Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ziua despărţirii de părintele Serafim

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 961

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2491_9.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2491_11.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2491_12.jpg

Mâine, de la ora 11.00,  va fi oficiată slujba de înmormântare a părintelui Serafim, în altarul de vară al Mănăstirii “Negru Vodă”.   

Credincioşii sunt rugaţi să arate respect la ceremonia funerară, păstrând distanţa, purtând mască şi nealterând în vreun fel sobrietatea evenimentului tragic.

Cei care l-au preţuit pe părinte pot veni şi astăzi la mănăstire, pentru a aprinde o lumânare pentru odihna sufletului său.

Monahul cu nume de înger, care a închinat 27 de ani ai vieţii sale lui Dumnezeu şi semenilor, împlinea 43 de ani pe 30 august. 

Miercuri după-amiază a fost adus la Mănăstirea “Negru Vodă” şi depus în biserica mănăstirii, acolo unde a slujit timp de 17 ani, trupul neînsufleţit al Preacuviosului Părinte Protosinghel Caiea Serafim (Gheorghe Mihai), care a trecut timpuriu în Ţara de peste Veac, după cum a anunţat Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Slujba de înmormântare va fi săvârşită în ziua 13 iunie 2020, începând cu ora 11.00, în altarul de vară al aşezământului monahal. Până atunci, credincioşii pot să-i aducă un ultim omagiu, dar vor trebui să respecte măsurile de prevenire a infecţiei cu coronavirus. Stareţul Serafim Caiea a murit la 43 de ani, răpus de o boală cruntă.

Maşina mortuară a fost aşteptată la Mănăstirea “Negru Vodă” de călugări, preoţi, fii duhovniceşti şi prieteni ai părintelui stareţ Serafim Caiea. După ce trupul neînsufleţit a fost depus în biserica mănăstirii, s-a oficiat o slujbă religioasă de către preoţii parohiilor din Câmpulung şi comunele limitrofe, în frunte cu protopopul Petre Moşoianu, apoi toţi cei prezenţi au putut intra, în grupuri mici, pentru a-i putea aduce un ultim omagiu. Printre preoţii care au oficiat slujba religioasă i-am remarcat pe Marius Ungureanu şi Ioan Grigorescu - Parohia “Sfânta Muceniţă Marina”; Adrian Moisescu - Parohia Voineşti; Ionuţ Popescu - Parohia Grui; Daniel Oprescu - Parohia Mărcuş; Cătălin Florea şi Andrei Ganea - Parohia “Sfinţii Petru şi Pavel” Vişoi; Ciprian Dragomir - Parohia Fundeni; Gheorghe Nicolescu - preotul Garnizoanei şi alţii. 

Stareţul Mânăstirii „Negru Vodă” Câmpulung, Serafim Caiea, a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 43 de ani. Acesta şi-a dat ultima suflare la București, unde fusese spitalizat de urgenţă. Serafim Caiea a fost iubit de foarte mulţi credincioşi, drept urmare trecerea lui la cele veşnice a adus multă durere în zona Muscel şi nu numai. Arhimandritul Caliopie Ichim a ajuns la Câmpulung pentru a face toate pregătirile necesare pentru înmormântare. „Este o mare pierdere pentru Eparhia noastră. Părintele Serafim a fost un împlinitor al vieţii monahale. A zidit sufletele monahilor cu care a vieţuit în mănăstire, dar şi ale credincioșilor cărora le-a fost duhovnic. A fost o călăuză luminoasă în aceste vremuri întunecate!”, a precizat arhimandritul Caliopie Ichim. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK