Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Până la noi ordine, Spitalul Câmpulung nu va trata bolnavii covid din Argeş

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2472_spital1.jpg

După anunţarea hotărârii nr. 12 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, prin care s-au stabilit măsurile organizatorice, care privesc desfăşurarea activităţii spitaliceşti din Argeş, în perioada stării de urgenţă, la Mioveni au început să curgă argumentele contra transformării spitalului din localitate într-unul care să trateze exclusiv infectaţii cu covid-19. de altfel, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Mioveni a transmis DSP Argeş, Prefecturii Argeş şi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş o decizie conform căreia Spitalul Orăşenesc Mioveni nu poate fi desemnat ca unitate spitalicească cu paturi SARS-COC-2/COVID-19 şi COVID-19 cu morbidităţi.

În timp ce o parte din personalul medical de la Spitalul Mioveni ameninţa cu demisia, afirmând că ar exista risc major de epidemiologic, pentru că noua clădire nu a fost proiectată pentru a funcţiona şi cu secţie de boli infecţioase, la Spitalul Câmpulung se demara o campanie de strângere de semnături tocmai pentru a fi desemnată unitate de tratare a cazurilor de covid-19 în Argeş. Dacă tot vor fi câteva sute de cadre medicale care vor fi nominalizate pentru detaşare la Mioveni, pe o perioadă de timp necunoscută deocamdată, oamenii s-au gândit să rămână în Câmpulung şi să facă acelaşi lucru aici, fără a mai fi nevoiţi să plece la 50 de kilometri, să-şi lase familiile şi gospodăriile. „Am avut o şedinţă cu asistenţii şefi şi am decis că mai bine tratăm acasă, îi tratăm la noi, de ce să ne ducem la 50 de kilometri dacă ne confruntăm cu aceeaşi problemă?! Şi, în cazul acesta, am zis să nu facem noi o presiune şi după aceea să nu avem un acord al salariaţilor noştri. Am făcut un nou chestionar, o întrebare prin care să-şi exprime acordul sau dezacordul faţă de iniţiativa de a fi noi spital Covid.”, ne-a declarat Gabriel Eana, liderul Sindicatului „Sanitas” Câmpulung.

Strângerea de semnături a fost sistată după ce a rămas în vigoare hotărârea Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin care Spitalul Orăşenesc Mioveni este desemnat să trateze cazurile covid-19 cu comorbidităţi.

Se pare că o modificare ar exista, adică, la Câmpulung, din cauză cu nu există linie de gardă la Pediatrie, pe perioada stării de urgenţă, Spitalul Municipal ar prelua numai bolnavii adulţi cu boli infecto-contagioase din tot judeţul. În prezent Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Câmpulung are 30 de paturi, cu posibilitatea extinderii, numai dacă va fi nevoie.

Personalul medical din Câmpulung şi din Argeş, în general, nu ştie la ce să se aştepte, pentru că anexele hotărârii nr. 12 a CJSU Argeş nu au fost făcute publice, cel mai probabil încă se mai lucrează la ele. E.M.

Evenimentul Muscelean