Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Mai multe localităţi sunt afectate de alunecările de teren

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 849

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2464_15.jpgÎn Argeş sunt din ce în ce mai multe puncte în care pământul „lucrează”, iar măsuri, din păcate, nu prea se iau, cu câteva excepţii. Motivul se pare că este costul prea mare al consolidărilor, iar stabilizarea unui teren nu e la mâna oricui.

Începând cu anul 2005, alunecările de teren s-au manifestat acut în judeţul nostru, atunci când, din cauza precipitaţiilor abundente, s-au activat sau reactivat unele suprafeţe instabile, cu tendinţe de alunecare. Astfel, au fost produse alunecări de teren de diverse tipuri şi în diferite locuri (teren agricol, fond forestier, căi de comunicaţii, etc.). Sunt afectate în acest moment localităţile Piteşti, Mioveni, Curtea de Argeş, Ştefăneşti, Câmpulung, Aninoasa, Tigveni, Cepari, Morăreşti, Mălureni, Merişani, Domneşti, Boteni, Ciomăgeşti, Poienarii de Argeş, Corbeni, Bascov, Albeştii de Muscel, Ţiţeşti, Corbi, Muşăteşti, Brăduleţ, Băiculeşti, Nucşoara, Moşoaia, Valea Danului, Cotmeana, Buzoeşti, Vedea, Poiana Lacului, Lunca Corbului, Albota, Stâlpeni, Dragoslavele, Stoeneşti, Schitu Goleşti, Albeştii de Argeş, Hârtieşti, Mioarele, Arefu, Godeni, Berevoeşti, Bogaţi, Bălileşti, Ciofrângeni, Cuca, Cocu, Budeasa, Pietroşani, Boţeşti, Băbana, Poienarii de Muscel, Vultureşti, Şuici, Cetăţeni, Coşeşti, Sălătrucu, Valea Iaşului, Miceşti, Dârmăneşti, Leordeni.

Mişcările de pământ au un impact deosebit când vine vorba despre drumuri. Astfel de fenomene s-au manifestat pe artere de circulaţie din tot judeţul, dar mai ales pe drumurile naţionale Piteşti - Râmnicu Vâlcea şi Curtea de Argeş - Râmnicu Vâlcea, precum şi pe drumul judeţean spre Poienile Vâlsanului. Pe Dealul Negru, dat fiind faptul că se circulă intens, reparaţiile se fac mai des. La Piatra, pe ruta Curtea de Argeş - Râmnicu Vâlcea reparaţiile nu sunt finalizate, iar în cazul drumului spre Poienile Vâlsanului, din cauza alunecărilor de teren, Consiliul Judeţean a fost nevoit să ramburseze Uniunii Europene fondurile accesate pentru reabilitare. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK