Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Dacă DSP dă aviz favorabil, Spitalul Municipal ar putea trata şi pacienţi non-COVID-19

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 942

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2489_33.jpgConducerea Spitalului Câmpulung face toate demersurile pentru ca unitatea medicală să fie deschisă şi muscelenilor non-COVID, mai ales că, în ultimele două săptămâni, au ajuns puţini pacienţi confirmaţi sau suspecţi a fi infectaţi cu SARS-CoV-2. Dacă înainte erau internaţi între 5 şi 9 argeşeni pe zi, s-a ajuns ca numărul acestora de fie maxim 1-2, fiind trataţi la Secţia de Boli Infecţioase, la Câmpulung maxim 30 de bolnavi, plus că la ATI nu a fost tratat niciun pacient de mult timp. Blocarea unui spital cu 600 de angajaţi şi 400 de paturi, al doilea ca mărime din judeţ, pentru tratarea celor aproape 30 de pacienţi COVID-19, a justificat solicitarea Spitalului Câmpulung către Direcţia de Sănătate Publică să avizeze planurile întocmite pentru redeschiderea unităţii medicale şi pentru restul pacienţilor din Muscel, care, pentru o naştere, o luxaţie, o apendicită sau alte intervenţii de urgenţă trebuie să se ducă la Piteşti. Dar se caută soluţii ca şi pacienţii COVID-19 să fie trataţi în continuare la Câmpulung, cel mai probabil, în pavilioanele externe.

Pacienţii cu COVID-19, îngrijiţi în pavilioanele externe, ceilalţi, în spitalul mare

Există un ordin al ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, prin care se informează că, din 29 mai, spitalele folosite pentru tratarea pacienţilor COVID-19, pot asigura şi asistenţă medicală pentru cei non-COVID-19, cu condiţia să existe circuite funcţionale complet separate, fără a fi necesară externarea sau transferarea pacienţilor internaţi către alte unităţi sanitare. O altă condiţie impusă prin ordinul ministrului Sănătăţii pentru ca spitalele COVID-19 să trateze şi pacienţi care suferă de alte afecţiuni, să se poată relua internările şi intervenţiile chirurgicale programate, precum şi activitatea din ambulatorii, a fost evoluţia epidemiologică locală.

Pentru ca aceste lucruri să se întâmple, reprezentanţii Spitalului Câmpulung au făcut o solicitare către Prefectură şi DSP, rămânând să primească un răspuns, care poate să fie şi negativ, dacă planul de măsuri de protecţie nu corespunde normelor impuse. „Noi am făcut solicitare către Prefectură, şi către DSP să dăm drumul, că e păcat să nu dăm drumul la spital pentru musceleni. Rămâne partea de COVID-19 la Boli Infecţioase. Vă daţi seama, pentru gravidele, în primul rând, e cel mai greu, pentru cei de la Oncologie, Urgenţele. Ştiţi că eu nu am vrut să fie Câmpulungul spital COVID-19, dar nu am avut încotro, pentru că avem Secţia de Boli Infecţioase destul de mare. Răspunsul DSP-ului poate să fie şi negativ, pentru că s-ar putea să nu avem chiar circuitele aşa cum trebuie. Vedem cum facem, relocăm la Psihiatrie, ORL şi Oftalmologie partea de COVID, trebuie să facem în aşa fel, să fie partea de COVID în pavilionare, iar spitalul mare să fie pentru non-COVID. Şi doctorul Guiţă (n.r. directorul DSP Argeş) a recunoscut eu am fost singurul dintre manageri care a cerut să se dea drumul la spital.”, ne-a spus Nicolae Alexe, managerul Spitalului Municipal. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK