Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Muscelence, la Urgenţe, după ce s-au întâlnit cu persoane venite din Italia

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2528

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2468_12.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2468_13.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2468_38.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2468_14.jpgCoronavirusul a isterizat muscelenii care, alarmaţi de creşterea numărului de persoane infectate, au ales să se pregătească pentru ce este mai rău. Aşa că au plecat în căutarea măştilor de protecţie şi şi-au făcut stocuri de alimente pentru zile negre. Unele persoane şi-au luat măsuri de protecţie prea stricte, iar altele se folosesc de sugestiile autorităţilor pentru a fi tratate mai rapid în spitale. A fost cazul a două femei, care au ajuns la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal cu stări de rău, iar când au fost puse să completeze un formular, în care li se cereau informaţii dacă au intrat în contact cu persoane venite din afara ţării, acestea au recunoscut că da, ceea ce a fost nu tocmai corect din partea lor. 

O minoră a venit cu Ambulanţa de la Aninoasa, dar abia la spital a spus de întâlnirea cu ruda venită din Italia

Marţi seara, o mămică de 16 ani, care locuieşte în Aninoasa, a solicitat o Ambulanţă, acuzând o stare de rău. La intrarea în Compartimentul de Primiri Urgenţe, fata le-a spus cadrelor medicale că se simte rău şi că e speriată, după ce, acum câteva zile, s-a întâlnit prin Piteşti cu un unchi, cu care s-a îmbrăţişat şi pupat, iar bărbatul tocmai se întorsese din Italia. Afirmaţia i-a făcut pe cei de la Urgenţe să reacţioneze ca atare, izolând-o pe tânără. De frică că va fi ţinută sub supraveghere mai mult timp, fata ar fi încercat să convingă cadrele medicale că a minţit, ca să poată ajunge acasă la bebeluşul de opt luni. Din fericire, după ce i-a fost verificată temperatura corporală şi a fost consultată de medicul de gardă, infectarea cu coronavirus nu s-a confirmat şi tânăra a fost lăsată să plece acasă.

„Din punct de vedere al circuitului, a fost un fapt regretabil, pentru că nu trebuia să se întâmple ce s-a întâmplat. Populaţia este informată că trebuie să sune de acasă la 112 şi, automat, veneau şi-i luau cu izoleta. A luat contact cu alte persoane din unitatea sanitară şi nu a fost bine ceea ce s-a întâmplat. Bineînţeles, noi ne-a echipat corespunzător, toată lumea şi-a făcut treaba corect, dar nu e normal să se întâmple acest lucru! Populaţia a fost anunţată: sună la 112, vine cu izoleta şi îi duce în locurile special amenajate. În cazurile de faţă, au spus că au stare de rău, iar când au ajuns la spital, au recunoscut că au intrat în contact cu alte persoane venite din zonele afectate. S-au prezentat la noi la Urgenţă, iar în momentul în care li s-au dat formularul, care are şi rubrică de completat dacă au intrat în contact cu alte persoane venite din afară,  atunci a spus fiecare ce a considerat că s-a întâmplat. Personalul medical s-a prezentat corespunzător şi, din fericire, la persoanele respective nu s-a confirmat a fi suspecte de Covid 19. Fata din Aninoasa ar fi luat contact cu o persoană venită din Italia, dar care nu s-a confirmat că e infectată. Am vorbit cu mama ei şi cu concubinul, este o tânără de 16 ani din Dobrovostea, dar care trăieşte în concubinaj cu cineva din Aninoasa, şi a venit de la Aninoasa cu Ambulanţa.”, ne-a declarat managerul Spitalului Municipal, Nicolae Alexe.

O câmpulungeancă a ajuns la Primiri Urgenţe, cu dificultate în respiraţie, panicată că a intrat în contact cu o rudă din Italia

La scurt timp, pe holul de la Primiri Urgenţe a apărut o câmpulungeancă, care a spus că a venit la spital pentru că s-a întâlnit cu o rudă recent întoarsă din Italia şi că îi e frică ca nu cumva să fi contactat coronavirusul. Femeia a spus că cel venit din străinătate ar fi stat doar câteva ore în ţara, după China, cea mai afectată de Covid 19, şi că îi e frică, pentru că respiră cam greu, şi simte că se sufocă. Şi câmpulungeanca a fost izolată şi consultată, constatându-se că nu este infectată cu coronavirus, cel mai probabil, a suferit un atac de panică.

„Noi le-am băgat în izolare, am făcut procedura cum trebuie, am vorbit cu Situaţiile de Urgenţă, cu primarul, încă la 12 noaptea purtam convorbiri cu domnul primar, până s-a egalizat toată problema, am vorbit şi la DSP, deci toată lumea, am ajuns la un numitor comun şi nu s-au confirmat cazurile respective. Nu a rămas niciuna internată, au plecat acasă. Cel cu care s-a întâlnit doamna era o persoană venită de trei săptămâni din Italia, care ieşise din perioada de 14 zile. Dar a avut simptome de febră şi ea a venit să vadă ce are de fapt. Tipa din Câmpulung avea impresia că se sufocă. Posibil să fie şi pe sistem nervos, după ce te uiţi ore în şir la televizor, parcă ai toate simptomele posibile, care sunt accentuate dacă şi ştii că ai luat contact cu cineva posibil infectat.”, ne-a mai spus managerul Nicolae Alexe.

Dacă aveţi febră şi tuşiţi, sunaţi la 112

Conform Ministerul Sănătăţii, cei care tuşesc, au febră sau s-au întors din China sau zonele în carantină din Europa de cel puţin 14 zile, sunt rugate să sune la 112. „Perioada de incubaţie a noului coronavirus este cuprinsă între 1 şi 14 zile. Dacă v-aţi întors dintr-o călătorie din China sau zonele în carantină din Europa de mai puţin de 14 zile sau aţi intrat în contact cu persoane care s-au întors din China sau zonele în carantină din Europa de mai puţin de 14 zile şi aveţi febră, tuşiţi, prezentaţi dificultate respiratorie, dureri musculare şi stări de oboseală, sunaţi la 112 pentru a primi informaţii necesare.”, transmite Ministerul Sănătăţii. Acelaşi lucru îl sugerează şi conducerea Spitalului Municipal pentru ca virusul să nu fie purtat de colo-colo de cei care se trezesc să se „caute” direct la Primiri Urgenţe. „Fac apel pe această cale, în momentul în care se suie în ambulanţă, pacienţii să comunice dacă au luat contact cu persoane venite din zonele afectate, astfel se schimbă datele problemei. Cu toată mediatizarea, şi acum avem cazuri la poartă, care solicită să ajungă la Urgenţe, sărind paşii indicaţi. Dacă au febră trebuie să se adreseze medicului de familie sau să meargă în ambulatoriu.”, a transmis Nicolae Alexe.

Referitor la măsurile de protecţie impuse, în Spitalul Municipal nu se mai intră decât între anumite ore. La poartă, de la rudele celor internaţi se iau pachetele cu alimente sau lucruri de strictă necesitate de către personalul medical şi se duc pe secţii. În rest, nu se acceptă ca pacienţii să se vadă cu vizitatorii, dar nici pacienţii între ei.

Măsuri de protecţie

10 elemente comportamentale care trebuie urmate: spălaţi-vă mâinile de multe ori (spălarea şi dezinfectarea mâinilor sunt acţiuni decisive pentru a preveni infecţia. Mâinile se spală cu apă şi săpun cel puţin 20 de secunde. Dacă nu există apă şi săpun, puteţi folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%. Spălarea mâinilor elimină virusul); evitaţi contactul cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute; nu vă atingeţi ochii, nasul şi gura cu mâinile; acoperiţi-vă gura şi nasul dacă strănutaţi sau tuşiţi; nu luaţi medicamente antivirale şi nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul; curăţaţi toate suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool; utilizaţi masca de protecţie doar în cazul în care suspectaţi că sunteţi bolnav sau în cazul în care acordaţi asistenţă persoanelor bolnave; produsele „made în China” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase; sunaţi la 112 dacă aveţi febră, tuşiţi sau v-aţi întors din China sau zonele în carantină din Europa de cel puţin 14 zile; animalele de companie nu transmit coronavirus. Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK