Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Baze sportive, făcute cu banii UE, au costat 1,8-2 miliarde lei vechi. La Stoeneşti, o investiţie similară, plătită din bugetul local, a ajuns la 4,5-5 miliarde!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 830

Liberalul Cătălin Iosifescu explică investiţiile de la Stoeneşti pe înţelesul tuturor

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_august_2509_22.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_august_2509_21.jpgO deplasare în „teren”, în afara Muscelului, i-a inspirat o comparaţie pertinentă consilierului local Cătălin Iosifescu despre costurile aceleiaşi investiţii într-o comună care a accesat bani europeni şi într-una care stă în nădejdea bugetului local. Aşa cum procedează administraţia de la Stoeneşti, care se fereşte de fondurile nerambursabile acordate pentru aproape toate nevoile infrastructurii rutiere, de utilităţi, de sănătate, şcolare, de recreere, turism, patrimoniu istoric şi cultural şi orice îşi mai doreşte omul ca să se simtă bine la el acasă. Esenţa reflecţiilor liberalului Cătălin Iosifescu este următoarea: primarii care au făcut proiecte şi au obţinut finanţări de la Uniunea Europeană au plătit mai puţin de jumătate decât l-a costat pe primarul Ion Paul Marin aceeaşi investiţie achitată din taxele şi impozitele cetăţenilor. Oare, nu cumva acesta este interesul? Să nu foloseşti banii UE, situaţie în care justifici valoarea lucrărilor, ca să “spargi” bugetul local cu contracte supraevaluate? Exemplul folosit de reprezentantul PNL este o bază sportivă, care în comuna sa a presupus un efort financiar uriaş, prin comparaţie cu administraţiile care au păstrat rezerva proprie, cheltuind - chibzuit! - banii atraşi. Iată cum arată abordarea de bun simţ a consilierului  Iosifescu, asupra căreia merită să vă aplecaţi, să reflectaţi, ca să decideţi la vot în consecinţă. 

Apa nu e băgată în toată comuna, dar s-a cheltuit o avere pe un teren de sport  

„Trecând prin sudul judeţului Argeş, mi-a ieşit în cale acest teren multifuncţional, realizat prin AFIR. Toate localităţile mai „dezgheţate”, care au investit în terenuri multifuncţionale, au făcut-o prin accesare de fonduri europene, prin PNDR şi AFIR, sau fonduri guvernamentale, prin CNI.

Dintre comunele din Muscel care au investit în terenuri multifuncţionale, Schitu Goleşti şi Bughea de Jos au făcut-o acum vreo doi ani, prin accesare de fonduri europene, pentru suma de 1,8 - 2 miliarde de lei vechi. La Stoeneşti, investiţia în terenul multifuncţional a fost realizată exclusiv din banii de la bugetul local, pentru suma de 4,5 - 5 miliarde lei vechi (aceste cifre pot fi verificate). 

Având în vedere că toate investiţiile la Stoeneşti în acest mod au fost realizate, cred că se poate trage o concluzie de ce la Stoeneşti nu s-a încercat vreodată accesare de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea localităţii!

Făcând abstracţie că nu s-au accesat fonduri europene, dacă, totuşi, investiţiile făcute în comună ar fi fost realizate la preţuri decente, cum au făcut celelalte localităţi din Muscel, astăzi, din banii cheltuiţi de-a lungul timpului de Primărie, pentru investiţii, ar fi trebuit ca realizările să fie măcar duble. 

Mă gândesc, totuşi, că această administraţie responsabilă, care conduce localitatea, când ştia că nu are apă potabilă curentă în toată comuna, ar fi trebuit să încerce finanţarea acestui teren cu bani nerambursabili, iar aceşti 4,5 - 5 miliarde din bugetul local să îi folosească pentru rezolvarea problemelor stringente cu care se confruntă locuitorii!”, a precizat liberalul Cătălin Iosifescu.

The most visited gambling websites in The UK