Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Prea puţini musceleni la mitingul lui Cumpănaşu!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2043

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2465_10.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2465_11.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2465_12.jpgPeste 300 de persoane au participat sâmbătă, 29 februarie, la mitingul de protest organizat de Alexandru Cumpănaşu la Câmpulung împotriva autorităţilor locale, în special a Poliţiei, pentru modul în care a fost gestionat cazul Dariei, dar şi pentru „eliberarea oraşului de sub teroarea clanurilor şi a poliţiştilor corupţi şi incompetenţi.” Iniţial, acţiunea a fost anunţată pentru data de 1 martie, însă, ulterior, s-a decis ca mitingul să aibă loc pe 29 februarie, în intervalul orar 14.00-17.00. Alături de Alexandru Cumpănaşu, la Câmpulung au fost prezente şi familiile Alexandrei şi Luizei, fetele dispărute din Caracal, dar şi familia Soroiu, care a scos la iveală amănunte cutremurătoare despre chinurile prin care a trecut fata lor. Mitingul de sâmbătă este primul din ţară organizat împotriva reţelelor de traficanţi de carne vie şi droguri, dar şi împotriva celor care-i „păzesc” pentru a-şi duce afacerile la bun-sfârşit, vorbim de procurori şi poliţişti. Din păcate, câmpulungenii sunt indiferenţi la ceea ce se întâmplă în urbea lor, tolerând astfel, prin neimplicare şi indiferenţă, afacerile interlopilor. Vrând, nevrând, trebuie să recunoaştem că cei mai mulţi oameni au fost aduşi sâmbătă de Alexandru Cumpănaşu. Mesajele din mediul on-line de apreciere şi susţinere nu au încălzit cu nimic. Vrem fapte, nu vorbe!

„Corupţia statului ucide copiii!”

După cum bine se ştie, municipiul Câmpulung se află de mai mult timp în vizorul autorităţilor naţionale, din cauza numărului mare de tinere racolate şi obligate să se prostitueze, dar şi a traficului de droguri, iar oamenii sunt sătui şi nu vor să mai tacă. De aceea, la mitingul de protest de sâmbătă, oamenii s-au strâns în Piaţa Primăriei încă de la ora 12.30, deşi acţiunea era anunţată pentru ora 14.00. Cumpănaşu şi cei care au ieşit în stradă au vrut să atragă atenţia asupra dramei familiei Soroiu a cărei fată a fost drogată şi traficată de proxeneţi, chiar sub ochii binevoitori ai apărătorilor legii. Vizaţi sunt poliţiştii din Câmpulung, cei corupţi şi incompetenţi de la Judiciar, care au lăsat să se dezvolte aceste reţele oribile! Familia Soroiu a dezvăluit, cu documente, fapte, înregistrări, ororile care au loc în Câmpulung, sub protecţia unor şefi din Poliţie şi a unor procurori! Peste 1.000 de interlopi distrug destine în Câmpulung şi comunele limitrofe, iar la nivel naţional sunt peste 1.000.000 de români care consumă droguri! „Familiile care au avut de suferit de pe urma interlopilor nu au fost şi nu vor fi niciodată ajutate de autorităţi, nici de autorităţile locale, nici de organele de Poliţie, de absolut nimeni! Totul trebuie să facă părinţii, doar atât! Şi în cazul în care părinţii au cu ce se lupta ca să poată să facă ceva, în rest, rămân copiii nimănui. Poliţiştii se simt ameninţaţi că o să-şi piardă scaunele, ştiu că este ultima lor şansă, noi vrem să scăpăm de ei. Noi, profesorii şi toţi câmpulungenii care s-au strâns aici vrem să scăpăm cu orice preţ, să plece de pe scaune şi să cedeze locul celor care vor să vină şi să facă treabă în acest oraş.”, a declarat Mărioara Soroiu în debutul mitingului de sâmbătă. 

„Trebuie să ne facem timp şi pentru oraşul ăsta al nostru. Eu am 55 de ani, nu îmi mai doresc pentru mine nimic, dar pentru copiii mei vreau un oraş curat, curat nu de praf sau gunoaie, un oraş în care infracţionalitatea să fie în scădere, nu în creştere. Avem, peste drum de Primărie, un bar de “peşti”, la piaţă, o cofetărie patronată de recuperatori, în Grui, e “pescărie” de top, Vişoiul e şi ăla gestionat de “peşti”. Ce credeţi, mai putem dormi aşa, în papuci? Nu! Gata, acum s-a ridicat opinia publică, omul de rând, nu se mai poate să stăm. ”, spunea un participant la miting. „Ne vrem fetele înapoi!”, „Opriţi traficul de copii!”, „Uniţi toţi, scăpăm de hoţi!”, „Cumpănaşu salvează oraşul!”, „Corupţia statului ucide copiii!”, sunt câteva dintre mesajele pe care le-au afişat protestatarii de sâmbătă.

„Să demisioneze comandantul Ciolan, comisarul Mătăsaru, comisarul Duţă!”

Cu certitudine, cazul „Daria” nu a fost singular în municipiul Câmpulung. Foarte multe familii, unele cu stare materială bună, au pătimit de pe urma acestor indivizi fără scrupule, însă, de ruşine sau de frică, au ţinut totul ascuns. Unii părinţi au fost încrezători în Poliţie şi şi-au pierdut definitiv copiii, lăsându-i în voia sorţii, alţii au luptat din răsputeri şi au reuşit să-i reintegreze în familie. Traumele fizice şi psihice sunt, însă, greu de uitat. Alexandru Cumpănaşu a vorbit despre toate acestea la mitingul de sâmbătă. „Vă mulţumesc că sunteţi în număr mare aici. Înţeleg că toţi cei care sunt prezenţi aici au copii acasă, au fete, au copilaşi nevinovaţi! Mulţi dintre ei, după cum ştiţi, au depus o grămadă de plângeri, plângeri care nu au fost înregistrate. Suntem alături de voi, oameni buni. Nepoata mea a dispărut, iar poliţiştii, de atâtea luni, nu au făcut nimic. E o mascaradă ce fac ei, cum se joacă cu sufletele şi vieţile noastre. Oameni buni, am sosit la voi în oraş după ce părinţii Dariei mi-au spus cu ce se confruntă. Oamenii ăştia se luptă cu un întreg sistem. Au cerut ajutorul Poliţiei Câmpulung, au ajuns la comisarul Mătăsaru, la Ungureanu, la Diaconu, toţi de la Judicar, şi nu au făcut nimic să îi ajute să îşi salveze fetiţa din mâna “peştilor”, pe motiv că ei erau minori! Nimic mai greşit, erau majori, dar poliţiştii erau mână în mână cu peştii şi nu puteau să îi supere. Am promis că ajung aici, am ajuns! Nu îmi este teamă de aceşti nenorociţi, care, în loc să ajute oamenii, îi ameninţă că îi amendează dacă mai sună la 112! Să demisioneze comandantul Ciolan, comisarul Mătăsaru, comisarul Duţă! Trebuie să se facă ordine aici. Dacă într-o săptămână nu pleacă ei de aici, o să vin înapoi să îi fac eu să plece.(…) Suntem alături de voi, vă ajutăm noi să scăpăm de corupţi şi de interlopi! Jos corupţii şi penalii! Totul trebuie să se dărâme de sus! ”, a spus Cumpănaşu.

„În loc să ne apere pe noi, apără interlopii!”

De la Primărie, manifestanţii au plecat la sediul Poliţiei Câmpulung. Aici era o linişte mormântală. Probabil, şi cadrele care îşi desfăşurau serviciul la poartă au avut ceva emoţii când parcarea Poliţiei era plină ochi de oameni, cu vuvuzele, cu steaguri, oameni care îşi strigau nemulţumirile. Copii, adolescenţi, profesori, părinţi, bunici s-au adunat si au cerut „DEMISIA” şefului Poliţiei Câmpulung, Gheorghe Ciolan, dar şi a poliţiştilor de la Judiciar: Mătăsaru, Ungureanu, Pătran, Dorin, a şefului de la Ordine Publică (filmat în timp ce bea cu interlopii în barurile acestora şi când a luat bătaie de la unul dintre ei) şi a şefului Biroului Rutier. „Români, trăim într-o ţară fără limite morale, am ajuns să fim conduşi de clanuri interlope, mafie organizată există deja şi la nivelul instituţiilor de stat, uitaţi-vă la noi, ştim cu toţii din foarte multe surse, ni se spune că aceşti poliţişti care trebuie să fie în slujba noastră, în slujba cetăţeanului, ce fac? Sunt văzuţi mereu stând la băutură cu interlopii! În loc să ne apere pe noi, apără interlopi! Vă rog foarte frumos, haideţi să fim mândri cu toţii, să nu mai stăm cu capetele plecate, ne ajunge atâta suferinţă! Uitaţi-vă ce au făcut cu oamenii aceştia atâtea luni! Statul nu a fost în stare să găsească fetele, ne-au prostit pe toţi! Cum să fie fetele moarte? Vreau să vă spun, nu mai staţi cu capetele plecate, ridicaţi-vă, cereţi-vă drepturile, iar acei comisari de poliţie niciodată să nu mai îndrăznească să intre în această instituţie! Noi, cetăţenii Câmpulungului, nu-i mai vrem, nu mai vrem poliţişti corupţi, pentru că ei niciodată n-o să poată să ne asigure liniştea de care avem nevoie, securitatea noastră, securitatea copiilor. Vă rog foarte frumos, ridicaţi-vă cu toţii în toate oraşele şi cereţi-vă drepturile, meritaţi lucrul acesta, copiii voştri merită, fiţi eroii lor.”, a fost semnalul de alarmă tras de unul dintre profesorii Dariei. 

Printre cei care au participat la acţiunea de protest s-au aflat şi multe persoane care au avut de pătimit de pe urma poliţiştilor de la Judiciar care nu şi-au făcut treaba. Vorbim de o tânără violată, anul trecut, în octombrie, de o persoană a cărui casă i-a fost spartă în ziua nunţii, hoţii furându-i o sumă importantă de bani şi bijuterii, şi alte victime ale interlopilor câmpulungeni.

Protest şi acasă la interlopii din clanul Boceanu

De la Poliţia Câmpulung protestatarii au plecat spre sediul Parchetului. Părinţii Dariei au reclamat fapte incredibile, cum că de la dosarul fiicei lor au dispărut documente importante, că procurorii au făcut jocurile infractorilor, şi-au bătut joc de tot pe ce au pus mâna. După protestul de la Parchet, oamenii au plecat mărşăluind spre Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, de unde foarte multe fete au fost racolate de interlopi. Protestatarii au traversat oraşul şi au scandat lozinci contra corupţiei şi corupţilor, dar şi a celor certaţi cu legea. De la „Dinicu”, protestatarii s-au oprit în faţa casei lui „Porumbiţă - Boceanu”, liderul unuia dintre cele mai temute clanuri de infractori din oraş. Au ieşit afară două pirande, care au jurat că sunt nevinovaţi, după care oamenii şi-au continuat marşul pe Bulevardul Ion Mihalache, cu un alt scurt popas, în faţa casei altor Boceni, alţi infractori, de lângă Liceul Teoretic „Dan Barbilian”. Acolo, manifestanţii şi-au dat seama că în rândurile lor se infiltraseră şi câţiva tineri romi, din clanul Boceanu, şi i-au expulzat imediat. „Să ne lăsaţi copiii în pace, să vă vedeţi de voi, nu vă mai acceptăm comportamentul ăsta! Şi pentru voi există legi şi reguli, va trebui să le respectaţi dacă vreţi să mai staţi aici, în comunitatea noastră”, au strigat oamenii la poarta familiei de rromi. 

„Strâng 50-100 de inşi şi venim peste voi!”

Ultimul popas al oamenilor a fost la Primărie, locul de unde au şi plecat. Consilierul primarului, Mugurel Minciună, a coborât agitat în rândul protestatarilor şi i-a invitat pe aceştia la o discuţie cu Liviu Ţâroiu. Primarul a fost depăşit de situaţie, iar manifestanţii au solicitat demisia acestuia. „Solicităm demisia primarului de la Câmpulung care, deşi s-a întâlnit cu o parte dintre protestatari, a reuşit doar să înfurie oamenii, declarând că situaţia nu este aşa de gravă şi că nu are soluţii şi atribuţii pentru a face ceva! Îi aducem aminte primarului că nu noi trebuie să patrulăm pentru a ţine străzile libere de interlopi ci Poliţia Locală”, a mai spus Alexandru Cumpănaşu, care a mai adăugat că, dacă în două săptămâni nu se vor lua măsuri cu toţi interlopii şi poliţiştii corupţi, va face dreptate singur. „Strâng 50-100 de inşi şi venim peste voi!”, a ameninţat Cumpănaşu. 

În cadrul marşului de protest de sâmbătă, mai mulţi tineri au spart o pungă cu seringi în fata sediului Poliţiei Câmpulung ca semn clar de protest la adresa indiferenţei poliţiştilor vizavi de interlopii care distribuie droguri în oraş. De menţionat este faptul că, pe parcursul protestului din Câmpulung, în oraş a fost prezent adjunctul inspectorului şef al IPJ Argeş, comisar şef Gabriel Gherghe, care a fost însoţit pe teren de adjunctul comandantului Poliţiei Câmpulung, comisarul Marius Şendroiu, dar şi de alţi poliţişti în civil. După protest, pe străzile din Câmpulung şi-au făcut din nou apariţia mascaţii, însă nu au fost incidente. “E.M.” 

The most visited gambling websites in The UK