Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

ASCM a predat Spitalului Municipal cele patru ventilatoare medicale

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2473_36.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2473_37.jpg

Aparatele donate sunt complexe, două având şi rolul de monitorizare a funcţiilor vitale

Luni au sosit la Câmpulung cele patru ventilatoare medicale, profesionale, cumpărate de Asociaţia „Slavaţi Câmpulungul şi Muscelul”, şi au fost predate Spitalului Municipal.

Este vorba de Draeger, Fabius; Draeger, Julian Plus; şi două bucăţi Draeger, Oxylog 2000.

 

Aparatele donate de ASCM se alătură celor două de ventilaţie mecanică, pe care Spitalul le ţinea doar pentru urgenţe la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Asociaţia face în continuare demersuri prin care să sprijine Spitalul Municipal cu aparatură de ventilaţie mecanică, dar şi cu echipament medical de protecţie, atât de necesare în această perioadă, ţinând cont că deserveşte toată zona Muscel.

 „Este iniţiativa unui grup de oameni de bine, care au în gând să facă lucruri bune în Câmpulung şi Muscel. Este vorba de o acţiune, „De la oameni pentru oameni”, prin care Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” a cumpărat din Germania patru ventilatoare profesionale medicale şi le-a donat marţi, pe 31 martie, Spitalului Municipal din Câmpulung, ventilatoare care, ştim cu toţii, sunt vitale în cazul celor care necesită intubare. Sunt echipamente medicale profesionale, marca Draeger, două dintre ele sunt ventilatoare mobile, iar celelalte două, nişte aparate mai complexe, care au rol de ventilaţie şi monitorizare a funcţiilor vitale. Stă scris undeva că binele dacă-l faci să-l faci şi să-l ţi în inima ta, să nu-l reclami. Însă, de data acesta, faptul că facem publică această acţiune, este un îndemn la exemplu. Aşadar, haideţi să facem fiecare cât putem, fiecare după puterea lui, însă, haideţi să facem ceva. E o vorbă de la grecii antici, pe care a spus-o şi Benjamin Franklin, şi Regina Maria: „Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută singuri””, ne-a declarat Ioan Neacşu, preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”.

 

Evenimentul Muscelean