Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Profitorii de succesul Elenei Lasconi au început hărţuirea! Primăriţa, asaltată cu cereri de angajare la Primărie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 4124

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_octombrie_2524_lasconi_site.jpgÎncolţită de profitorii pe seama succesului Elenei Lasconi, viitoarea primăriţă are un anunţ pentru cei care trag nădejde că vor huzuri prinzând un post la Primărie. Sunt o grămadă care asta o înţeles: că efectul şi acestor alegeri va fi tot o rotire a pilelor, o înlocuire a incompetenţilor cu alţii, cum se obişnuieşte la fiecare înscăunare de primar nou, care vine în instituţie cu o cohortă de protejaţi. Elena Lasconi s-a angajat că nu se va dedice de crezul din campanie: „În următorii patru ani, toate angajările se vor face pe bune, pe baza criteriilor de selecţie legale. Primează competenţa! Dacă intenţionaţi să vă înscrieţi în USR PLUS, crezând că veţi avea vreun avantaj pentru o funcţie, vă spun de acum că vă înşelaţi!” De ce a simţit nevoia primarul ales să transmită acest avertisment? Pentru că, după cum era de aşteptat, a început hărţuirea noii şefe a municipiului de cei care cred că la aceasta merge obiceiul înaintaşilor: înghesuirea în instituţie a altor „buni de nimic”. Se fac intervenţii furibunde pe lângă colegii ei de partid şi inclusiv ea o contactează pentru „angajări cu dedicaţie la Primărie sau la societăţile din subordine. Tuturor aceasta le-a transmite să înceteze cu un asemenea comportament înjositor - şi nesimţit pe deasupra -, întrucât au şanse doar oamenii competenţi, recrutaţi pe bază de selecţie corectă, indiferent de opţiunea politică. „Ce am spus în campanie rămâne valabil. Eu nu negociez principii!”, mai spus primăriţa Câmpulungului.

 

Elena Lasconi este sigură că va găsi în Primărie oameni plafonaţi. Va găsi mult mai rău de atât!     

Unele dintre aceste idei cu care am deschis relatarea despre metehne periculoase nepieritoare au fost împărtăşite la „Gândul live”, de la care Elena Lasconi a primit una dintre nenumăratele invitaţii de a-şi povesti experienţa electorală. Cu bune şi cu rele, de care a avut parte cu carul. Şi nemeritat. Diplomată, primăriţa, care nu mai are mult de aşteptat până „va intra în pâine”, a anunţat că, pentru început, vrea să-şi cunoască oamenii din subordine. Un lucru absolut normal, să porţi discuţii cu fiecare în parte, ca să ştii cu cine ai de-a face. Va avea de-a face şi cu oameni muncitori, şi cu oameni învăţaţi să ia salariul stând degeaba. „Ştiţi foarte bine că s-au făcut în decursul timpului, aşa cum s-a întâmplat în multe primării şi instituţii de stat, tot felul de angajări pe bază de pliculeţ, de nepotisme. Noi avem nevoie, ca să mişcăm lucrurile, de oameni competenţi, în primul rând. Sunt absolut sigură că voi găsi şi oameni care, în momentul de faţă, sunt plafonaţi, pentru ei nu au văzut nimic, nu au văzut perspectiva de viitor, dacă pot să urce pe scara ierarhică, nu se simt apreciaţi pentru munca pe care o fac. Sunt sigură că dacă pe aceşti oameni îi trimitem la trening şi în ţară, la primăriile cu bună practică, dar şi în străinătate, eu cred că putem să avem oameni foarte buni la Câmpulung.”, a povestit aceasta la emisiunea televiziunii centrale.

 

 City-manager şi departament pentru fonduri europene

O realitate gravă descoperită la Primăria Câmpulung: lipsa unui compartiment de fonduri europene. Situaţie care va înceta în timpul mandatului său. „Vreau să facem un departament special pentru scriitură de fonduri europene şi sunt dispusă să le dăm oamenilor care scriu astfel de proiecte şi care aduc bani la Câmpulung prime consistente la sfârşit de an. Pe mine nu mă deranjează să fac asta.”, a mai spus noul primar.

City-manager-ul îşi va găsi şi el loc între salariaţii Primăriei, întrucât municipiul are nevoie de un administrator adevărat. „Îmi doresc să avem un city-manager, dar nu cred că o să-l avem din prima, pentru că este foarte greu să găseşti un city-manager care să fie şcolit în afară. E o funcţie nouă în România. Îmi doresc foarte mult să avem un city-manager de calibrul celui de la Sinaia sau Alba Iulia, iar el va face management curat, adică el va pune în executare toate lucrurile care urmează să fie făcute în Câmpulung, va ţine legătura cu toate departamentele.”, a mai spus aceasta.

 

De frica postului, un angajat al Primăriei, care s-a purtat urât cu ea înainte de alegeri, i-a cântat la telefon şi a complimentat-o   

Intervenţia sa televizată s-a încheiat cu apelul lansat celor care ţintesc slujbe la Primărie sau în societăţile din subordine. „Să nu-i mai contacteze pe colegii mei, să nu mai trimită CV-uri, pentru că noi nu vom face lucrurile exact cum s-a întâmplat până acum. Dacă a venit USR acum la guvernarea locală, asta nu înseamnă că eu voi promova USR-işti dacă ei nu sunt competenţi, de exemplu. Vă rog frumos nu mai puneţi presiune, pentru că nu voi face nicio abatere de la această chestiune de competenţă.”, a precizat noul şef al Executivului.

Va pune la suflet Elena Lasconi mojiciile servite chiar de unii dintre actualii subalterni, siguri pe victoria lui Liviu Ţâroiu, sau le va lăsa în urmă? Timpul o va arăta. Deocamdată, perioada post-alegeri a arătat ipocrizia celor care se simt cu picioarele scaunului fisurate, care au cotit la 180 de grade în privinţa simpatiei pentru superior. Iată ce experienţe triste, care trădează caracterul josnic al unora dintre viitorii colaboratori, a avut după alegeri primăriţa Câmpulungului: „Am primit mesaje de la oameni care au lovit foarte puternic în mine şi au început să-mi cânte la telefon, să-mi facă romanţe cât de mult mă apreciază. Dintr-odată, am foarte mulţi prieteni. Eu ştiu foarte clar cine sunt prietenii mei şi pot să-i număr pe degetele de la o mână. Lucrurile acestea nu prind deloc la mine! Eu o să lucrez cu oameni profesionişti, nu mă interesează ce scrie pe fruntea lor, dacă sunt într-un partid politic sau nu. Pe mine mă interesează să trecem la treabă şi să mişcăm lucrurile în Câmpulung, pentru că nu ne mai permitem să pierdem câmpulungeni. O treime dintre câmpulungeni au plecat la muncă în străinătate şi în ţară, pentru că aici nu au avut alternativă. Oamenii care muncesc, majoritatea dintre ei, în firmele din Câmpulung lucrează pe salariul minim pe economie. Gândiţi-vă că avem o altă Românie dincolo de graniţele ţării.” Iar în acea Românie, cu lacrimi în suflet şi dor de casă, şi-au făcut un viitor şi câmpulungenii noştri. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK