Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Medicul Mădălin Iordache: “Statul te vrea diagnosticat, internat şi apoi externat în 2-14 zile, de regulă cu două teste gratis, apoi Dumnezeu cu mila?”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1128

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_august_2509_16.jpgPotrivit articolului 13 din Legea nr. 136, din 18 iulie 2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, Institutul Naţional de Sănătate Publică, pe toată perioada situaţiei de risc epidemiologic şi biologic, pentru prevenirea introducerii şi limitarea răspândirii bolilor infecto-contagioase pe teritoriul naţional, are obligaţia de a comunica zilnic numărul cazurilor noi, numărul cazurilor retestate şi numărul total de teste pentru cazurile noi şi cazurile retestate, raportate separat, la nivel naţional şi judeţean, inclusiv după criteriul domiciliului persoanei testate.

Fostul purtător de cuvânt al Spitalului Municipal Câmpulung, chirurgul Mădălin Iordache, consideră că e pentru „prima dată când se respectă integral art. 13 din Legea izolării şi carantinei, în condiţiile în care au fost depistaţi 77 de noi pozitivi, din 456 de teste”. Medicul Iordache are, însă, mari semne de întrebare în ceea ce priveşte decontarea testelor pentru cazurile grave. „Totuşi, de azi, DSP (Argeş, cel puţin) impune pentru decontare maxim 2 teste/CNP şi 3 pentru cazurile grave. Ce să înţelegem de aici? Că bolnavii sau medicii curanţi sau spitalul vor plăti celelalte teste? Că statul te vrea diagnosticat, internat şi apoi externat în 2-10-14 zile, de regulă, cu două teste gratis, cel de diagnostic şi cel din a 8-a zi, apoi Dumnezeu cu mila? Asta în condițiile în care bolnavii sunt stigmatizați „pozitivi” și unii nu vor să se externeze fără test negativ, unii angajatori și unele familii nu îi primesc fără test negativ, la fel și cele mai multe unități de asistență socială, inclusiv cele ale statului. Nu mai vorbim că până la 15 mai testam „fără număr” până a-i putea externa doar cu două teste negative consecutive. Deci nu mai înțelegem nimic.”, este concluzuia trasă, pe pagina sa de Facebook, de către medicul Mădălin Iordache. A.I.

The most visited gambling websites in The UK