Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Potrivit medicului Andrei Aron, ca să fii pozitiv cu COVID-19, trebuie să ai cel puţin două ţinte genice detectate

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3026

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_august_2509_3.jpgDoar RdRp este specifică SARS-CoV-2, informează fostul manager al Spitalului Municipal

Pe 10 august 2020, Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19). Cum aceste informaţii nu sunt la îndemâna oricui, fostul manager interimar al Spitalul Municipal Câmpulung, Andrei Aron, explică, pe scurt, într-o postare pe contul personal de Facebook, ce înseamnă un test RT-PCR şi ce înseamnă un test confirmat pozitiv. 

„Când m-am făcut doctor, am luat decizia asta din dragoste de oameni, pentru că am fost crescut de părinții mei în acest spirit. Sunt un om empatic, care preia cu ușurință suferința unui alt om, motiv pentru care, atunci când scriu lucruri și încerc să mă lupt cu morile de vânt, aşa cum aud zilnic, o fac pentru că așa simt. Nu o fac pentru că aș avea ceva de câștigat, cei care mă cunosc știu asta. De-a lungul celor 11 ani de medicină, am încercat sa fiu cât pot eu de corect față de pacienții mei, ocupându-mă în mod special de informarea lor. Am comunicat întotdeauna cu pacienții mei şi am făcut, câteodată, eforturi de 100 de ori mai mari decât era normal, pentru a mă asigura că omul este informat. Ce fac eu astăzi prin această postare se numește tot o informare, nu este strict pentru pacienții mei, este pentru cine este interesat. 

Zilele trecute, s-a emis metodologia de supraveghere a Covid-19, actualizată la 10.08.2020, din ea reiese ce înseamnă un test RT-PCR şi ce înseamnă un test confirmat pozitiv. Vă explic puţin pe scurt, există 4 ținte genice virale denumite N, E, S, RdRp. Conform metodologiei, reiese că, pentru a fi confirmat pozitiv, trebuie să ai cel puțin 2 ținte genice detectate și, cel mai important, UNA dintre ele să fie țintă genică specifică SARS-CoV 2. Din toate tințele genice de mai sus, doar RdRp este specifică SARS-CoV-2. Ce înseamnă asta? Păi, simplu: pe testul tău de Covid trebuie să îţi apară aceste 4 gene sau măcar 3 din ele şi în dreptul a minim 2 (printre care NEAPĂRAT RdRp) trebuie să apară “detectat”. Astfel, ca să fii pozitiv Covid 19, conform metodologiei emise de INSP și actualizată acum câteva zile, este OBLIGATORIU să ai aceste gene. În a doua imagine aveţi confirmarea cazurilor în zone cu circulație cunoscută a virusului, aici o să fac un rezumat simplu. Genul ăsta de situaţie este, de exemplu, când ai un focar de 300 de persoane şi ai nevoie să faci un screening, adică să izolezi rapid din acest focar pe cei care au probabilitatea mai mare să aibă Covid. În situația asta, se folosește un algoritm, prin care acest screening se face pe o singură genă, dar țineți cont că vorbim tot de o țintă genică specifică SARS-CoV-2, respectiv RdRp. 

De ce am scris așa mult? Pentru că sunt convins că există oameni care nu cunosc aceste lucruri și, poate, au ghinionul să fie diagnosticați, izolați cu pacienți real pozitivi şi tratați pentru ceva ce nu au. Din nou, aceeași întrebare, de ce am scris atât de mult? Pentru că așa cum aveți obligații, să vă supuneți regulilor, aveți (încă) și drepturi. Dreptul de a solicita informații medicale personale, copii de pe documentele medico-legale, care vă pot oferi informații vitale. Sper să vă fie de folos aceste informații, ele contribuie inclusiv la grija pentru cei dragi despre care se tot vorbește. Iar cine își dorește să mă contrazică, să o facă pe baza metodologiei care este în vigoare, nu pe populisme și din dorința de a demonstra că sunt un nesupus. Sănătate la toată lumea!”, este mesajul medicului Andrei Aron. A.B.

The most visited gambling websites in The UK