Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Musceleanul Valentin Vişoiu, condamnat în dosarul „Publitrans”, pentru corupţie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1291

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2462_22.jpgTribunalul Bucureşti a dat, pe 12 februarie, sentinţa în dosarul „Publitrans”, în care Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteştiului, a fost judecat pentru fapte de corupţie, cu un prejudiciu de peste 6 milioane euro. Pendiuc a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare. Fiica sa, Ema, a primit o pedeapsă rezultantă de 5 ani cu executare. Alţi condamnaţi sunt Valentin Vişoiu, 7 ani şi 8 luni, Gheorghe Văsâi, 6 ani, Constantin Scarlat, 6 ani, Aurelian Robert Roman, 4 ani şi 6 luni, Emilian Nechita, 4 ani şi şase luni, dar mai sunt şi alţii. Instanţa a dat şi amenzi penale.

Dosarul “Publitrans” a fost trimis în judecată în martie 2015, de procurorii DNA. Inculpaţii erau acuzaţi că asocierea firmelor Girexim-CNCD-Publitrans a fost ilegală. De asemenea, existau suspiciuni cu privire la cele 80 de autobuze cumpărate pentru transportul public local. Procurorii spun că încheierea, executarea şi prelungirea contractului de asociere în participaţiune între societatea Consiliului Local Piteşti, Publitrans 2000 S.A., şi societăţile comerciale private CNCD şi Girexim Universal S.A., au prejudiciat bugetul local al Municipiului Piteşti cu peste 5 milioane euro.

Pe lângă condamnări, inculpaţii Tudor Pendiuc, Valentin Vişoiu, Gheorghe Văsâi, Constantin Scarlat, Robert Aurelian Roman, Emilian Nechita, Manuel Vasile Rotaru, Elena Berinde şi Lucia Corina Ivan, au fost obligaţi în solitar la plata către partea civilă Consiliul Local Piteşti, a sumei de 23.013.099,65 lei, reprezentând suma profiturilor obţinute de SC CNCD SA şi Girexim Universal SA, ca urmare a neaplicării dispoziţiilor legale, a eludării procedurii de licitaţie, a nerealizării contractului, a prelungirii contractului de asociere, respectiv valorile decontate în cadrul contractului de comision/discount şi a contractului de service. Instanţa a menţinut sechestrul pe terenurile, casa, apartamentul şi maşina ce îi aparţin fostului primar Tudor Pendiuc şi pe apartamentul din Bucureşti, al fiicei sale, Emanuela Pendiuc. Pentru afaceriştii Vişoiu şi Scarlat sechestrul este numai pe acţiuni. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK