Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Managerii „Ciobănaşului” nu percep bani nici pentru cazarea, nici pentru masa personalului medical

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 417

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2488_ciobanasu.jpg

Din bugetul Câmpulungului se decontează cheltuielile cu hrana doar Hotelului „Muscelul” şi firmei C.D. Sofa    

Complexul „Ciobănaşul” nu se află printre unităţile de cazare cărora li se vor deconta, din bugetul local, cheltuielile cu masa personalului medical, cazat, între gărzi, în spaţii hoteliere din municipiu. După cum v-am informat la începutul stării de urgenţă, managerii Pensiunii-restaurant „Ciobănaşul” şi-au oferit disponibilitatea de a primi medici, asistente medicale şi infirmiere, cărora le-au asigurat gratuit cazarea şi masa. Acţiunea de binefacere s-a derulat pe întreaga perioadă a stării de urgenţă, fiind vorba despre un gest separat al deţinătorilor „Ciobănaşului” de obligaţia impusă Primăriei, prin ordonanţele militare, de a organiza spaţii de izolare a personalului medical intrat în contact cu pacienţi infectaţi cu COVID-19. Altfel spus, autorităţile locale au avut parteneriate doar cu Hotelul „Muscelul” şi firma C.D. Sofa, care au oferit cazare şi masă contra cost, în timp ce managerii „Ciobănaşului” au suportat, pe cheltuiala lor, fără nicio pretenţie de a le fi restituit vreun leu, găzduirea şi meniul zilnic pentru aproximativ 60 de cadre medicale. Nu este cazul să mai amintim de condiţiile de cazare de patru stele, de care au beneficiat angajaţii celor două spitale locale.     

Motivul pentru care insistăm asupra gestului caritabil al patronilor „Ciobănaşului” îl constituie confuzia creată prin declaraţiile primarului Liviu Ţâroiu, care, la una dintre recentele şedinţe ale Consiliului Local, a lăsat să se înţeleagă că şi acest local a făcut parte din programul Primăriei, de cazare a medicilor şi asistentelor între serviciul de gardă, pentru a nu mai merge acasă, la familii, existând riscul să le îmbolnăvească.     

În ediţia trecută, am relatat despre situaţia în care se află municipalitatea, nevoită să suporte din bugetul local cele trei mese zilnice şi apa pentru personalul medical, în intervalul 2 aprilie - 15 mai. Asta pentru că DSP a refuzat decontarea sumelor suportate de Primărie. Iată ce a declarat primarul Ţâroiu la şedinţa ordinară din 28 mai: „Ministerul Sănătăţii n-a decontat aceste cheltuieli. Avem posibilitatea, prin lege, ca Consiliul Local să aprobe această cheltuială pentru personalul din spitale cazat în hoteluri, între gărzi. Suma totală, la care se ridică această cheltuială, începând cu 2 aprilie, până pe 15 mai, când am hotărât să nu mai dăm aceste mese decât contra cost salariaţilor, se ridică la 52.000 lei pentru întreg personalul cazat în cele trei locaţii.”

Cu o lună înainte, Liviu Ţâroiu a precizat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, care sunt cele trei locaţii şi câte locuri sunt ocupate de cadrele medicale. „La Hotelul „Muscelul” avem 60 de camere rezervate, la „Panoramic” avem 10 camere şi la C.D. Sofa avem 30 de persoane. Dacă vor fi solicitări în continuare, avem şi alte oferte. Cei mai mulţi dintre medici au optat pentru „Panoramic”.”, sunt declaraţiile primarului de la şedinţa extraordinară din 22 aprilie, când s-a aprobat o rectificare de buget. Prin această rectificare, autorităţile au urmărit să asigure, pe lângă alte nevoi legate de pandemie, „partea de cazare a personalului medical.” „Ei vor fi finanţaţi, conform contractului pe care l-am încheiat cu Direcţia de Sănătate Publică, dar în momentul în care va fi necesar, să putem să alocăm o primă parte, după aceea să ne recuperăm banii de la Ministerul Sănătăţii.”, credea primarul că recuperează tot ce a cheltuit din bugetul local. Uite că n-a fost aşa, întrucât masa a rămas obligaţia administraţiei publice câmpulungene.

Cei 52.000 lei, cât s-a consumat cu meniul zilnic al personalului spitalelor cazat în spaţiile pregătite de Primărie, în colaborare cu patronii de hoteluri, exclud cheltuiala „Ciobănaşului”, pe care managerii localului şi-au asumat-o sub forma unui gest generos făcut pentru cei mai expuşi dintre noi în faţa bolii. Deţinătorii Complexului „Panoramic” au dorit ca, prin actul lor caritabil - un model de urmat şi de alţii cu posibilităţi materiale -, să ajute comunitatea locală într-o perioadă dificilă, cu cheltuieli mari pentru bugetul central şi local. „E.M.”  

The most visited gambling websites in The UK