Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Al doilea caz de coronavirus confirmat la Câmpulung: o vârstnică din Vişoi, care deţine o proprietate la Godeni

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2473_33.jpg

Al doilea caz de infecţie cu coronavirus care se confirmă, din păcate, la Câmpulung! Pacienta transportată la Piteşti, la Spitalul Judeţean, în cursul zilei de marţi, 31 martie, este o câmpulungeancă în vârstă de 71 de ani, care locuieşte în cartierul Vişoi, într-un bloc poziţionat la strada principală, puţin mai sus de Carrefour. Probele recoltate de la vârstnică au fost trimise la analiză în acelaşi timp cu ale doctoriţei, luni după amiază, când a fost transportată la Piteşti musceleanca de 52 de ani, din Godeni, infectată cu coronavirus. De altfel, între cele două paciente există o legătură, neconfirmată de autorităţile pe care le-am contactat, în scop de documentare a articolului: septuagenara şi angajata fabricii Lear ar fi participat la o pomană, informaţie în privinţa veridicităţii căreia ne exprimăm rezerva, fiind aflată de la vecinii bătrânei.

Cert este că pensionara, în cazul căreia probele prelevate luni au confirmat, marţi, diagnosticul de infecţie cu Covid-19, are legătură cu comuna Godeni, unde deţine o proprietate. Motivul pentru care prezentăm aceste informaţii pe care le culegem din surse mai mult sau mai puţin oficiale, în condiţiile în care cei abilitaţi nu mai oferă publicului nicio comunicare, îl reprezintă dorinţa de a vă informa, ca să vă protejaţi, să păstraţi distanţa şi să staţi izolaţi în case. Au apărut primele persoane infectate, care au avut contacte cu altele: membri ai familiei, vecini, colegi de serviciu, personalul medical, care este normal să fie monitorizaţi. Nicidecum prezentarea acestor cazuri confirmate nu urmăreşte amplificarea panicii în rândul populaţiei, care era speriată şi înainte de declanşarea bolii la Câmpulung. Însă, ştiind că sunt oameni posibil infectaţi printre noi, cu atât mai mult trebuie să păstrăm distanţa socială, pentru a ne proteja sănătatea.

Marţi, 31 martie, maşina Salvării inscripţionată „Covid-19” a făcut trei drumuri la Secţia Boli Infecţioase de la Piteşti: unul cu soţul muscelencei de 52 de ani, de la Godeni, al doilea, cu vârstnica de 71 de ani şi un al treilea transport, fie cu probe, fie cu un caz suspect.     

 

A doua femeie confirmată ca infectată cu Covid-19 stă în Câmpulung, dar se trage din Godeni, unde are o proprietate

Primarul de la Godeni, Ion Pădureanu, are sarcina nedorită de a supraveghea evoluţia lucrurilor în localitatea în care s-a declanşat beleaua. Prima pacientă, salariata de la Lear, este din Godeni şi tot din Godeni este şi pensionara domiciliată în Câmpulung, deţinătoare a unei proprietăţi în comună. „Dânsa (n.r. vârstnica de 71 ani, al doilea pacient confirmat ca infectat) se trage de aici, a fost despărțită de soţ, soţul dânsei a murit anul trecut şi a venit pe aici să-şi caute drepturile. Beneficiază de o casă şi un teren aici. De domiciliu, e din Câmpulung, dar are rude, se trage de aici. Mai venea, am văzut-o, dar nu ştiu în ultima perioadă activitatea dânsei.”, ne-a declarat primarul Pădureanu.

Cât despre parastasul despre care se vorbeşte că le-ar fi adus împreună pe cele doi femei, ambele cu diagnosticul confirmat, primarul susţine că nu are cunoştinţă despre aşa ceva. Iar dacă cineva a încălcat interdicţia de a organiza o pomană acasă, a făcut-o pe propria răspundere. „Dacă o fi fost la cineva… eu am închis cămine, am închis tot, nu am mai distribuit nimic, părintele, la biserică, la fel. Dacă a făcut cineva acasă şi a chemat-o, nu ştiu.”, a adăugat conducătorul localităţii.

Nici medicul de familie, dr. Ioana Georgeta Predoiu, nu ştia nimic despre vreo pomană, doar că vârstnica a venit la Godeni, pentru că are o casă în comună.   

 

Scara de bloc pe care stă pensionara infectată n-a fost dezinfectată imediat cum s-a confirmat diagnosticul

Potrivit primarului Liviu Ţâroiu, în cazul bătrânei din Câmpulung, „deocamdată nu sunt probleme. Acum, începem și dezinfecția pe scări pe la toate blocurile. Nu montez nimic, fac pe scară, cum am făcut și noi la Primărie interioarele, scările, deci, dezinfecție. O să chem președinții și administratorii să vedem dacă putem să-i ajutăm să-și monteze, dar nu găsim aparate de niciun fel să-și monteze. Până la urmă, trebuie să aibă și ei o inițiativă, Dumnezeule!”, ne-a declarat edilul Câmpulungului.

Dezinfecţie pe care Primăria Câmpulung o întreprinde, pentru că este obligată de Ordonanţa Militară nr.4. Însă, de marţi, de când s-a confirmat cazul din Vişoi, niciun locatar n-a văzut echipa de dezinfecţie pe scara lor, de pe care o vecină a fost depistată cu Covid-19. Ceea ce denotă un dezinteres total al autorităţilor pentru a limita răspândirea virusului.     

Evenimentul Muscelean