Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Liceenii de la „FTC WATT's UP” realizează echipamente de protecţie pentru cadrele medicale

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2473_6.jpgIniţiativă lăudabilă a echipei de robotică FTC WATT's UP, de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”. Liceenii, care anul trecut s-au impus detaşat la concursul naţional de robotică destinat liceelor, First Tech Challenge, şi s-au clasat pe locul 5 la competiţia mondială similară care s-a derulat în Statele Unite ale Americii, la Detroit, s-au alăturat tuturor celor care luptă în această perioadă pentru ţine departe de oameni virusul mortal covid-19.

„Ne dorim să ajutăm comunitatea, ca să trecem cu toţii cu bine de această perioadă neplăcută”

Dacă tot este sezonul provocărilor pe reţele de socializare, şi Asociaţia ,,Naţie prin educaţie” s-a gândit să lanseze o provocare, dar nu una virtuală, ci una concretă. Asociaţia a propus tuturor echipelor de robotică din România să realizeze echipamente de protecţie pe care să le doneze personalului medical din spitale. Pentru că municipiul Câmpulung ocupă un loc fruntaş în topurile competiţiilor de robotică, echipa FTC WATT's UP, de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, a răspuns deja provocării. Elevii au proiectat viziere de protecţie  pe care au reuşit să le confecţioneze din PET-uri. Pentru că nu se pot abţine din a face minuni cu ajutorul tehnologiei, tinerii au asigurat vizierele şi cu sisteme de prindere realizate la o imprimantă 3D. „Echipa noastră, FTC WATT's UP, de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, Câmpulung-Muscel, se implică în provocarea lansată de Asociaţia „Naţie prin Educaţie” de a realiza echipamente de protecţie necesare personalului medical din spitale, în lupta împotriva virusului covid-19. Aceste viziere au fost realizate la imprimanta 3D a echipei. Ne dorim să ajutăm comunitatea, ca să trecem cu toţii cu bine de această perioadă neplăcută. Sănătate tuturor!”, este mesajul postat pe Facebook de echipa WATT's UP.  „Un motiv de mândrie şi un plus de responsabilitate datorate faptului că sunt înconjurată de oameni de calitate. Astăzi este despre noi pentru că noi construim viitorul.”, ne-a declarat directorul adjunct al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”, Maria Magdalena Dorcioman. Ama IVAN

Evenimentul Muscelean