Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Din postura de pensionar, Alexandru Holboșan a rămas alături de colegi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 322

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2493_37.jpgChiar dacă de trei ani este pensionar, Alexandru (Puiu) Holboșan, fostul șef al Formației Salvamont Câmpulung, a rămas alături de colegi ori de câte ori este solicitat.

Ultima întâlnire cu aceștia a fost chiar sâmbătă, la baza nou amenajată la Voina. Momentul a fost consemnat de Cristian Toma, șeful Serviciului Administrativ-Financiar al Salvamont Argeș, care a ținut să transmită: “O legendă vie a Salvamont Argeș. Nea Puiu Holboșan așa cum îl știm cu toții, nu și-a uitat echipa și nici pe colegii mai tineri pe care i-a pregătit în salvarea montană. M-am bucurat nespus astăzi când l-am întâlnit la Baza Salvamont Voina, alături de foștii colegi. Foștii, pentru că azi, Nea Puiu este pensionar. Este primul salvator montan ieșit din sistem, la pensie. Dar a rămas tot tânăr, cu o energie debordantă la cei 71 de ani. În semn de recunoștință și apreciere pentru tot ce a făcut în zeci de ani de activitate în salvarea montană i-am dăruit cu mult drag un tricou inscripționat și o pereche de bocanci. Promit să rămân alături de el și când va avea nevoie de echipamente sau orice altceva să îi ofer cu mare drag. Nea Puiu, îți doresc viață lungă, sănătate și îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru munte și pentru cei care au avut nevoie de ajutorul dumitale! Ai fost mereu în linia întâi și văd că nici la 71 de ani nu te dai la o parte! Respect și te iubesc!”

Alexandru Holboșan a coordonat Formația Salvamont Câmpulung din 1997 și până în 2017, fiind salvamontist veteran din 1969, un iubitor al muntelui care, de-a lungul anilor, s-a făcut remarcat nu numai prin aportul la acțiunile de salvare a turiștilor aflați la ananghie, ci și prin eforturile depuse în cadrul activităților de prevenire a accidentelor montane, de marcare și amenajare a traseelor și obiectivelor turistice, de reparare a stânelor și participare la acțiuni de ecologizare sau stingeri de incendii. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK