Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul de la Stoeneşti aşteaptă acordul celor de la Finanţe pentru a ajuta persoanele defavorizate

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 715

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_aprilie_2474_23.jpgOdată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare 2, autorităţile locale au primit responsabilitatea găsirii persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără nici o formă de ajutor, şi asigurării de sprijin pentru acestea. Prin Ordonanţa Militară 3, vârstnicii nu mai pot ieşi din casă decât în intervalul 11.00 - 13.00 şi doar pentru urgenţe.

În total, în România trăiesc aproape 3,6 milioane de persoane de peste 65 de ani, conform datelor pe anul 2019, publicate de Institutul Naţional de Statistică. Dintre acestea, 1,45 de milioane sunt bărbaţi, iar 2,14 milioane sunt femei. Asta înseamnă că persoanele de peste 65 de ani reprezintă 18,5% din populaţia totală rezidentă de 19,4 milioane. Fiecare primărie are propriul plan pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili dintre cetăţeni. În comuna Stoeneşti, 12 persoane din cadrul Primăriei au fost desemnate să se ocupe de gestionarea acestei probleme. În satul Valea Bădenilor: Nicolae Ciubuc şi Daniela Vălimăreanu; în satul Lunca Gârtii: Leonid Toader şi Daniela Ciubuc; în satul Piatra: Nicolae Năstăsoiu şi Gabriel Neguleţ; în satul Stoeneşti: Dan Luţescu, Moise Cristian Duca, Ion Luca şi Silvia Grăgucianu; în satele Bădeni-Coteneşti: Antonel Bogdan Bănică, Maria Marin, Ioan Horia Oncioiu Popa Nica, Doina Ionescu şi Oana Elena Samoilă.

 „Vizavi de ordonanţa militară, privind persoanele cu vârsta peste 65 de ani şi alte persoane cu dizabilităţi, care nu pot să se deplaseze, eu am întrunit Comitetul Operativ al Situaţiilor de Urgenţă, instituit la nivelul Primăriei. Sunt 15 persoane care fac parte din Executivul Primăriei, i-am repartizat între doi şi patru pe sat, şi i-am organizat astfel încât, zilnic, să treacă pe la cei nevoiaşi, să stea de vorbă cu ei şi să le rezolve problemele. Deocamdată, aşteptăm ca Finanţele Publice să ne dea undă verde, ca să putem să folosim banii din excedent pentru câteva pachete. Deocamdată, nu avem baza legală pentru aşa ceva. Noi nu putem să ne folosim de excedent, că vine Curtea de Conturi peste noi, dar, dacă Ministerul de Finanţe şi Finanţele Publice de la Piteşti ne trimit o adresă în care să spună că putem să folosim banii din excedent, eu, la nivelul Primăriei Stoeneşti, am bani şi pot să-i folosesc. Eu am avut discuţie şi cu domnul preşedinte Dan Manu, dar tot prin telefon, că la televizor spune că se acordă. Păi, cine a spus şi unde e hârtia oficială prin care putem să dăm?! A spus că se acordă şi când a auzit lumea... Am spus, deocamdată faceţi comandă, eu vă aduc mâncare şi medicamente, dar contra cost.”, ne-a declarat primarul Paul Marin.

Fără probleme cu izolaţii 

În ceea ce priveşte situaţia celor întorşi din străinătate, lucrurile sunt ţinute sub control. „Sâmbătă, de dimineaţă, au ajuns cei doi rudari care au avut accident în Viena, acum două săptămâni, şi abia astăzi au reuşit să-i aducă acasă. Am fost cu Poliţia, cu jandarmii, acolo, de am organizat în ideea de a nu fi probleme. Le-am organizat înmormântarea, le-am spus să nu depăşească un număr de persoane. Eu mi-am cumpărat o staţie şi am pus-o pe o maşină, transmit mesaje şi dau roată pe la toţi cei care sunt izolaţi la domiciliu, stau de vorbă cu ei prin staţie, le spun să iasă la fereastră sau la uşă, să-i văd. I-am avertizat că, dacă părăsesc domiciliul, pleacă în carantină, pentru că asta e, cine nu respectă izolarea la domiciliu îi ridică şi îi duce la carantină 14 zile. Având în vedere că am în jur de 70 de persoane izolate la domiciliu acum, dintre care vreo 9 persoane au ieşit din izolare după 14 zile, cred că gestionăm foarte bine situaţia. Sper că au înţeles şi locuitorii, le-am dat mesaje de mulţumire şi le spun să rămână în continuare în case ca să trecem cu bine de situaţia în care ne aflăm.”, a mai precizat primarul din Stoeneşti. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK