Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

164 de persoane, care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, amendate

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 999

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2471_50.jpgConform DSP Argeş, la ora 9 dimineaţa, situaţia persoanelor din judeţ afectate de măsurile de carantină sau izolare se prezenta după cum urmează:
- persoane monitorizate de DSP, aflate în izolare la domiciliu: 6653; 
- persoane care au finalizat perioada de 14 zile de izolare: 912;
- persoane aflate în carantină instituţionalizată: 136.

În ultimele 24 de ore, angajaţii din Poliţie, Jandarmerie, Poliţie Locală şi din partea altor instituţii din Argeş au efectuat mai multe controale, pentru prevenirea răspândirii infectărilor cu virusul COVID-19. Cei din MAI au acţionat cu un efectiv de 623 de persoane, DSP Argeş cu 96, iar cei din alte structuri au fost 61. Au fost mobilizate 193 de mijloace tehnice, dintre care 150 ale Poliţiei.

Au fost verificate 1683 de persoane în privinţa respectării măsurilor de izolare sau carantină.

Au fost aplicate 4 sancţiuni, în valoare totală de 20.000 de lei, persoanelor care nu au respectat măsurile de izolare. Trei dintre persoanele sancţionate au fost plasate în carantină. Două dintre ele sunt din comuna Mihăeşti, iar una este din comuna Merişani.

Nu au fost întocmite dosare penale noi.

În plus, au fost aplicate 164 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 227 000 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

ISU Argeş a acţionat ieri prin montarea de patru corturi în incinta unităţilor spitaliceşti: unul la Spitalul de Pediatrie Piteşti, unul la UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unul la Spitalul Municipal Curtea de Argeş şi unul la Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iaşului.

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă desfăşurat ieri s-au stabilit mai multe măsuri organizatorice care privesc desfăşurarea activităţii spitaliceşti din județul Argeş în perioada stării de urgenţă:

- desemnarea Spitalului Orăşenesc Mioveni pentru tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu virusul COVID-19;

- desemnarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti care asigură cazurile medicale de urgenţă pentru tot judeţul, non-COVID-19;

- desemnarea Spitalului de Pediatrie Piteşti ca unitate spitalicească destinată cazurilor pediatrice, dar şi pentru cazurile de copii îmbolnăviţi cu virusul COVID-19 .

- preluarea cazurilor de boli infecţioase eruptive pediatrice va fi realizată de compartimentul de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, inclusiv profilaxia antitetanică şi antirabică (adulţi şi copii).

- în perioada stării de urgenţă, personalul din structurile de primiri-urgenţe ale Spitalului Municipal Curtea de Argeş, Spitalului Municipal Câmpulung şi Spitalului Orăşenesc Costeşti va fi delegat pe o perioadă de 60 de zile, cu posibilităţi de prelungire conform art.43 din Codul Muncii, în funcţie de necesităţi, pentru asigurarea serviciului de urgenţă din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni.

 

The most visited gambling websites in The UK