Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul Ţâroiu: „Dacă se vor constata nereguli în activitatea managerului Nicolae Alexe, sigur va fi demis din funcţie”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 814

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2487_6.jpgLa începutul săptămânii, pe 25 mai, în baza mai multor prevederi legislative, edilul Câmpulungului, Liviu Ţâroiu, l-a demis din funcţia de manager interimar al Spitalului Municipal Câmpulung pe Andrei Aron, revenind pe post Nicolae Alexe. După sutele de mesaje de nemulţumire transmise de musceleni, care nu au fost de acord cu această schimbare, administraţia locală ne-a transmis un punct de vedere, pe care îl redăm în continuare:

„Prin Ordonanţa de Urgenţă  nr.40 din 2 aprilie 2020, privind întărirea capacităţii administrative a sistemului sanitar, art.1, „Ministerul Sănătăţii coordonează organizarea şi funcţionarea tuturor unităţilor sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale şi exercită inclusiv atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul acestor unităţi.” Începând cu data de 30 aprilie 2020, domnul Alexe Nicolae a fost suspendat din funcţia de manager al Spitalului Municipal Câmpulung pe durata stării de urgenţă, prin Ordinul Ministrului Sănătăţii nr.548/30.04.2020, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu - nouă nu ni s-au adus la cunoştinţă nici până la data prezentului comunicat documentele concrete care au stat la baza suspendării, lucru solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, prin adresa nr.12293/25.05.2020. Începând cu aceeaşi dată, domnul Aron Andrei a fost numit în funcţia de manager interimar al Spitalului Municipal pe perioada stării de urgenţă, prin Ordinul Ministrului Sănătăţii nr.549/30.04.2020.

Domnul Alexe Nicolae a câştigat, în anul 2019, concursul pe postul de manager al Spitalului Municipal Câmpulung, în acest sens încheindu-se cu Primarul municipiului Câmpulung contractul de management nr.19967/20.06.2019.

Conform art.21, din O.U.G. nr. 70 din 14 mai 2020, privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 „Ministerul Sănătăţii coordonează organizarea şi funcţionarea tuturor unităţilor sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale şi exercită inclusiv atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul acestor unităţi”.

Potrivit art.1 din Hotărârea Comitetului Naţional de Urgenţă nr. 24/2020, privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel naţional, începând cu data de 15.05.2020, a fost declarată starea de alertă la nivel naţional, pentru o perioadă de 30 de zile. În data de 15.05.2020, s-a emis de către Ministerul Sănătăţii Ordinul nr. 671/15.05.2020, prin care domnul Alexe Nicolae a fost suspendat din funcţia de manager pe perioada instituirii stării de alertă la nivel naţional. Domnul Alexe Nicolae a solicitat, prin adresa nr.11778/18.05.2020, emiterea unui act administrativ în sensul reluării efectelor contractului de management, Primăria Câmpulung solicitând, în acest sens, prin adresa nr.12081/21.05.2020, Ministerului Sănătăţii „să ia măsurile care se impun pentru înlăturarea eventualelor blocaje instituţionale şi, după caz, restabilirea contractului de management”.

În data de 20.05.2020, Parlamentul României a emis Hotărârea nr.5/2020 pentru încuviinţarea stării de alertă şi a măsurilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr.394/2020, privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în care, la anexa nr. 1, după articolul 3, se introduce un nou articol, articolul 3^1, cu următorul cuprins: „Autorităţile publice locale, pentru unităţile sanitare din subordine, exercită atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul acestor unităţi în condiţiile legii.” Din analiza actelor normative cu putere de lege, respectiv O.U.G nr. 70/2020 şi Legea nr. 55/2020, Ministerul Sănătăţii nu mai deţine atribuţia de eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţie de conducere în cadrul unităţilor sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei  publice locale. Astfel, în baza acestora, s-a emis Dispoziţia nr. 196/25.05.2020 cu privire la încetarea numirii domnului dr.Andrei Aron din funcţia de manager interimar la Spitalul Municipal Câmpulung şi Dispoziţia nr. 197/25.05.2020, privind încetarea suspendării contractului de management nr. 19967/20.06.2019 încheiat între domnul Ţâroiu Ioan-Liviu, în calitate de primar al Municipiului Câmpulung, şi domnul Alexe Nicolae, în calitate de manager al Spitalului Municipal Câmpulung.  

Am solicitat Direcţiei de Sănătate Publică şi Instituţiei Prefectului - Judeţul Argeş, cea care a făcut solicitarea de suspendare a managerului spitalului, să ne comunice motivele concrete care au stat la baza suspendării din funcţie a domnului Alexe Nicolae şi încă le aşteptăm. Deoarece, luna viitoare, domnul Alexe Nicolae, care a ocupat postul de manager al Spitalului prin concurs, are evaluarea anuală, credem că este important de ştiut aceste motive pentru a avea o imagine corectă a activităţii dânsului. Dacă se vor constata nereguli în activitatea domnului Alexe Nicolae, în mod sigur, va fi demis din funcţie şi va fi organizat un nou concurs, unde se poate înscrie, dacă va dori, şi domnul dr. Aron Andrei. Cât despre numirea domnului dr. Aron Andrei de către domnul ministru Nelu Tătaru, nu pot să afirm decât că fie activitatea domnului dr. Aron Andrei este foarte cunoscută de domnul ministru, fie domnul doctor este o persoană cunoscută de domnul ministru, pentru că altfel nu îmi explic această numire, cu atât mai mult cu cât domnul doctor activează în privat, iar toate celelalte persoane numite la conducerea diferitelor spitale din ţară, în această perioadă, au venit de la spitale militare sau publice.

Dacă ne referim la activitatea domnului dr. Aron Andrei în cele 24 de zile, cât s-a aflat la conducerea Spitalului Municipal Câmpulung, putem afirma că dumnealui a continuat activităţile şi măsurile demarate de domnul Alexe Nicolae. După cum ştiţi, alocarea financiară de la bugetul local şi diligenţele pentru primirea sponsorizării de la Holcim, pentru achiziţionarea aparatului de testare de tip PCR, inclusiv achiziţia acestuia, s-au făcut în perioada când manager al Spitalului era domnul Alexe Nicolae.

Despre proiectele de milioane de euro pe care domnul dr. Aron Andrei afirma că le avea în vedere pentru Spital, nu am informaţii, dar pot să vă spun că atât Spitalul Municipal Câmpulung, cât şi Spitalul TBC pregătesc depunerea unui proiect pentru recuperarea cheltuielilor făcute pe echipamente şi materiale de protecţie împotriva COVID-19, cât şi pentru achiziţionarea altor echipamente şi materiale de protecţie ce vor fi folosite în acelaşi scop. Proiectele vor fi depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 9, Obiectivul Specific 9.1.

Primar, Ioan-Liviu Ţâroiu”

The most visited gambling websites in The UK