Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Dr. Gabriela Horhoianu propusă să asigure urgenţele stomatologice, la Câmpulung

În contextul actualei crize provocate de Covid-19, când populaţia este foarte interesată de funcţionarea serviciilor medicale de orice fel şi, în plus, după închiderea cabinetelor stomatologice, DSP Argeş, prin directorul Sorina Honţanu, a transmis că asistarea urgenţelor stomatologice va fi asigurată separat pentru cazurile suspecte sau confirmate cu Covid-19, aflate în carantină sau în izolare. 

În acest scop, se vor desemna ca unităţi de asistenţă stomatologică de urgenţă, numai pentru aceste cazuri, cabinetele de profil de la Spitalul Judeţean Argeş, respectiv Spitalul de Pediatrie Piteşti. „Consiliul Local Piteşti a identificat posibilitatea de a amenaja un cabinet în incinta Liceului „Astra”, cu circuite separate, care va fi deservit de medici stomatologi şcolari numai pentru asistarea urgenţelor stomatologice aflate în carantină şi izolare la domiciliu. Aceşti pacienţi vor fi aduşi cu ambulanţa la cabinetul dentar”, a adăugat dr. Sorina Honţaru pentru cotidianul „Argeşul”. 

În schimb, pentru urgenţele stomatologice ale restului populaţiei, Colegiul Medicilor Dentişti Argeş a înaintat către Direcţia de Sănătate Publică propunerea de a desemna două unităţi: „Implant Expert”, la Piteşti şi „Dr. Hornoianu Gabriela”, la Câmpulung.

La Piteşti, Clinica „Dr. Costache”, în solidaritate cu cetăţenii argeşeni şi nu numai, a hotărât înfiinţarea unui serviciu de asistenţă de urgenţă dentară on-line cu titlu gratuit.

Serviciul este disponibil din data de 24 martie, on-line 24/24 de ore, pe adresa de Facebook sau Whatsapp 0771.167.677 / 0771.571.877. Între orele 9.00 - 20.00, o persoană de sprijin din cadrul clinicii va prelua solicitările pacienţilor, iar între orele 13.00 - 20.00, la numerele de telefon 0248.222.255 / 0248. 222.667 se pot primi apeluri telefonice în care se poate discuta cu un medic de specialitate care va răspunde întrebărilor pacienţilor sau solicitărilor primite on-line sau la recepţie. Persoanele interesate vor răspunde la o serie de întrebări standard pentru a fi evaluată starea de sănătate şi urgenţele fiecărei persoane, medicii urmând să identifice urgenţa dentară şi îndrumările către unitatea de urgenţă UPU sau să prescrie medicaţie pentru a ameliora sau trata urgenţele dentare apărute. De asemenea, se poate apela prin messenger de pe pagina de Facebook a clinicii sau de pe site-ul  „www.drcostache.ro”, la secţiunea contact. “E.M.” 

 

Evenimentul Muscelean