul rând, i-a luat o oră să-mi completeze amenda, pentru că în ultimii cinci ani, de când are legitimaţia, în Câmpulung nu a primit NIMENI o amendă de felul acesta. Voi contesta această aberaţie în instanţă. Doamnei i-aş spune doar atât: şi lipsa dumneavoastră de profesionalism şi atitudinea obraznică şi sfidătoare pe care o aveţi pentru cetăţeni au condus şi conduc la ceea ce vedem în jurul nostru. Începeţi să zâmbiţi, să fiţi politicoasă, învăţaţi ce aveţi de făcut pentru banii pe care îi luaţi de la câmpulungeni. Ne vedem în instanţă şi, din 28 septembrie, la Primărie.”, a anunţat-o, premonitoriu, Elena Lasconi pe devotata agentă sancţionatoare, care părea mai dedicată campaniei politice decât sarcinilor de serviciu.

 

 b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_octombrie_2526_lasconi2.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_octombrie_2526_lasconi1.jpgPrimăriţa a câştigat procesul cu Poliţia Locală. În aceeaşi zi, a mers la hala cu otrăvuri de la ARO   

Plângerea contravenţională iniţiată de Elena Lasconi împotriva documentului emis de Poliţia Locală a fost tranşată de Judecătoria Câmpulung la termenul din 13 octombrie. Magistratul a admis plângerea, a anulat procesul verbal încheiat de Poliţia Locală pe 27 iulie 2020 şi a exonerat-o pe petentă de plata amenzii de 500 lei.

În aceeaşi zi în care primăriţa câştiga acţiunea în instanţă împotriva Poliţiei Locale şi, până la urmă, împotriva lui Liviu Ţâroiu, necăjit că a fost suspendată construcţia abuzivă a incineratorului, aceasta a mers la ARO, la hala cu deşeuri. „Nu mă opresc până când nu scăpăm de otrăvurile astea depozitate aici de aproape zece ani - o adevărată bombă ecologică. Am discutat cu conducerea Landmark, care vrea acelaşi lucru. Situaţia e complicată din punct de vedere legal, dar nimic nu ne va sta în cale. De săptămâna viitoare, de când o să preiau oficial mandatul, voi face toate demersurile instituţionale, dar voi merge şi personal la toate autorităţile, o să bat la toate uşile, pentru că aici e vorba despre siguranţa şi sănătatea câmpulungenilor.”, a încheiat primarul Elena Lasconi.

Magda BĂNCESCU

The most visited gambling websites in The UK