Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă de la Câmpulung şi Godeni se întrunesc astăzi, la solicitarea prefectului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1862

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_aprilie_2474_45.jpgPrefectul Argeşului, Emanuel Soare, îi asigură pe cetăţenii din judeţ că vor fi luate absolut toate măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Pentru că există îngrijorări pentru zona de nord a judeţului, acesta a transmis Primăriei municipiului Câmpulung şi Primăriei Godeni să întrunească, astăzi, 6 aprilie, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă. Acestea vor evalua situaţia şi vor transmite către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă propunerile de măsuri suplimentare, dacă acestea se impun. Deocamdată, prefectul a dispus mai multe patrule în zonă, pentru ca cetăţenii să respecte prevederile ordonanţelor militare.

„Cel mai important lucru, în această perioadă, este să fim atenţi la ştirile false sau alarmiste care circulă în mediul on-line. Există o mai mare concentrare a cazurilor suspecte sau pozitive în partea de nord a judeţului, dar acest lucru nu justifică teama generalizată sau propunerile de închidere a vreuneia sau a alteia dintre localităţile judeţului. Toate cazurile se cunosc la nivel naţional, situaţia este raportată şi se analizează măsurile ce trebuie luate, conform ordonanţelor militare în vigoare. Au fost luate măsuri suplimentare de patrulare în zonă, a crescut numărul forţelor de ordine care verifică modul în care persoanele aflate în izolare la domiciliu respectă regulile. De asemenea, a fost transmis autorităţilor locale să se verifice fiecare gospodărie din zonele afectate, pentru a se transmite cetăţenilor necesitatea de a sta în locuinţă şi de a-şi limita la minimum deplasările. Avem asigurarea că cetăţenii acestor localităţi respectă aceste recomandări pentru evitarea oricărei posibilităţi de transmitere a COVID-19. Sâmbătă am transmis Primăriei municipiului Câmpulung şi Primăriei localităţii Godeni să întrunească, luni, CLSU pentru evaluarea situaţiei şi să transmită CJSU propunerile de măsuri suplimentare, dacă se impun. Între timp, aşteptăm rezultatele probelor prelevate de la toate persoanele suspecte care s-au prezentat la spital sau au sunat la 112, pentru a avea imaginea clară a persoanelor şi a zonelor afectate. Având în vedere că situaţia privind numărul persoanelor pozitive dintr-o anumită localitate a fost deja comunicată la minister, în urma analizei solicitărilor celor două Comitete Locale pentru Situaţii de Urgenţă, dacă CJSU va considera că sunt îndeplinite condiţiile, se va solicita închiderea localităţii respective. Muscelenii şi argeşenii, deopotrivă, sunt în siguranţă. Doar să înţeleagă să respecte regulile şi să aibă încredere în noi şi în informaţiile pe care le transmitem”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

The most visited gambling websites in The UK