Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Panică printre şoferi din cauza trotinetelor electrice, tot mai dese pe străzile din Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 904

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2486_47.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2486_48.jpgTrotineta electrică este un trend în oraşele mari din ţară, dar a apărut şi în Câmpulung. Problema este că acest tip de vehicul nu poate fi încadrat, legal, în nicio categorie, iar legislaţia rutieră nu prevede sancţiuni pentru conducerea unui astfel de mecanism.

Trotinetele electrice, alături de biciclete şi scutere, sunt considerate mijloace alternative de transport, dar, de departe, acestea sunt cele mai controversate, pentru că reprezintă un pericol atât pentru traficul de pe carosabil, cât şi pentru pietoni. Cei care le folosesc nu au habar, de cele mai multe ori, despre regulile de circulaţie. Trotinetele electrice, faţă de cele mecanice, sunt, efectiv, un pericol în trafic, pentru că viteza pe care o prind este destul de mare, sunt şi silenţioase, iar ca pieton sau conducător auto, dacă vin din spate, nu simţi nimic, apoi, deodată, te trezeşti că te “şterge” o chestie, care trece la câţiva centimetri. La cât este de mic, comparativ cu un vehicul, trotinetistul e greu de văzut în oglinzile retrovizoare şi poate fi făcut praf oricând de o maşină.

O maşinărie de acest fel circula,  săptămâna trecută, pe strada Matei Basarab şi era condusă de o fată, fără cască, care circula în acelaşi sens cu maşinile, spre piaţă. Apariţia ei în trafic a creat un pic de panică în rândul şoferilor, fiind ceva nou pe străzile municipiului, dar şi din cauza vitezei destul de mari cu care circula. O eventuală depăşire a „trotinetistei” dădea ceva călduri pe şira spinării, din cauza slalomului pe care aceasta îl făcea printre gropile şi denivelările din carosabil. Alţii se plimbă prin Vişoi sau chiar coboară din Lereşti. Ca toată lumea să fie în siguranţă, municipalitatea trebuie să se adapteze la vremuri şi să creeze piste speciale pentru biciclete, trotinete mecanice şi electrice, iar poliţiştii rutieri să analizeze „oportunitatea” modificării Codului Rutier pentru reglementarea circulaţiei categoriilor vulnerabile în trafic, să se prevadă mai multe sancţiuni şi mai multe reguli. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK