Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

1.500 de măşti, împărţite de A.S.C.M. prin Câmpulung, vârstnicilor şi celor în nevoie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1549

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2481_ascm1.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2481_ascm2.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2481_ascm3.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2481_ascm4.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2481_ascm5.jpg

Câmpulungenii şi muscelenii aflaţi, în această dimineaţă, cu treabă în oraş au fost surprinşi, la modul cel mai plăcut, de un grup de tineri din Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”. Astăzi, timp de câteva ore, şapte membri ai A.S.C.M. au împărţit oamenilor întâlniţi în cale, pe traseul cuprins între Piaţa Mare şi Kaufland, 1.500 de măşti şi viziere, spre marea satisfacţie a beneficiarilor. Atât de mult s-au bucurat oamenii de gestul surprinzător al echipei angrenate în repetatele campanii de sprijin a populaţiei şi instituţiilor implicate în lupta împotriva coronavirusului, încât binefăcătorii au luat aprecierea şi satisfacţia cu care au fost întâmpinaţi drept un imbold pentru viitoare acţiuni de acelaşi fel.      

 

#Un gest frumos, dezinteresat, care a produs o bucurie uriaşă oamenilor  

În această dimineaţă, A.S.C.M. a revenit rapid în atenţia comunităţii locale cu o nouă acţiune de sprijin a oamenilor, în lupta cu pandemia momentului. De aproape două luni, Asociaţia n-a făcut pauză de la a gândi campanii umanitare, a căuta echipamente de protecţie, a întreba pe cei în nevoie ce materiale şi aparatură le trebuie. După donaţiile de până acum constând în măşti, viziere, botoşi donate spitalelor, Ambulanţei, Poliţiei şi Jandarmeriei, produse igienico-sanitare pentru liceenii de la „Dinicu Golescu”, rămaşi în internat, culminând cu cele patru ventilatoare medicale profesionale şi cele cinci porţi de decontaminare ajunse la Spitalul Municipal şi Spitalul TBC, astăzi, membrii A.S.C.M. s-au aflat printre oamenii de rând, pentru a le face o bucurie neaşteptată.

Tinerii implicaţi în acţiunea caritabilă au fost conduşi, ca de obicei, de preşedintele A.S.C.M., Ionuţ Neacşu, care şi-a propus, de data aceasta, să-i ajute pe semenii vulnerabili. Vârstnicii şi cetăţenii cu posibilităţi materiale reduse, întâlniţi la Piaţa Mare, pe Bulevardul „Pardon”, în parcarea Kaufland şi în târgul de lângă „Kretzulescu”, au primit măşti şi viziere din partea reprezentanţilor A.S.C.M.

La vederea binefăcătorilor, care chiar şi-au dorit să ajute din inimă, nu să „cumpere” voturi, precum primarii ieşiţi la împărţit măşti şi mănuşi, în loc de pixuri şi brichete, unii dintre cei cadorisiţi şi-au dorit să ştie: „De la ce partid sunteţi?” Cum campania s-a decalat la toamnă, dintr-un mai puternic electoral, partidele şi politicienii au îngroşat obrazul, ignorând electoratul pe care l-ar fi putut cadorisi cu produsele aflate acum la căutare. În afara persoanelor în sprijinul cărora a fost întreprinsă acţiunea de astăzi, au primit măşti şi unii dintre pieţari, şi o parte dintre taximetrişti, care s-au bucurat la fel de tare precum bătrânii şi nevoiaşii ajutaţi să se protejeze cu o mască nouă, de calitate.

Este atât de multă lume necăjită în Câmpulung, lucru pe care l-au simţit parcă mai mult ca altădată şi tinerii din A.S.C.M., la vederea atâtor oameni sărmani fără mască sau cu măşti uzate, decolorate şi scămoşate de atâtea purtări. Faptul că lumea n-are bani ca să-şi asigure accesoriul obligatoriu de purtat în spaţiul public explică zâmbetele largi, fericite, şi cuvintele gâtuite de emoţie, prin care cetăţenii nu conteneau să-şi exprime mulţumirea.

„Acţiunea de donaţie de măşti şi de viziere, pe care am avut-o astăzi în Câmpulung, a fost una extraordinară, după părerea mea. Am dat peste 1.500 de măşti şi aproximativ 140 de viziere, am început din zona Pieţei Centrale, care era cea mai aglomerată, pentru că acolo sunt, mai ales, persoane în vârstă şi care nu prea au posibilităţi. Acolo vin foarte mulţi. Unii nu aveau măşti deloc, iar marea majoritate avea măşti improvizate, gen baticuri, eşarfe. Au fost nişte doamne în vârstă, care, cu lacrimi în ochi, ne-au mulţumit că le dăm măşti. Impactul a fost foarte mare. Am plecat din zona „Statuie”, am dat o tură prin Piaţă, după care am urcat pe Bulevardul „Pardon”, în faţa Primăriei am dat taximetriştilor şi tuturor persoanelor care nu purtau, după care am trecut în zona Kaufland şi am încheiat în piaţa de legume şi fructe. A fost o acţiune extraordinară a membrilor ASCM, care au fost prezenţi alături de voluntari.”, ne-a declarat Ionuţ Neacşu, preşedintele A.S.C.M.      

După epuizarea stocului cu care au pornit la drum, reprezentanţii A.S.C.M. au avut mulţumirea unei noi acţiuni de succes, sentiment întreţinut de recunoştinţa omului simplu, entuziasmat de un gest simplu, dezinteresat, dar de ajutor în aceste vremuri în care ni se cere să ne protejăm şi să-i protejăm şi pe cei din jurul nostru. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK