Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Peste 100 de persoane au donat bani pentru Spitalul Municipal, în cadrul campaniei iniţiate de Elena Lasconi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1951

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2471_46.jpg

Stabilită în Câmpulung de peste 14 ani, Elena Lasconi, cea care, cu ceva timp în urmă, şi-a anunţat candidatura la Primărie, a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru aprovizionarea Spitalului Municipal cu materiale consumabile de protecţie, dar şi cu aparatură medicală, vitală în această perioadă de luptă cu răspândirea covid-19.

Elena Lasconi a pornit campania împreună cu Asociaţia „ZI de BINE”, care deja a dat un avans de 5.000 de euro pentru achiziţionarea unui ventilator. Dar, pentru că acesta a fost toată suma disponibilă a ONG-ului, fosta crainică de la Pro TV a lansat o campanie şi pe Facebook, în cadrul căreia, până miercuri, 25 martie, donaseră 111 persoane, iar suma care se strânsese era de 12.978 lei.

„Dragii mei, acum mai mult ca oricând avem nevoie unul de celălalt. Spitalul Municipal Câmpulung are mare nevoie de ajutorul nostru. În spital există doar două ventilatoare şi e nevoie de cel puţin 10. Costul unui ventilator e de 17.500 euro, fără TVA, în oferta primită de spital. E mare nevoie de: dezinfectant, mănuşi, măşti, halate, botoşi, etc. Asociaţia „ZI de BINE” este alături de noi. Mâine ne trimite deja o parte din dezinfectantul şi mănuşile necesare. Mai mult, urmează să plătească 5.000 de euro avans pentru un ventilator, toţi banii pe care îi au disponibili în acest moment. Însă mai e nevoie de diferenţa de până la 17.500 euro, fără TVA. Orice ajutor contează ACUM. Mi-am propus să strângem în primă fază 200.000 de lei. Sper însă să strângem mai mult pentru că e nevoie urgentă de aproximativ 50 de mii de euro pentru a achiziţiona o primă tranşă de materiale sanitare de maximă importanţă.
PS: Nu vă speriaţi de faptul că apare Voice for the Needy. ONG din România nu sunt eligibile pe Facebook. Există un contract între Asociaţia „ZI de BINE” şi Voice for the Needy şi toţi banii vor ajunge la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel. Totul e transparent. În plus, puteţi dona direct în contul Spitalului. IBAN: RO93TREZ0475006XXX002842, deschis la Trezoreria Câmpulung Muscel, cod fiscal 4756466, beneficiar Spitalul Municipal Câmpulung Muscel. Oameni buni, doar mie mi se pare aberant, chiar lipsit de omenie ce se întâmplă la Câmpulung? Suntem în plină criză, stare de carantină totală, stare de urgenţă şi se aruncă cu banii pe studii de fezabilitate care nu au legătură cu ce trăim zilele acestea. Săptămâna trecută, s-au plătit aproape 27 de mii de euro pentru un studiu. Anul acesta, Spitalul Municipal Câmpulung a primit ZERO lei de la Primărie. Iar Spitalul e pe avarie. Medicii şi asistentele din spital au nevoie urgentă de echipamente de protecţie. O doamnă asistentă mi-a scris că foloseşte aceeaşi mască de o săptămână. Dacă, Doamne fereşte, se îmbolnăveşte un cadru medical nu aveţi cu cine să îl înlocuiţi. Acum mai mult ca oricând trebuie să îi protejăm pe ei: medicii şi asistentele din spital. Eu o să urmăresc SEAP. Vă sfătuiesc să urmăriţi şi voi ce achiziţii o să mai facă Primăria tot pe SEAP.”, este mesajul Elenei Lasconi. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK