Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Soţul femeii de la Godeni infectate cu coronavirus, adus şi el la Spitalul Câmpulung. Se simţea rău şi nu putea să respire

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 14671

Cei de la Spitalul Câmpulung au trimis-o de două ori acasă pe femeia cu coronavirus din Godeni!

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2473_30.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2473_31.jpgRevenim cu amănunte incredibile despre maniera în care a fost gestionat, la Câmpulung, cazul muscelencei din comuna Godeni, pentru care, luni dimineaţă, a fost confirmat diagnosticul de infecţie cu coronavirus. Ce şochează la fel de tare precum boala de care suferă pacienta este probabilitatea de a-i fi contaminat pe cei care au intrat în contact cu ea. Ne referim aici la angajaţii Salvării şi ai Spitalului Câmpulung, fără a-i mai pune la socoteală pe cei din comună şi colegii de serviciu de la fabrica Lear, în ipoteza în care femeia a contractat virusul cât încă mergea la serviciu. Femeia a ajuns la Spital de trei ori, o dată fiind transportată de o maşină normală a Salvării, fără dotări speciale de protecţie a echipajului. A fost văzută de trei medici de gardă, pe ture diferite, situaţie care pune în pericol funcţionarea UPU Câmpulung, dacă aceştia intră în izolare.

 

 

La Câmpulung, unde a fost adusă de trei ori, femeia a minţit că un membru al familiei s-a întors din Italia, din „zona roşie”

 

Povestea incredibilă, presărată cu bâlbele celor de la Spital, întreţinute de faptul că bolnava a ascuns contactul cu un membru al familiei întors din Italia, din „zona roşie”, s-a derulat astfel.

În noaptea de miercuri spre joi, a fost adusă la Spitalul Municipal. După ce i-au fost evaluate simptomele, pe care medicul de gardă, care a preluat-o pe femeie, nu le-a pus în legătură cu cele de coronavirus, acesteia i s-a dat drumul acasă.

Vineri, 27 martie, întrucât condiţia suferindei nu se ameliora, a fost adusă la Spital de soţul acesteia, de unde, pentru a doua oară, este trimisă acasă.

Sâmbătă, 28 martie, familia bolnavei a chemat Salvarea, iar un echipaj al Ambulanţei Câmpulung - neechipat ca pentru transportul unui infectat cu virusul ucigaş - a transportat-o la Spital. Este momentul în care se decide să i se ia probe, pentru a se vedea dacă este infectată cu coronavirus. În dimineaţa de luni, 30 martie, groaznicul diagnostic a fost confirmat. În după amiaza aceleiaşi zile, după ore bune de aşteptare, întrucât nimeni nu ştia ce să facă, în frunte cu directorul Nicolae Alexe, care, repetat, s-a declarat pregătit pentru scenariul adeverit mai repede decât credea, pacienta infectată este trimisă la Spitalul Judeţean, la Secţia Boli Infecţioase, tot cu o maşină a Ambulanţei Câmpulung.

De ce nu cu o maşină special echipată pentru transportul bolnavilor infectaţi cu Covid-19? Pentru că se pare că nu există decât o singură izoletă, de care depind două judeţe, Argeş şi Vâlcea, şi nici aceea nu funcţionează, din cauza filtrelor. Până la năucitoarea poveste, din păcate, reală, de la Câmpulung, doar SMURD-ul a transportat cu izoleta toţi suspecţii, iar când, din nefericire, un caz a fost confirmat, n-au mai funcţionat filtrele. Cum SMURD ar fi refuzat să intervină fără izoletă, beleaua a picat pe Ambulanţă.

Alt detaliu care te lasă fără cuvinte: abia când musceleanca a fost trimisă la Piteşti, oamenii Salvării au fost echipaţi, dar nu cu combinezoane şi viziere de calitate, cum deţine SMURD-ul, ci cu unele slabe calitativ, care, la îmbrăcare, s-au şi rupt.         

Bâjbâiala personalului medical de la Spitalul Câmpulung într-o situaţie de o gravitate incontestabilă a fost favorizată şi de minciuna femeii, care n-a dezvăluit că, de curând, i s-a întors din Italia, dintr-o zonă în care se moare cu sutele zilnic, un membru al familiei, care nu prezenta simptome. Abia la Piteşti a recunoscut acest fapt care, dacă ar fi fost ştiut de la început, poate i-ar fi făcut pe medicii de la Câmpulung să acţioneze responsabil. 

 

Marţi dimineaţă, şi soţul femeii, care se simte rău, a fost adus de Salvare la Spitalul Câmpulung  

În dimineaţa zilei de marţi, 31 martie, Salvarea l-a adus de la Godeni la Câmpulung, la Secţia Boli Infecţioase, pe soţul bolnavei, care a acuzat stări de rău asemănătoare cele ale soţiei, având dificultăţi în respiraţie. La fel ca aceasta, şi bărbatul a negat contactul cu ruda apropiată revenită din Nordul Italiei, cel mai rău afectat de pandemie. Mai mult, a pus îmbolnăvirea soţiei pe seama serviciului de la Lear, unde ar fi contractat virusul. Tot marți, bărbatul a fost transportat la Pitești. 

Din informaţiile noastre, în ziua în care Ambulanţa a transportat-o pe bolnavă la Piteşti, echipajul a dus şi două probe recoltate, se pare, una de la o doctoriţă de la Spitalul Municipal şi alta, de la o 

pacientă septuagenară, rezultatul fiind negativ numai pentru medic. De asemenea, membrilor echipajului Salvării care au efectuat transportul de la Godeni la Câmpulung li s-au recoltat probe, iar oamenii, care sunt speriaţi de gândul că ar putea fi contaminaţi şi că, la rândul lor, au intrat în contact cu familiile, cu colegii de serviciu şi alţi pacienţi, sunt, momentan, izolaţi. Vom reveni pe măsură ce apar noutăţi. 

The most visited gambling websites in The UK