Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Spitalul din Racovița, pregătit să preia cazurile de coronavirus

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 801

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2473_7.jpgInstituția Prefecturii Argeș a stabilit mai multe măsuri organizatorice care privesc desfăşurarea activităţii spitaliceşti din judeţ în perioada stării de urgenţă. Acestea sunt: desemnarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti ca unitate spitalicească cu paturi non-COVID-19 care asigură cazurile medicale de urgenţă pentru judeţul Argeş; desemnarea ca unitate spitalicească cu paturi COVID-19 şi COVID-19 cu comorbidităţi a Spitalului Orăşenesc Mioveni (…); desemnarea Spitalului de Pediatrie Piteşti ca unitate spitalicească cu paturi care asigură patologia chirurgicală, ORL, ortopedică, oftalmologică COVID-19 şi COVID-19 cu comorbidităţi”.

La mai puţin de 24 de ore după ce s-a anunţat că bolnavii de coronavirus vor fi trataţi la Spitalul de la Mioveni, primul spital construit de la zero în România în ultimii 30 de ani şi cel mai modern din ţară, mai mulţi medici au anunţat că vor să demisioneze din cauza lipsei protecţiei şi a echipamentelor. Până vor sosi echipamentele, bolnavii vor fi trataţi într-o clădire veche de peste 50 de ani, în cartierul Racovița. Începând din cursul săptămânii trecute, au demarat ample acțiuni de reorganizare, dotare și dezinfectare a spațiilor din vechiul corp al spitalului Racovița, clădire aflată în curtea Spitalului Orășenesc Mioveni. În cele trei corpuri ale acestei clădiri, au fost instalate paturi, camere de izolare, s-au creat filtre sanitare și proceduri de lucru specifice, s-au făcut revizii tehnice la instațațiile de fluide medicale, instalațiile de oxigen, instalație electrică și ample acțiuni de dezinfecție ale saloanelor.

Activitatea de tratare a persoanelor cu coronavirus nu va afecta și niciun fel activitatea din noul spital, iar personalul și pacienții din cele două clădiri vor avea intrări separate, spații și sectoare delimitate pentru a nu interacționa. Joi seara, la Mioveni a avut loc o şedinţă de urgenţă la care au participat prefectul de Argeş Emanuel Soare, primarul Ion Georgescu, consilierii locali, conducerea spitalului şi şefa DSP Argeş, Sorina Honţaru. După cum a declarat Lucian Ionescu, şeful Cancelariei Prefectului, „cea mai mare teama planează asupra siguranţei personalului medical. În acest sens, în perioada imediata se vor analiza toate elementelor expuse, care privesc siguranţa cadrelor medicale, se va pregăti clădirea veche în vederea funcţionarii ca secţie de infecţioase pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus şi se va face aprovizionarea cât mai urgenta cu echipament de protecţie pentru cadrele medicale”. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK