Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Un jandarm de la Detașamentul din municipiu, al treilea caz de coronavirus din Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1743

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_aprilie_2474_36.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_aprilie_2474_38.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_aprilie_2474_34.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_aprilie_2474_37.jpgRăul se amplifică la Câmpulung, unde se confirmă infecţia cu coronavirus la un jandarm din municipiu, care a dat semne de boală în timpul serviciului, în urmă cu câteva zile. Situaţie care îi pune în pericol pe toţi cei care au intrat în contact cu reprezentantul legii care, oficial, este a treia victimă a COVID-19 la Câmpulung, după angajata fabricii Lear, domiciliată la Godeni, şi septuagenara din Vişoi. Şi soţul primei paciente aduse la Spitalul Municipal, de trei ori, până când s-au hotărât cadrele medicale să-i facă testul pentru coronavirus, a ajuns pe mâna medicilor din oraş, acuzând stare de rău şi dificultăţi în respiraţie, dar, în lipsa unor comunicări din partea oficialilor, diagnosticul nu poate fi prezentat ca certitudine. Aşadar, avem trei cazuri de câmpulungeni infectaţi, recunoscute de autorităţi, cel mai nou fiind jandarmul de la Detaşamentul Câmpulung depistat pozitiv joi, 2 aprilie.

 

Prefectura Argeş prezintă ca o posibilă cauză a infectării o deplasare în Turcia a omului legii

Potrivit comunicării Prefecturii Argeş, „un jandarm din județul Argeș a fost confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus. Acesta a fost plecat în Turcia și s-a întors în țară în cursul lunii martie. Cum Turcia nu se afla în zonă galbenă sau roșie la acea dată, nu s-a impus izolarea la domiciliu sau carantinarea. Facem mențiunea că el a executat misiuni cu alți jandarmi, cât și cu polițiști. Marți a acuzat stare de rău. La spital a fost diagnosticat cu pneumonie și i s-au recoltat probe. Azi (n.r. joi) a fost confirmat pozitiv. DSP Argeș a făcut o anchetă epidemiologică, toți contacții direcți fiind izolați. Este vorba despre 7 agenți de Poliție, 9 jandarmi și membrii familiei. Până în acest moment, niciunul dintre contacții direcți nu prezintă simptome. De precizat că jandarmul se deplasa între unitate și casă cu autoturismul propriu.”

 

Potrivit primarului, nici soţii jandarmi ai subalternelor, nici poliţiştii locali n-au făcut echipă cu jandarmul contaminat 

Joi seara, maşinile de la Detaşamentul de Jandarmi Câmpulung au fost duse la dezinfecţie, la sediul firmei Pet Electric Global, cu care Primăria are contract pentru acţiunile de igienizare, pe durata epidemiei.

Primarul Liviu Ţâroiu a demontat speculaţiile potrivit cărora sunt motive întemeiate de îngrijorare în rândul subalternilor, pe fondul unor legături cu jandarmul contaminat. Angajata Primăriei sau angajatele ai căror soţi sunt colegi cu omul legii atins de virus n-au de ce să se teamă, susţine primarul, întrucât, din verificările întreprinse, aceştia n-au făcut patrulă cu jandarmul care s-a îmbolnăvit. Iar poliţiştii locali care, în aceste zile, sunt scoşi pe teren, pentru a-i verifica pe cetăţenii aflaţi pe stradă, fac echipă de patrulare cu Poliţia Municipală, nu cu Jandarmeria.

În schimb, îşi fac griji cei intraţi în contact direct cu angajatul Detaşamentului: cei şapte poliţişti şi cei nouă jandarmi, care se tem pentru sănătatea lor şi, în special, a familiilor lor. (sursa foto: Facebook) „E.M.”   

 

 

 

The most visited gambling websites in The UK