Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Vijelia a smuls acoperişul Şcolii Albeşti şi l-a azvârlit în curţile localnicilor

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1001

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2459_30.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2459_32.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2459_33.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2459_34.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2459_35.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2459_36.jpgSăptămâna trecută, acoperişul Şcolii Albeştii de Muscel a fost luat de vijelie, iar elevii au avut parte de o minivacanţă. Învelitoarea şcolii a fost, pur şi simplu, exfoliată, iar în cădere a avariat reţeaua electrică, iar tabla şi scheletul din lemn au ajuns în curtea localnicilor, care au casele vizavi de unitatea de învăţământ. Localul noul al Şcolii Albeştii de Muscel  a suferit reparaţii capitale, inclusiv la acoperiş, în perioada 2006-2007.

Tabla căzută de pe şcoală a afectat şi două proprietăţi

Joi dimineaţă, bucăţi din acoperişul unităţii de învăţământ se aflau prin curtea instituţiei, pe şoseaua principală şi prin curţile vecinilor. În afară de reţeaua electrică, tabla căzută de pe şcoală a afectat şi două proprietăţi, spărgând geamuri, rupând tâmplăria din lemn şi smulgând ţiglele. „Să adune tablele! Cireşul a fost rupt, dar asta nu e o problemă, pe mine mă frământă mai mult problema de acolo, unde ţiglele au fost sparte, că suntem bătrâni, cu o singură pensie, cardiaci. Eu sunt puţin mai vioaie, dar soţul… Ştiam că este Cod Roşu, a venit pe telefon mesaj de ieri (n.r. miercuri, 5 februarie), de la ora 13.00. A mai fost, dar nu aşa, să facă dezastru. A făcut şi prin alte părţi, uitaţi casa de acolo, la mătuşa domnului primar, dar aia nu e o problemă, la mine e problema cea mai mare, că suntem bătrâni, bolnavi şi copiii sunt plecaţi. Soţul a făcut fibrilaţii, am făcut eu aşa cum s-a putut, că el are inima mărită foarte mult, nici nu ştie ce este pe afară. Am în grădină multe, ce au căzut de la mine, dar rezolv eu, ei să mă rezolve aici. Pe la ora 2.00 (n.r. joi, 6 februarie), azi noapte, s-a întâmplat. Încă am făcut şi un pic de gălăgie, de dimineaţă, pe director, dacă nu era acoperişul şcolii, nu se întâmpla nimic, mai cădea o ţiglă, mai nu ştiu ce. Acum suntem fără curent, fără foc…”, a declarat o localnică, a cărei casă a fost cel mai grav afectată de acoperişul luat de vânt.

A mai fost o proprietate, în curtea căreia a ajuns tabla de pe unitatea de învăţământ, dar cu pagube minore, oamenii mai mult s-au speriat. „Geamurile din celălalt corp al clădirii sunt ţăndări, am tras o sperietură ca niciodată. Autorităţile, până acum, nu ne-au ajutat, a venit domnul primar de dimineaţă, la prima oră (n.r. joi, 6 februarie), dar ajutorul… Am acoperişul încă în curte. Acolo, geamuri sparte, împinsă tâmplăria, dacă tot acoperişul de la şcoală a venit la vecini, mie nu-mi trebuie acoperişul de la şcoală. Nu este nimeni rănit, aici mai stă şi mama mea. Nu a păţit nimic, ne-am speriat cu toţii.”, a spus alt albeştean.

Şcoala, renovată în 2007

Refăcută în totalitate în urmă cu peste zece ani, Şcoala din Albeştii de Muscel a rămas fără capac după vijelia de săptămâna trecută, care a făcut ravagii în tot Muscelul. „Aseară (n.r. 5 februarie), împreună cu fochistul şcolii m-am deplasat la Câmpulung, în jurul orei 22.00, să iau benzină pentru a asigura căldura cu ajutorul unui generator. Am sosit în şcoală, căzuse coşul centralei termice. Deci, în jurul orei 23.30, după această oră, s-a întâmplat nenorocirea, încât tot acoperişul clădirii a fost exfoliat, tabla se află prin curtea şcolii, pe şoseaua principală şi pe casele vecinilor. Au fost afectate şi două proprietăţi tot datorită căderii acoperişului de la noi. Nu avem curent, acoperişul venind pe reţeaua electrică, care a fost smulsă din peretele şcolii. Nu am crezut că trăiesc aşa ceva, a fost sfârşitul lumii. Astăzi de dimineaţă (n.r. joi, 6 februarie), la ora 5.30 m-a anunţat cineva, pentru că noi, în comună, nu am avut curent, telefonul s-a descărcat, folosesc telefonul copilului. Nici în momentul de faţă, după zeci de intervenţii, nu a venit nimeni de la Electrica, cablul atârnă, este curent pe el. Aseară, la 23.30, prin mesaj, mi-am anunţat colegii diriginţi, să anunţe elevii, că astăzi nu învăţăm, din cauza situaţiei create. Am solicitat Inspectoratului Şcolar, doamnei inspector teritorial Biculescu şi domnului inspector şcolar general adjunct Creţu, nu am reuşit să-l prind la telefon pe domnul inspector şcolar general Tudosoiu, le-am făcut propunerea ca să nu învăţăm nici mâine, până nu vom remedia. Ştie şi Consiliul Judeţean ce hotărâre am luat, împreună cu primarul comunei, domnul Manta, pe care îl aşteptăm acum să vină. Nu am luat nici de pe şoseaua principală tabla, nici din curtea şcolii, nici din curţile vecinilor, căci am aşteptat, totuşi, să vină cineva de la Consiliul Judeţean, ca să vadă dezastrul. De la Consiliul Judeţean, probabil că de acolo vor veni banii, pe situaţii de urgenţă, iar, în trei-patru zile, se va putea relua procesul de învăţământ. Am anunţat Consiliul Judeţean, a anunţat şi domnul primar, de la ora 6.55 sunt în şcoală, tot colectivul didactic e prezent aici. În afară de colegii de la Postul de Poliţie şi dumneavoastră, nu a venit nimeni. Supăraţi sunt şi vecinii, care mi-au reproşat ceva de genul: domnule director, nu ai luat măsuri ca să nu-ţi plece acoperişul! Parcă depindea de mine, a fost o situaţie neprevăzută, repet, nu am crezut că trec prin aşa ceva. Şcoala a fost reparată capital, acoperişul a fost făcut în 2006-2007, dar, curios, pe localul şcolii vechi nu e absolut nimic, pe localul şcolii noi fiind parter cu etaj, ceva mai înalt, s-a exfoliat totul.”, a spus Marcelică Bizon, directorul Şcolii Albeştii de Muscel. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK