Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Câmpulungeanul Florentin Brăcea, împuternicit adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3598

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_aprilie_2479_florentin_bracea.jpg

Chestorul de poliţie Florentin Ion Brăcea a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române pe o perioadă de trei luni, începând de joi, 30 aprilie 2020, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Din 28 mai 2014 şi până în prezent, chestorul Florentin Ion Brăcea a ocupat funcţia de director al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română.

Brăcea, fostul şef al Poliţiei Rutiere a fost la un pas să fie demis, în aprilie 2019, de fostul ministru al Internelor, Carmen Dan, pentru situaţiile repetate în care demnitari PSD au fost amendaţi pentru depăşirea vitezei. Brăcea a deranjat foarte tare atunci pentru că l-a lăsat fără permis de conducere pe senatorul Claudiu Manda, soţul Liei Olguţa Vasilescu, care a fost sancţionat şi cu o amendă de 1.305 lei, după ce a fost prins de poliţişti în timp ce conducea cu 125 de kilometri la oră în localitate.

Născut pe 9 mai 1975, la Câmpulung, a absolvit Şcoala Generală Nr. 2 şi Liceul „Dinicu Golescu”, dar şi cursurile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” - Studii Juridice. La absolvirea facultăţii, în anul 1999, a fost repartizat la Poliţia Rutieră a IPJ Ilfov şi, pe 1 martie 2000, a fost transferat la Brigada Poliţiei Rutiere din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ca ofiţer operativ. După doi ani, din 15 aprilie 2002, până pe 15 august 2004, şi-a desfăşurat activitatea ca ofiţer examinator la D.G.P.M.B., Brigada Poliţiei Rutiere. Între 15 august 2004 şi 15 septembrie 2006, a activat ca ofiţer specialist la D.G.P.M.B., Brigada Poliţiei Rutiere. Din 15 septembrie 2006, până pe 4 februarie 2010, a fost şeful Biroului Contravenţii a Brigăzii Rutiere a Capitalei. Pe 4 februarie 2010, a fost avansat în funcţia de adjunct al şefului Brigăzii Rutiere a Capitalei. Din această funcţie, pe 28 mai 2014, s-a produs avansarea care l-a propulsat la conducerea Direcţiei Rutiere a Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Florentin Brăcea are o diplomă de Drept Civil şi Comercial obţinută în cadrul unor cursuri post universitare, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, şi trei mastere: în 2009-2010-„Managementul activităţilor de ordine şi siguranţă publică”, în cadrul Academiei de Poliţie; în 2010-„Managementul strategic al afacerilor interne”, la Colegiul Naţional de Afaceri Interne Bucureşti; în 2011-„Securitate şi Apărare”, la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti. Începând cu 12 septembrie 2011, este doctorand în domeniul „Ordine Publică şi Siguranţă Naţională”, iar în iulie 2014 a susţinut teza de doctorat intitulată „Siguranţa rutieră-componentă esenţială a securităţii cetăţeanului european”, avându-l ca conducător de doctorat pe prof.univ.dr. Victor Aelenei.

Locul lui Florentin Ion Brăcea, de director al Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost luată de un argeşean, comisarul şef Marian Badea, care a fost împuternicit pe această funcţie. Fostul şef al Serviciului Rutier Argeş şi fost inspector şef al IPJ Argeş, comisarul şef Marian Badea a mai deţinut această funcţie şi în trecut. E.M.

The most visited gambling websites in The UK