Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Spitalele de suport COVID din județ pot relua internările pentru pacienții non COVID

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 717

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2488_spital2.jpgInstituția Prefectului Argeș informează că, din 29 mai, spitalele din județ, folosite pentru tratarea pacienților COVID, pot asigura și asistența medicală pentru pacienții non-COVID-19, în baza unui ordin al ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Singura condiție pe care unitățile medicale trebuie să o respecte este existența circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale. De altfel, o parte dintre spitalele din județ (desemnate anterior drept spitale de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2) și-au reluat deja activitatea, cu pacienți non-COVID.

Tratarea pacienților care suferă de alte afecțiuni a fost posibilă în urma Ordinului ministrului Sănătății nr. 961/29 mai 2020. Astfel, conform ordinului emis de ministrul Nelu Tătaru, “în funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul DSP, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale."

În baza aceluiași ordin, “în funcție de evoluția epidemiologică locală, se pot relua internările și intervențiile chirurgicale programate, precum și activitatea din ambulatorii”.

 

The most visited gambling websites in The UK