Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Un tânăr de la un centru de plasament a intrat primul la Kinetoterapie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 920

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2505_23.jpgAndrei este un tânăr din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung, unul dintre copiii cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş se mândreşte. El s-a clasat pe primul loc la Facultatea de Kinetoterapie, din cadrul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, dar visează să devină antrenor.

Tânărul le-a povestit redactorilor de la „Libertarea”, care l-au intervievat în cadrul unui amplu reportaj făcut în Argeş, despre motivele care au stat la baza instituţionalizării lui la un centru din subordinea DGASPC Argeş. „Aveam o situaţie foarte dificilă, eram patru fraţi. Mama ne-a crescut singură pe toţi până ne-a dat la cămin. Aveam o casă care aproape se dărâma pe noi şi a fost nevoită să facă asta”, a spus el. „Am ajuns eu la cămin cu sora mea şi mai am un frate bolnav, care este la un alt centru. Celălalt frate mai mare atunci avea aproape 18 ani şi nu a ajuns la centru. A plecat de acasă, pur şi simplu. El îmi este model. Singur pe străzi, la 18 ani, a trebuit să se descurce. Acum are o casă şi o familie frumoasă şi îşi susţine fraţii.”, a povestit Andrei. Mama lui s-a întors în ţară între timp, pentru că s-a îmbolnăvit. „A fost dureros pentru ea, că nu putea să ne spună ce a simţit. I-a fost greu. Plângea, se stresa, de asta s-a şi îmbolnăvit. E o situaţie tristă că în ţară nu ţi se oferă variante să faci ceva. De aceea toţi vor să plece în străinătate. Eu aş pleca doar la studii sau vacanţe.”, a mai spus Andrei pentru „Libertatea”.

Andrei a trecut de Bacalaureat cu media 8,68 şi acum este student la Kinetoterapie. A ajuns aici cu ajutorul celor care lucrează în sistemul de protecţie socială, care au transmis: „În spatele fiecărui copil care ajunge să beneficieze de ajutorul sistemului nostru de asistenţă socială, există poveşti de viaţă uimitoare. Una mai emoţionantă decât alta. Iar atunci când ei reuşesc să pătrundă într-o lume la care doar visează, la un moment dat, când înving prejudecăţi şi merg cu fruntea sus prin viaţă, e o satisfacţie nepreţuită. Meritul este al lor, al copiilor care cred în şansa lor, în visele lor, dar şi al oamenilor care au avut grijă de ei, jucând rolul de părinţi pentru aceşti copii minunaţi. Felicitări, dragul nostru! Succes în toate şi să ai parte de tot ce inima cere: Credinţă, Împlinire şi Iubire! Felicitări, oameni frumoşi, care, zi de zi, oferiţi din sufletul vostru, fără a cere ceva în schimb!”

The most visited gambling websites in The UK