Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şi-a parcat maşina la semafor, pe contrasens, ca să se ducă la frizer!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2179

Gest care sfidează legea şi bunul simţ al unui muscelean

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2485_42.jpgÎn multe zone din municipiul Câmpulung lipsa locurilor de parcare s-a cronicizat deja, pe măsură ce, parcă de la an la an, maşinile se înmulţesc într-un ritm alert, inexplicabil pentru un mic orăşel de provincie, cu o populaţie în scădere şi potenţial economico-financiar scăzut. Situaţia e de-a dreptul alarmantă mai ales la zi de sărbătoare, când şoferii care nu găsesc un loc liber de parcare se învârt ca bezmeticii, pe străzile lăturalnice, în căutarea unui loc în care să-şi lase maşina în siguranţă. Acest lucru nu justifică, însă, gestul unor conducători auto, care-şi lasă la întâmplare autoturismele pe străzile din municipiu.

Probabil că aţi văzut sute, dacă nu mii de cazuri, fie în mass-media sau pe site-urile de socializare, cu şoferi care au parcat după cum i-a tăiat capul, încălcând reguli rutiere, dar şi de bun simţ. Însă poza postată marţi, 19 mai, pe grupul „Ai parcat ca un BOU Câmpulung Muscel” a întrecut orice fel de limită. În fotografie se poate observa cum un şofer şi-a parcat autoturismul, un Volkswaghen Golf, cu numărul de înmatriculare AG-55-BCS, la semaforul din Schei (strada Negru Vodă), pe contrasens! Individul de la volan nu s-a aflat în nicio situaţie de urgenţă care să-i scuze cumva gestul nesăbuit ci, pur şi simplu, a vrut să-şi lase maşina cât mai aproape de frizeria „Depeche Mode” din zonă, unde a intrat să-şi aranjeze „coama” afectată de lunga perioadă a stării de urgenţă. Potrivit martorilor, tipul, care se crede, probabil, un şmecher al şoselelor (e adevărat, dar unul de doi bani!) a perturbat traficul rutier mai bine de o jumătate de oră, după care a revenit la maşină şi a plecat cu conştiinţa nealterată a omului nesimţit care se crede mândru nevoie mare de o faptă ieşită din litera legii şi lipsită de integritate morală. Înainte de a se urca la volan, deloc deranjat de claxoanele participanţilor la trafic, s-a privit admirativ, câteva zeci de secunde bune, în geamul de la portiera maşinii din stânga faţă, scuturându-şi, totodată, cu gesturi de cocalar notoriu, firele de păr care au scăpat neatinse de pămătuful frizerului. Fotografia a atras mai multe comentarii „contra” pe Facebook, iar şoferul a fost propus pentru locul întâi în topul celor care parchează ca un bou pe străzile din Câmpulung. „Cred că intră în top 10 asta! Locul 1 fără probleme. E greu să îl detroneze careva!”; „Unde sunt comunitarii în momentul acesta? La adunat de câini de pe străzi?”; „Asemenea şoferi merită lăsaţi fără oglinzi! Depăşeşte orice grad de nesimţire!”; „Fără oglinzi doar? Eu zic să îi luăm o uşă!”; „Sper ca aceasta poză să ajungă cât mai repede la Poliţia Română”; „Nu cred că se autosesizează”, sunt câteva dintre mesajele postate pe grupul „Ai parcat ca un BOU Câmpulung Muscel”. Văzând asemenea gesturi, nu ai cum să nu te gândeşti că se dă mult prea uşor carnet de şofer şi buletin de oraş unora care nu sunt capabili să se adapteze traiului citadin. Acest şofer „şmecher” se încadrează într-o categorie clară: a celor care vă depăşesc în coloană la semafor, care trec pe „roşu”, vă apar în faţă, în curbă, pe Mateiaş, şi care tot ei te ameninţă, pentru că sunt şmecheri şi au ceva relaţii! Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK