Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Se redeschid parcurile, maxi-taxi îşi reia cursele şi se face o nouă dezinfecţie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1052

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2483_28.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2483_30.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2483_29.jpgInstitutul Naţional de Sănătate Publică a publicat recomandări privind măsurile generale de relaxare după ridicarea stării de urgenţă, începând de astăzi, 15 mai, dar autorităţile iau în continuare măsuri de prevenire şi combatere a răspândirii COVID-19.

Vor fi deschise parcurile, dar nu şi locurile de joacă

Ieri, cu o zi înainte de deschiderea parcurilor, care este posibilă după înlocuirea stării de urgenţă cu cea de alertă, administraţia locală a dezinfectat cele şapte parcuri din municipiu, plus Bulevardul “Pardon”. Zonele de agrement vor fi stropite cu substanţe care au rol de a limita potenţialele riscuri de infecţie cu noul coronavirus. „Astăzi (n.r. joi, 14 mai) facem dezinfecţie în toate parcurile, pentru ca mâine să le deschidem, mai puţin locurile de joacă pentru copii, care rămân în continuare închise, conform ordonanţei. Începem din Grădina Publică, Bulevardul “Pardon”, parcurile “Kretzulescu”, din Vişoi, în faţa Poştei şi la biserica din lemn şi în cele trei parcuri din Grui (la biserică, parcul central, şi „Prichindel”).”, ne-a spus primarul Liviu Ţâroiu.

Azi începe o nouă dezinfecţie a locurilor publice, inclusiv a scărilor de bloc

Administraţia locală a anunţat că, începând de astăzi, 15 mai, va demara o nouă campanie de dezinfecţie a spaţiilor publice, a străzilor, trotuarelor, dar şi a scărilor de bloc, inclusiv a lifturilor, prin intermediul unei firme autorizate, în vederea protecţiei cetăţenilor. Urmează să fie anunţat programul, pe cartiere.

Tot de astăzi, îşi reia activitatea şi firma care asigură transportul public local. Astfel, maxi taxi va circula cu 50% din capacitate, ţinând cont şi de faptul că elevii nu sunt la cursuri, iar programul de funcţionare, pentru fiecare traseu în parte va fi afişat în fiecare staţie de aşteptare în parte, începând de luni, 18 mai.

Şcolile, pregătite să primească elevii claselor terminale

Autorităţile au anunţat care ar fi măsurile de prevenire pentru pregătirea elevilor din clasele terminale şi pentru organizarea examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, începând cu 2 iunie. 

Elevii claselor a VIII-a şi a XII-a se pot întoarce la şcoală pentru desfăşurarea activităţilor de pregătire de dinaintea examenelor după ce părinţii completează un formular prin care-şi dau acordul, pe propria răspundere ca fiul sau fiica să participe la cursurile organizate de unitatea de învăţământ. De asemenea, se mai declară dacă copilul are sau nu simptome de sănătate precară, locuieşte sau nu cu persoane care suferă de afecţiuni cronice sau au vârsta peste 65 de ani.

Elevii vor fi organizaţi în grupe de câte 10 şi nu vor sta la şcoală mai mult de trei ore, cu pauză de cel puţin 10 minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor. Înainte de începerea pregătirii, spaţiile de clasă vor fi dezinfectate, operaţiune urmată de aerisirea încăperii. Accesul în interiorul şcolilor de va realiza după dezinfecţia mâinilor şi verificarea temperaturii, care nu trebuie să fie mai mare de 37 grade şi sub rezerva absenţei simptomelor virozelor respiratorii. Pe toată durata pregătirii, atât elevii cât şi profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile.

Pentru organizarea cursurilor în condiţii de siguranţă, primarul Liviu Ţâroiu a avut o întâlnire cu directorii unităţilor şcolare din municipiu, care au avut termen până joi să întocmească o listă cu necesarul de materiale de protecţie şi dezinfecţie, dar şi aparatură pentru detectarea temperaturii. În mare parte, şcolile sunt pregătire să primească elevii care vor să facă orele de pregătire de dinaintea examenelor. 

„Am avut o şedinţă marţi cu directorii de şcoli şi au termen până astăzi (n.r. joi, 14 mai) să-mi trimită necesarul, pe partea de dezinfecţie, materiale de protecţie şi camere de dezinfecţie şi pentru luarea temperaturii, aparatura necesară pentru treaba asta, pentru clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a. Intenţionez să fac o centralizare pentru a obţine un preţ mai bun la dezinfectanţi, la măşti şi la alte produse, dar mare majoritate şi-au făcut stocuri. În coridoarele de la intrare îşi va face fiecare unitate o zonă de decontaminare şi de monitorizare a temperaturii.”, a transmis primarul Liviu Ţâroiu. Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK