Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Patru localităţi din Muscel, în evaluare pentru carantinarea zonală

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2109

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2503_21.jpgComitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, întrunit miercuri, în şedinţă extraordinară, a hotărât aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare, cu aplicabilitate imediată, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. 12 localităţi din Argeş sunt monitorizate atent, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de îmbolnăviri, urmând să se decidă luni, 27 iulie 2020, eventuale măsuri de carantinare zonală. Conducerea CJSU Argeş face apel la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă pentru aplicarea cu maximă exigenţă a măsurilor stabilite de lege. În calitate de preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, primarii localităţilor din judeţul Argeş răspund de aplicarea întocmai a măsurilor şi acţiunilor stabilite în planul local de monitorizare. În acelaşi timp, conducerea CJSU Argeş face apel la argeşeni să respecte măsurile de prevenire (portul măştii în spaţiile închise, igiena mâinilor, păstrarea distanţei fizice) pentru a împiedica răspândirea virusului şi pentru a se evita carantinarea zonală.

Se închid târgurile şi piscinele

Ca măsuri suplimentare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a dispus următoarele:

-Administratorii pieţelor agro-alimentare, precum şi operatorii economici având ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul vor proceda la monitorizarea permanentă în incinta spaţiilor comerciale a respectării de către vânzători şi cumpărători a măsurilor de conduită socială şi prevenţie - evitarea aglomerării, păstrarea distanţei de 1,5 metri între cetăţeni, purtarea măştii de protecţie şi a mănuşilor de unică folosinţă de către personalul care deserveşte populaţia;

-Se dispune suspendarea tuturor evenimentelor publice de tip târg, bâlci şi alte asemenea, precum şi activitatea de agrement în spaţii de tip piscină, bazin de înot, cu excepţia activităţilor fizice desfăşurate, potrivit legii, de către sportivii de performanţă, în toate localităţile judeţului Argeş, în perioada 23 iulie - 9 august 2020, cu posibilitatea de prelungire a duratei în funcţie de evoluţia fenomenului COVID-19;

-Administratorii societăţilor comerciale care deţin terase a căror activitate a fost redeschisă pe perioada stării de alertă vor proceda la reducerea programului de funcţionare a acestora până la ora 22.00, în cursul săptămânii, şi ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire şi de către clienţi a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii.

În funcţie de eficienţa măsurilor aplicate de către autorităţile locale la nivelul fiecărei localităţi şi a modificării incidenţei numărului de cazuri active COVID-19 raportat la o mie de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va analiza luni, 27 iulie, oportunitatea carantinării zonale.

Localităţile aflate în prezent în evaluare sunt: Piteşti (568 cazuri), Mioveni (137 cazuri), Ştefăneşti (56 cazuri), Costeşti (34 cazuri), Bălileşti (13 cazuri), Bascov (40 cazuri), Brăduleţ (6 cazuri), Buzoeşti (29 cazuri), Davideşti (13 cazuri), Miceşti (15 cazuri), Stâlpeni (17 cazuri) şi Vultureşti (42 cazuri). Conform interespublic.ro, care a publicat lista cu localităţile menţionate, cazurile erau active miercuri, 22 iulie, potrivit situaţiei DSP Argeş. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK