Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cetăţeni apelează la fondurile nerambursabile pentru a trece iluminatul public pe becuri LED

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 149

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2496_14.jpgDupă experienţa cu COVID-ul la Primărie, subordonaţii lui Claudiu Ciobanu, scăpaţi neinfectaţi de colegul confirmat pozitiv, au planificat accesarea unei finanţări nerambursabile, pentru a-şi pune la punct reţeaua de iluminat public. Procedura pe care o parcurg angajaţii Primăriei Cetăţeni seamănă cu cea derulată de Primăria Câmpulung, care a câştigat o finanţare europeană, pentru a trece actualul sistem pe becuri LED, în scopul reducerii facturii la curentul electric. Deocamdată, omologul lui Liviu Ţâroiu şi-a angajat un consultant ca să-l ajute în pregătirea formalităţilor pe care le va înainta finanţatorului. Pe 23 iunie, autorităţile de la Cetăţeni au achiziţionat servicii de consultanţă, pentru elaborarea cererii de finanţare din fonduri bugetare, întocmirea documentaţiei de încheiere a contractului de finanţare şi implementare a proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public, pentru reducerea consumului de energie electrică şi a emisiilor de CO2, prin montare de aparate de iluminat stradal cu LED şi instalare sisteme de dimare”. Consultantul căruia i s-a atribuit direct contractul, la preţul de 20.944 lei, este firma Necogen, din Târgovişte. 

În aceeaşi zi, s-a realizat achiziţia şi pentru elaborarea studiului de fezabilitate sau a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, audit energetic şi luminotehnic pentru proiectul prezentat mai înainte. Înţelegerea dintre autorităţile de la Cetăţeni şi firma Sical SRL, din Ocniţa - Dâmboviţa, prevede că plata serviciilor în valoare de 77.350 lei - suma la care a fost încredinţat contractul - se va face după semnarea contractului de finanţare. Sarcinile proiectantului angajat de Primăria Cetăţeni constau în „elaborarea studiului de fezabilitate sau a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, audit energetic şi luminotehnic pentru construirea / modernizarea / reabilitarea / extinderea sistemului de iluminat public, cu scopul de a eficientiza consumul de energie electrică şi a tuturor cheltuielilor, prin montarea de corpuri de iluminat moderne, cu tehnologie LED, utilizarea sistemului de tip telegestiune / smart lighting şi managementul sistemului de iluminat public centralizat prin dispecerat. Studiul are scopul de a îmbunătăţi climatul social şi cultural, prin creşterea activităţilor pe durata nopţii, reducerea consumului de energie electrică, reducerea costului de întreţinere şi reparaţii, cât şi reducerea gazelor cu efect de seră CO2. Studiul de fezabilitate / documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii conţine principalele caracteristici ale proiectului, în baza unei analize tehnice, economice şi financiare a investiţiei planificate. Prin studiul de fezabilitate / documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii se asigură o utilizare raţională şi eficientă a investiţiei, astfel încât să se respecte cerinţele economice, financiare şi sociale aplicabile în domeniul respectiv. Auditul energetic şi luminotehnic va conţine următoarele caracteristici: =identificarea stării actuale a sistemului de iluminat public (tipul reţelelor electrice, starea corpurilor de iluminat, starea stâlpilor de iluminat public existenţi) şi analiza sistemului actual pentru identificarea soluţiilor de îmbunătăţire; =colectarea datelor energetice şi luminotehnice ale sistemului actual; =efectuarea măsurătorilor luminotehnice în teren pentru a determina eficienţa corpurilor de iluminat existente cu ajutorul aparatelor de măsurat specifice; =centralizarea datelor de intrare pentru analiza şi optimizarea noului sistem propus pentru studiul de fezabilitate; =realizarea hărţilor în format electronic al sistemului de iluminat public actual; =elaborarea de propuneri tehnice privind modernizarea sistemului de iluminat public, ce stau la baza studiului de fezabilitate. Se vor calcula estimativ costurile de construcţie, se va face analiza economică şi financiară, cât şi analiza opţiunilor cu privire la investiţiile cu ajutor financiar (fonduri nerambursabile, investiţii cu ajutor financiar, etc.).” “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK