Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

5 decese şi 128 de infectaţi cu COVID, de vineri, până luni

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1801

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2488_spital.jpgAutorităţile se confruntă cu o situaţie fără precedent în Argeş, spitalele din judeţ sunt pline cu persoane suspecte sau confirmate cu COVID-19. Din acest motiv, la sfârşitul săptămânii trecute, peste 20 de pacienţi au fost transferaţi la unităţi sanitare din alte judeţe. Potrivit prefectului Emanuel Soare: „Dinamica ocupării locurilor în spitale este una nemaivăzută. Ce este valabil azi nu mai este mâine. Au fost transferaţi la spitale în alte judeţe, în acest week-end, peste 20 de persoane. Căutăm permanent locuri libere în spitale. Vor urma cele de pneumo. Transferăm asimptomaticii în centrul de izolare şi tratament. Când rămânem fără locuri, prin CJCCI (Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei), obţinem acordul CNCCI (Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei) şi transferăm în alte judeţe”. Într-o intervenţie telefonică la Digi24, acesta a spus: „Recomand în continuare normele de distanţare socială. Oamenii nu respectă normele minime de precauţie. Avem răspândire comunitară accelerată. Avem transmitere accentuată, sunt afectate grupele de risc şi nu numai. Avem peste 200 de cazuri la ATI. În ultimele trei zile, avem o amprentă pusă pe terapie intensivă şi decese. Oamenii pleacă în staţiunile de pe Valea Prahovei şi la mare, se reîntorc în toată ţara şi răspândesc comunitar. Avem agenţii economici, restaurante şi cluburi în care nu sunt respectate regulile de distanţare. Nu e intenţia noastră să ne transformăm în stat poliţienesc. Patronatele nu au respectat înţelegerea. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Vom avea o evaluare a situaţiei şi vom lua o decizie la nivelul grupului tehnic. Sunt judeţe cu un număr mare de cazuri de infectare. Avem şi căminele de bătrâni, devenite focare. Ne gândim la restricţionarea circulaţiei în anumite localităţi.”

Pentru a stabili ce este de făcut, luni, a avut loc o nouă şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Emanuel Soare. Membrii CJSU au ajuns la concluzia că nu există motive şi nu se pune problema închiderii sau carantinării vreunei localităţi sau a întregului judeţ. În ciuda unor informaţii apărute în spaţiul public, membrii CJSU au constatat că nu există focare noi de îmbolnăviri cu noul coronavirus, cazurile pozitive fiind răspândite în tot judeţul. „Pentru prevenirea răspândirii virusului, acţiunile de control vor continua. Acestea sunt realizate de către echipe mixte, formate din reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, ISU, DSP, ITM, OPC şi DSVSA Argeş. Instituţia Prefectului Argeş face un apel către locuitorii judeţului să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţarea fizică, să poarte mască în spaţiile închise (şi nu numai) şi să evite zonele aglomerate.”, a transmis prefectul Emanuel Soare.

Din punct de vedere epidemiologic, de vineri, 26 iunie, şi până luni, 29 iunie, 128 de argeşeni au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2, în medie 32 pe zi, numărul total ridicându-se la 770. Din nefericire şi-au pierdut viaţa şi cinci persoane, numărul total de argeşeni care au fost răpuşi de coronavirus a ajuns la 39. În acest interval s-au vindecat şi alţi 21 de pacienţi, dar, în continuare, spitalele sunt supraaglomerate.

Iată care a fost situaţia în Argeş, de vineri, până luni:

-număr persoane aflate în carantină instituţionalizată: 3 (vineri, 26 iunie); 2 (sâmbătă, 27 iunie); 1 (duminică, 28 iunie); 2 (luni, 29 iunie).

-număr persoane aflate în izolare: 1.240 (vineri, 26 iunie); 1.242 (sâmbătă, 27 iunie); 1.224 (duminică, 28 iunie); 1.104 (luni, 29 iunie).

-număr persoane internate în spital: 390 (vineri, 26 iunie); 397 (sâmbătă, 27 iunie); 416 (duminică, 28 iunie); 428 (luni, 29 iunie).

-număr persoane vindecate: 216 (vineri, 26 iunie); 216 (sâmbătă, 27 iunie); 216 (duminică, 28 iunie); 237 (luni, 29 iunie.)

-număr persoane diagnosticate pozitiv: 704 (vineri, 26 iunie); 715 (sâmbătă, 27 iunie); 744 (duminică, 28 iunie); 770 (luni, 29 iunie).

-număr persoane decedate: 36 (vineri, 26 iunie); 36 (sâmbătă, 27 iunie); 36 (duminică, 28 iunie); 39 (luni, 29 iunie).

Cine sunt cei cinci argeşeni care au încetat din viaţa: 

-deces 35: bărbat de 50 de ani, internat pe 10 iunie, la Spitalul Orăşenesc Mioveni, transferat pe 24 iunie, la Spitalul Colentina, Secţia ATI, unde a decedat în aceeaşi zi. Avea boli asociate: diabet zaharat tip II, HTA (hipertensiune arterială), insuficienţă cardiacă congestivă, obezitate;

-deces 36: bărbat de 60 de ani, internat pe 10 iunie, la Spitalul Orăşenesc Mioveni, Secţia ATI. A încetat din viaţă pe 25 iunie, la Spitalul Mioveni. Prezenta comorbidităţi: diabet zaharat tip II, HTA (hipertensiune arterială), insuficienţă renală cronică, obezitate, insuficienţă respiratorie acută, ARDS (sindrom detresă respiratorie acută severă);

-deces 37: bărbat de 70 de ani, internat pe 26 iunie, la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. A decedat pe 27 iunie, la Spitalul Judeţean. Mai avea consemnat: HTA grad III (hipertensiune arterială), fibrilaţie arterială, infarct miocardic vechi, diabet zaharat, insuficienţă renală cronică, obezitate;

-deces 38: bărbat de 82 de ani, internat pe 25 iunie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Secţia Medicală II, transferat la Spitalul Orăşenesc Mioveni, Secţia ATI, unde a decedat pe 29 iunie 2020. Comorbidităţi: diabet zaharat, HTA (hipertensiune arterială).

-deces 39: bărbat de 68 de ani, internat pe 16 iunie, la Spitalul Municipal Câmpulung, Secţia Neurologie, transferat la Secţia ATI în 20 iunie. A încetat din viaţă pe 28 iunie, în Spitalul Municipal Câmpulung. Boli asociate: AVC-uri ischemice sechelare, tetrapareză spastică, fibrilaţie arterială, insuficienţă renală, etilism cronic, polineuropatice alcoolică. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK