Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Prefectul Emilian Soare: „Vom face tot posibilul pentru a asigura argeşenii că putem trata pacienţii COVID-19”

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2472_prefect1.jpg

Conform hotărârii Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din 25 martie 2020, Spitalul Orăşenesc Mioveni a fost desemnat ca unitate spitalicească cu paturi SARS-COV-2/Covid-19 şi Covid-19 cu morbidităţi.

Într-un comunicat remis redacţie vineri seara, pe 27 martie 2020, prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, susţine că Direcţia de Sănătate Publică Argeş a solicitat managementului Spitalului Orăşenesc Mioveni, printr-o adresă care a avut termen de răspuns 26.03.2020, să prezinte Planul de management şi organizare a activităţii pentru pregătirea acestuia în vederea asistării unui flux crescut de cazuri COVID-19 şi cazuri COVID-19 cu co-morbidităţi. „Practic, spitalul trebuia să prezinte o serie de documente prin care se solicita acordarea avizului de funcţionare pentru Secţia de Boli Infecţioase în corpul vechi al spitalului. DSP poate trimite materialele de protecţie şi echipamentele necesare doar în urma avizării acestui spaţiu. Conducerea spitalului nu a răspuns nici până în acest moment la această solicitare, împiedicând, astfel, aplicarea hotărârii CJSU şi, pe cale de consecinţă, pregătirea spaţiilor pentru primirea de cazuri COVID-19. Persoanele care fac astfel de lucruri, îşi asumă şi consecinţele legale care decurg de aici? Vom face tot posibilul pentru a asigura argeşenii că putem trata pacienţii COVID-19”, a declarant prefectul Emanuel Soare. E.M.

Evenimentul Muscelean