Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

„Baros” să-şi dea demisia din Consiliul Local! După ce că n-a încheiat „Kretzulescu”, Ţâroiu a mai şi lăsat bulevardul fără bani!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1408

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_octombrie_2526_14.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_octombrie_2526_13.jpgSita votului din 27 septembrie a cernut, drastic şi just, „neghina” ultimelor trei-patru mandate. Totuşi, câţiva dintre vechii „fripturişti” au picat, norocoşi cum alţii n-am văzut, pe locurile ocupate nemeritat, care le asigură lunar 10% din salariul primarului. Categoria profesională a celor „născuţi aleşi” îl include şi pe Liviu Ţâroiu, un ins care se face că nu pricepe ce-a însemnat, de fapt, rezultatul alegerilor locale. Şi anume că cei mai mulţi dintre cetăţenii Câmpulungului, exceptându-i pe cei 3.093, care nu sunt altceva decât membrii de partid şi familiile lor, angajaţii Primăriei şi familiile lor, nevoiaşii, ursarii şi pensionarii (o parte dintre ei), vor să-l vadă înapoi la Primărie atunci când l-or chema ei. Nicidecum proţăpit, aşa cum se visează, în funcţia de viceprimar, pe care Ţâroiu nădăjduieşte că i-o vor face plocon aserviţii din Consiliu, pentru un „flecuşteţ” salarial de 11.440 lei! Dacă fostul primar avea o cât de mică doză de ruşine, părăsea numaidecât Consiliul Local, pe care, prin scârba provocată oamenilor, cu cele mai batjocoritoare lucrări din ultimele trei decenii, şi-a lăsat partidul în cinci oameni, de la zece. Însă nu acesta este motivul principal al demisiei din funcţia de ales - e treaba PSD dacă se făleşte cu cel mai mare rateu încasat neaşteptat -, pe care ar fi trebuit să şi-o dea imediat după numărarea voturilor. Ci sentimentul de dezgust produs populaţiei oraşului, cu poantele lui de peste 37 de milioane de lei!

Şi aşa alcoolemia lui Ţâroiu, depistată la probele de sânge, de peste 2 g/l alcool pur în sânge - valori pe care le-am aflat din surse demne de luat în considerare -, îl va lăsa, într-un final, fără scaunul de ales local. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_octombrie_2526_35.jpg  Din banii moşteniţi de la Călin Andrei, după ce termina „Kretzulescu”, lui Ţâroiu trebuia să-i rămână o economie de cel puţin 7 milioane de lei  

„Baros”, prescurtarea de la „barosanul”, cum este alintat Ţâroiu în cercurile “frăţiei” care a huzurit cu el primar, este tot cu gândul la „ciolan”, având aere de viceprimar, în loc să dea fuga la Primărie cu demisia din funcţia de consilier local. Şi nu atât pentru rezultatul alegerilor, cât pentru prăpădirea economiilor moştenite de la Călin Andrei, care i-a lăsat pe mână peste 37 de milioane de lei. Liberalul strângea bani, după cum ştiţi, pentru proiectul „Kretzulescu”, întrucât, până îi returna UE cheltuielile, acesta trebuia să aibă disponibilă întreaga sumă necesară lucrării. Şi a strâns, din taxele şi impozitele câmpulungenilor, chiar mai mult decât îi trebuia. Contractul de execuţie cu Grup Corint vă amintim că s-a semnat la suma de 30,7 milioane de lei, reprezentând 60% din valoarea estimată a lucrării, scoase la licitaţie cu 51,2 milioane de lei. 

Când a plecat Călin Andrei din funcţie, celelalte contracte adiacente proiectului mare erau achitate aproape în totalitate. Aşadar, cele peste 37 de milioane de lei acopereau, cu vârf şi îndesat, execuţia centrului şi a retuşurilor în parcuri şi îi mai şi rămânea lui Ţâroiu o economie de peste 7 milioane de lei. Exact cât îi trebuie actualului primar ca să reabiliteze Bulevardul „Pardon”!          

În schimb, deşi avea banii pentru continuarea proiectului „Kretzulescu” asiguraţi, ce-a făcut Ţâroiu? A tocat nebuneşte cele peste 37 de milioane de lei, fără să încheie lucrarea. Şi partea tragică, fără să lase bani în rezerva bugetului, pentru a se finaliza bulevardul. Dar ce vorbim noi despre bulevard, când nici parcurile n-au fost finalizate! Iar de băi nu s-a atins!   

În afara bătăii de joc din Piaţa Primăriei, Liviu Ţâroiu n-a făcut nimic din proiectul „Kretzulescu”. Parcul „Kretzulescu” şi Băile „Kretzulescu” le vedeţi în ce hal sunt, şi una, şi alta. Ba se strică şi puţinul lucrat. În Grădina Publică trebuia reconstituită vegetaţia căsăpită ca la nebuni, în 2013, nu mai spunem despre refacerea intervenţiilor execrabile ale muncitorilor de la Alba Iulia, care au distrus gardul parcului central şi foişorul fanfarei, iar fântâna cu rol de piedestal pentru ouăle de Paşte şi bradul de Crăciun este în aceeaşi notă de puţin, scump şi urât, pe placul finanţatorilor, care ne tot îndeasă pe gât gusturile lor „ciobăneşti”.

Singurul fragment din „Kretzulescu” finalizat este Piaţa Primăriei, adică o cheltuială de 7,5 milioane de lei din cele 37 milioane de lei. Dacă punem la socoteală şi piatra de un milion de euro, de pe patinoarul din “Kretzulescu”, cu care Primăria a contribuit la lucrare, preţul ajunge la peste 12,5 milioane de lei.  Finalizat este pretenţios spus, căci ce-a ieşit este atât de departe de proiect! Aşa slab, cum era, măcar acela să fi fost respectat. Dar n-a fost, lucru uşor de observat comparând ce este cu ce trebuia să fie. Placajul în nuanţe de bej, care întrerupeau monotonul gri, nu există. Toaletele ultramoderne, două la număr, nu există. Verdeaţa, foarte bogată în schiţele proiectantului, care aproape că-şi imaginase un parc în Piaţa Primăriei, nu există. Nu există nici luminile care înconjoară alveolele de verdeaţă. După cum nu există nici spectaculosul joc de jerbe de apă ale fântânii arteziene, folosită de cetăţeni pentru a-şi deznămoli galoşii. 

În schimb, există un compozit chinezesc mizerabil, „gresia”, cum îi spun câmpulungenii şocaţi de urâţenia şi ordinarul pavajului, care să vedeţi la iarnă cum se va desprinde, fiind montat defectuos! Toate aceste minusuri majore eliminate din proiect au generat extra-costuri, care au scumpit lucrarea de la 6,4 milioane de lei la 7,5 milioane de lei. 

„Piesa de greutate” a lui „Kretzulescu”, Bulevardul „Pardon”, nu are alocat decât un milion de lei, din cele 7,5 milioane de lei, cu cât figurează în bugetul pe 2020, ca valoare totală. Altfel spus, următorul primar a fost lăsat fără bani pentru continuarea investiţiei rămase la stadiul unei râmături în centrul Câmpulungului. Şi, cu toate acestea, Ţâroiu se crede cel mai bun din actualul Consiliu, pentru funcţia de viceprimar. Şi s-ar putea să-i şi iasă, dacă este propus, întrucât votul este secret, iar “frăţia” dictează, şi să nu fie prezentă. 

Altceva vor câmpulungenii, care au transmis prin vot: Roiu, Ţâroiu! M.B.

The most visited gambling websites in The UK