Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Se demolează două foste centrale termice. Pe locul celei de peste drum de Vânători de Munte se ridică o spălătorie auto self-service şi o staţie PECO

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1728

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2484_7.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2484_8.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2484_8.jpgDacă tot le-a cerut să deschidă tabletele, ca urmare a unei convocări la o dezbatere extraordinară, Executivul lui Liviu Ţâroiu le-a solicitat votul aleşilor municipali şi pentru chestiuni departe de a constitui urgenţe. Adică nu se compară importanţa transferării unui spaţiu către Spitalul Municipal, unde laboratorul de testare COVID-19 trebuie amenajat şi pus în funcţie cu o viteză nemaicunoscută până acum de alte investiţii publice, cu eliberarea domeniului public de nişte coşmelii propuse a fi dărâmate. Una dintre acestea este „Centrala Termică Grădişte Lichid”, amplasată la intrarea în Câmpulung, în mini-cartierul din vecinătatea podului de la Pescăreasa, pe care Primăria intenţionează s-o demoleze. Cealaltă, fosta Staţie de Fluidizare, se află pe strada Mărăşti, peste drum de Unitatea Militară Vânători de Munte, pe care întreprinzătorul care a luat-o în concesiune vrea s-o desfiinţeze, pentru a construi într-o zonă a centurii Câmpulungului, intens tranzitată, o spălătorie auto cu autoservire şi o staţie PECO. Dar mai înainte, în ambele situaţii, a fost solicitat acceptul Consiliului Local.

Centrala Termică de la Grădişte va fi demolată, nu se ştie pentru ce    

Imobilul, care nu este înscris în cartea funciară, are în componenţă un teren de 872 de metri pătraţi şi o construcţie cu suprafaţă construită de 227 de metri pătraţi. „Imobilul aparţine domeniului privat al Municipiului Câmpulung şi a fost trecut în conservare, aşa cum rezultă din Hotărârea Consiliului Local nr.19 din 26 februarie 2004.”, precizează referatul care explică propunerea înaintată de Executiv Legislativului municipal. În evidenţele contabile şi în inventarul domeniului public al Câmpulungului, terenul figurează cu o valoare de 107.855,24 lei, iar construcţia - Centrala Termică Grădişte Lichid -, cu o valoare de 7.084,63 lei. „În situaţia actuală, construcţia propusă pentru desfiinţare nu aduce niciun folos Consiliului Local şi, implicit, cetăţenilor municipiului, având durata de folosinţă expirată, neputând fi exploatată sau gospodărită adecvat. (…) Având în vedere starea avansată de degradare a clădirii, reprezentând în acest moment un real pericol pentru vecinătatea imediată, poluarea produsă de dezintegrarea construcţiei, se consideră oportună iniţierea demersurilor legale privind emiterea autorizaţiei de desfiinţare pentru acest imobil.”, este iniţiativa subordonaţilor arhitectului şef Cătălin Victor Ghiţă. 

Legea permite Primăriilor să-şi demoleze construcţiile aflate în stare avansată de degradare, care pun în pericol siguranţa publică, exceptând monumentele istorice. Centrala, cu terenul aferent, este amplasată în zona de impozitare D. 

Pe locul Staţiei de Fluidizare se amenajează o spălătorie auto şi un PECO

Cealaltă construcţie care va dispărea de pe faţa pământului este situată pe strada Mărăşti, nr.19B, fiind deţinută de firma Roxilen Genial Flory SRL, conform unui contract de concesiune din luna martie a acestui an. Este vorba despre o clădire cu o suprafaţă desfăşurată de 148 de metri pătraţi, pe care concesionarul vrea s-o desfiinţeze, amplasată pe un teren generos, în suprafaţă de 1.425 de metri pătraţi. De fapt, suprafaţa a fost vizată de întreprinzătorul care a solicitat Primăriei fosta Centrală Termică Fluidizare, luată în concesiune pe la începutul primăverii, pentru a face acolo mai multe investiţii: spălătorie auto, staţie PECO, spaţiu pentru facturare, împrejmuire şi utilităţi. 

„Beneficiarul obiectului concesiunii, SC Roxilen Genial Flory SRL, reprezentată prin domnul Florea Ilie şi doamna Florea Elena, a solicitat, prin cererea (…) din 23 martie 2020, desfiinţarea construcţiei, în scopul edificării investiţiei „Amplasare spălătorie auto self-service, amplasare staţie de distribuţie de carburanţi.” Patronii s-au angajat să suporte costurile demolării, „precum şi ale aducerii terenului într-o formă potrivită pentru realizarea unei noi investiţii.” Aceştia s-au angajat în faţa autorităţilor să suporte o redevenţă anuală la aceeaşi valoare stabilită în contractul de concesiune anterior demolării. Şi anume 12.000 lei pe an sau 1.000 lei pe lună. Şantierul va fi împrejmuit provizoriu, luându-se măsuri pentru interzicerea sau limitarea accesului în incintă al persoanelor străine, sunt alte condiţii impuse întreprinzătorului. Şi Staţia de Fluidizare dezafectată este amplasată, la fel ca imobilul din exemplul precedent, în zona de impozitare D. Magda BĂNCESCU

The most visited gambling websites in The UK